Υπό τους πένθιμος ήχους της καμπάνας, η Αποκαθήλωση του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω

0
5891
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε και φέτος η αποκαθήλωση του Κυρίου από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού ιερού ναού π. Κωνσταντίνο Καματερό,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κ.Ιερεμία και πλήθους πιστών.

Τους ύμνους απέδωσαν όπως πάντα κατανυκτικά και μελωδικά ο Πρωτοψάλτης καθηγητής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Κω Γιώργος Σακέλλης στο δεξιό χορό και στον αριστερό ο Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος με τους Νίκο Παπαθωμά, Αθανάσιο Μουστάκη και Μιχάλη Γκινή.

Ο θρήνος της Μεγάλης Παρασκευής: Οι Μεγάλες Ώρες, η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου…

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με τη Σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού, στην πορεία προς την Ανάσταση και το Πάσχα.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ξεκινά ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Πρώτα ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες και ακολουθεί ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής. Στη συνέχεια, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.
Κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της Αποκαθήλωσης, που περιγράφει τα γεγονότα του θανάτου και της ταφής του Χριστού, ένα ξύλινο ζωγραφισμένο ομοίωμα του σώματος του Κυρίου ως Εσταυρωμένου, το οποίο είναι προσηλωμένο στον Σταυρό, αποσπάται από τον Σταυρό, τυλίγεται σε λευκό ύφασμα και μεταφέρεται στο ιερό του ναού, όπου θα μεταφερθεί μετά την περιφορά του Επιταφίου και ο Σταυρός.

πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ