Ηλίας Σιφάκης: Να φέρουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κω

22
2964

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ:  ‘’ Να φέρουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κω.’’

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄ Η πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κόνσολας για τη δημιουργία νέων τμημάτων και σχολών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε Ρόδο και κυρίως στην Κω που δεν έχει και δεν είχε ποτέ ούτε ένα, αποτελεί ευχή και διακαή πόθο όλων μας.

Για αυτό και πρέπει να την συζητήσουμε σοβαρά, να διαμορφώσουμε την πρόταση της Κω προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην Κω πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού και ο Δήμος αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι να διαμορφώσει ένα κτίριο για το σκοπό αυτό.

Μιλάμε για μόνιμη σχολή με φοιτητές που θα διαμένουν εδώ αλλά και σύγχρονες ειδικότητες στον τουρισμό και ιδιαίτερα γύρω από την ψηφιακή οικονομία του τουρισμού, προκειμένου να είναι ελκυστική για τους φοιτητές.

Δεν μιλάμε για το πρωτοφανές που έχει κάνει ο κ. Νικηταράς: να πληρώνει ο Δήμος ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα 40 ατόμων, όταν μάλιστα τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα γίνονται διαδικτυακά και από απόσταση.

Κανείς Δήμος δεν πληρώνει Πανεπιστήμια για να φιλοξενεί μεταπτυχιακά προγράμματα 40 ατόμων. Στη Ρόδο λειτουργούν δεκάδες μεταπτυχιακά τμήματα χωρίς ο Δήμος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Να σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία.

Η Κως είναι στο Αιγαίο και ο φυσικός εταίρος της και σύμμαχος είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτό που θα πρέπει να δημιουργήσει μια μόνιμη σχολή στην Κω.

Η δημοτική αρχή του κ. Νικηταρά οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την προοπτική, να ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με δική μας πρωτοβουλία.

Σε αυτή τη συζήτηση θα είμαστε και εμείς παρόντες, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ας κάνει επιτέλους το αυτονόητο ο κ. Νικηταράς. Ένας στόχος που μπορεί να ενώσει όλη την Κω, είναι να μπει επιτέλους το νησί μας στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.’’

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελείως άστοχη κίνηση και ίσως κρύβει συμφέροντα από πίσω.Φθηνο προσωπικό για τα ξενοδοχεία μιας και θα κάνουν πρακτική οι φοιτητές.Απο την άλλη λέμε έχουμε ακριβά ενοίκια και δεν βρίσκουν σπίτι ,γιατροί εκπαιδευτικοί και υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.Οι φοιτητές που θα μείνουν;Ποιο είναι το όφελος για το νησί στη τελική;Να λέμε ότι έχουμε ένα τμήμα πανεπιστημίου ;Μην πετάμε μια μπαρούφα αν δεν σκευτουμε τις παραμέτρους.

    • Ενώ τώρα που αμορφωτα ufo χωρίς γνώση αγγλικών περνούν 1ο μισθό στα 17 τους 1000€ είναι τέλεια… Μιράντα έχεις μπλέξει το στεγαστικό πρόβλημα, την έλλειψη καταρτισμενου προσωπικού, την ανάγκη για ΤΕΙ και κτηριακων υποδομών, την κουλτούρα του τόπου όλα σε έναν κουβά…

      • Εγώ τα έθεσα όλα.Υπάρχουν τόσα τμήματα πανεπιστημίου ,δεν είναι ωραίο σαν ξενοδόχος να προτείνεις κάτι που είναι πρώτα από όλα υπέρ σου.Μαλιστα προσωρινά ,μιας και οι φοιτητές που θα εκπαιδευτούν δεν θα εινσι Κωοι να μείνουν να δουλέψουν κανονικά εδώ.Υπάρχει τέτοιο τμήμα ήδη,όποτε το επιχείρημα του καλού προσωπικού δεν στέκει.Το θέμα της στέγης υπάρχει.Το όφελος του νησιού ψάχνω.Επειδή είμαι πολλά χρόνια σε ξενοδοχεία ,έχω ζήσει κσι τους εκπαιδευόμενους ,όχι μόνο Έλληνες αλλα από διάφορες χώρες και έχω δει την ποιότητα τους.Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια ,αλλα πίεζαν τους μισθούς μας.Δεν θέλω ούτε εγώ ούτε όσοι δουλεύουμε κσι ζούμε σαν ξενοδοχοϋπάλληλοι να το ξαναζήσουμε.

  2. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!!!

  3. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΟΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΟΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΝΑ ΨΗΦΑΛΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΛΑΒΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΡΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙΟ ΚΥΡΑΛΟΙΦΕΜΠΟΡΑΣ ΨΕΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

  4. Και οι φοιτητές θα μένουν στα παγκάκια ή θα τους πετάμε έξω το καλοκαίρι?
    Σοβαρευτείτε! Η νοοτροπία και οι υποδομές στο νησί είναι (?) μόνο για τουριστική εκμετάλλευση και τίποτα άλλο.

  5. Ωρεα η πρόταση. Πρόσεξε Ηλία πως θα του το πεις του δημαρχουκου σας. Μην τον στεναχωρισεις Όλα καλος τα έχει καμωμένα χαχαχα! Α!!! που ‘σε Ηλία αφού την ξέρεις την κατάσταση με το μεταπτυχιακό του Θεοδόση και γιατί το έκανε και πος λειτουργεί μηνε τον πήραζεις τόσο. Τελευταία του θυτεία είναι και έχει δ@ν@ια ο άνθρωπος.

  6. Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  7. καλά ε.. Καταπληκτική ιδέα. Θα ξεπαστρεφτούν πιο γρήγορα οι άνθρωποι εδώ. Νοσοκομείο ώρα μηδέν και θέλουμε φοιτητόκοσμο, καθηγητόκοσμο…
    Αντί να φτιάξουμε τα κακώς κείμενα σκεφτόμαστε παραπέρα.

  8. Και γιατι καλέ να συρρικνωθούμε έτσι; Μόνο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου; Και το COLUMBIA. Γιατί όχι; Καλύτεροι είναι οι άλλοι;

  9. γιατί δεν κάνετε ένα τμήμα προπτυχιακό για κάτι άλλο…δεν ειναι μόνο ο τουρισμός στην Κω
    είναι και οινοποία και άλλα πράγματα…πάλι στον τουρισμό θα πάμε πάλι στο βωμό αυτό ;;
    Δώστε μια ταυτότητα στο νησί…έχει ιστορία, έχει γόνιμα εδάφη έχει τόσα πράγματα και εσεις επιμένετε να λέτε οτι η κως ειναι μόνο για να αναπτυχθεί ο τουρισμός

  10. Δεν ειναι ρεαλιστικά πλάνα αυτά, όπως είπαν και άλλοι δεν υπάρχουν οι υποδομές στη Κω να αντέξει τμήμα σχολής, εκτος αν τα κάνουν όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως και έρχονται εδώ 2 φορές τον χρόνο για εξετάσεις και κάνα δια ζώσης μάθημα αλλά αυτό δεν έχει νόημα για την τοπική οικονομία, πλην των ξενοδοχείων. Το ΕΑΠ έχει ένα σωρό μεταπτυχιακά προγράμματα που μπορούν να είναι χρήσιμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως και μερικά προπτυχιακά. Ας κάνει ο Δήμος μια συμφωνία με το ΕΑΠ να καλύπτει 30-40 φοιτητές το έτος, με προϋποθέσεις να δίνουν και να περνάνε τα μαθήματα φυσικά, να ενδυναμώσει και το παραγωγικό δυναμικό να έχουν και τις ευκαιρίες τους άτομα που δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν μόνοι τους.
    Το μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα πχ είναι 3.750€ δηλαδή αν βάζεις 15 άτομα είναι συνολικό κόστος 56 χιλ. για όλα τα έτη, αν πούμε ότι το κάνουν σε 2 έτη τότε 23 χιλιάρικά το χρόνο. Διαλέγεις 4-5 τέτοια μεταπτυχιακά και μπορεί να μην ξεπεράσεις κάν τα 100 χιλ το χρόνο.

  11. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ ΣΗΦΑΚΗ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΩΤΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩ.
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ .
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ HOT-SPOT ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ?????????????
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΗΛΙΑ ΜΑΣ.

  12. Είσαι μηχανικός και μάλιστα καλός. Δεν επιτρέπεται να τα λες αυτά. Έστω ότι ήρθε το Παν.Αιγαίου στην Κω. Σε ποιο κτιριακό απόθεμα και με τι ενοίκια θα μείνουν οι εκπαιδευτικοί και οικογένειές τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους και οι φοιτητές; Βάλε άλλα ζητήματα προτεραιότητα και θα έρθει κι αυτό.

  13. Ο καθένας στον κόσμος του….το μακρύ και το κοντό του, από τον αρθρογράφο μέχρι τους σχολιαστές……Είστε ανούσιοι αγαπητοί και λυπάμαι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ