Εκοιμήθη ο Στρατιωτικός Ιερέας π. Δημήτριος Μιχαλόπουλος | Καλός φίλος της Κω, εφημέριος στους Αγ. Αποστόλους Αντιμάχειας & Λειτουργός σε πολλούς ναούς της ΙΜ

14
30159

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί σε ηλικία 60 ετών (αύριο θα ήταν τα γενέθλια του) ο Στρατιωτικός Ιερέας και καλός φίλος της Κω π. Δημήτριος Μιχαλόπουλος.

Είχε παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα υγείας πριν τα Χριστούγεννα. Τις τελευταίες δέκα μέρες ήταν στην εντατική και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Με καταγωγή από το Πύργο Ηλείας, ήρθε στην Κω το 2000 και υπηρέτησε για περίπου 17-18 χρόνια κάνοντας το νησί ουσιαστικά δεύτερη πατρίδα του.

Τα τελευταία 3,5-4 χρόνια πριν την αναχώρησή του για Αθήνα για λόγους υγείας ήταν εφημέριος στον ΙΝ Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας βοηθώντας λόγω γήρατος τον μακαριστό π. Αντώνιο Λύχνο.

Συνέδραμε επίσης, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην Κω και ιδιαίτερα με την έλευση του Μητροπολίτη μας κ. Ναθαναήλ σε πολλούς ιερούς ναούς της Μητροπόλεως και ιδιαίτερα της Αντιμάχειας, νιώθοντας περισσότερο «Αντιμαχείτης».

Επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο το νησί, ιδιαίτερα στην εορτή του Εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο των κουμπάρων του Σταματίας Σταματιάδου και Γ. Καλογεράκη και πάντα ενδιαφερόταν για το νησί και τους ανθρώπους του (παρακολουθούσε διαρκώς την AgeaΝews περιμένοντας πάντα να κάνει πρώτος like στις εκκλησιαστικές αναρτήσεις μας).

Άνθρωπος που παρά τα προβλήματα υγείας και τις δυσκολίες της ζωής δεν έχανε ποτέ την ευχάριστη-πειραχτική διάθεση, το έξυπνο χιούμορ, τα ανέκδοτα, την καλοσύνη, το ενδιαφέρον και την αγάπη για τους συνανθρώπους του, τον τόπο, την πατρίδα, το στρατό και τους πολυάριθμους φίλους του.

Στην Αθήνα έμενε στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 20/04/24 και ώρα 13:00 στο Γ’ Νεκροταφείο στη Νίκαια, στην Στρατιωτική πτέρυγα με τιμές εν ενεργεία Ταξιάρχου.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο αγαπητέ π. Δημήτριε.

Να έχουμε την ευχή του.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα Ανατολή και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΠΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ.ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ…….

  2. Αιώνια η μνήμη!!!
    Είχα την τύχη να σας γνωρίσω το 2011 τότε ως πρόεδρος κοινότητας και εσείς Πατερ μου ως ενεργό μέλος της στρατιωτικής εκκλησίας υπηρετουσατε με πίστη τον Χριστό και τον ελληνικό στρατό που τόσο Αγαπήσατε!
    Την αγάπη σας για τον Άγιο Σεβαστιανο στο 282..
    Κρατάω τα όμορφα αστεία και το πατριωτικό σας φρόνημα!!!!

  3. Καλό παράδεισο παπά Δημήτρη. Ήσουν από τους καλύτερους παπάδες και ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

  4. Καλό παράδεισο πάτερ Δημήτρη. Σε ευχαριστούμε για όλα. Να εύχεσαι από ψηλά για όλους μας.

  5. Πάτερ Δημήτριε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Σεβαστιανός θα σε περιμένει στις πύλες του Παραδείσου, καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλή αντάμωση, εις το επανιδείν ….!!!!!

    Αγαπητέ μας και πολυσέβαστε Πατέρα Δημήτριε πριν από την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του μοναδικού και αληθινού ξυλουργού της Ναζαρέτ αποφάσισες να μας αφήσεις για να πας κοντά του για να ζεις στο μεγάλο θυσιαστήριο και εκεί να κάνεις και να ζεις για πάντα την Ανάσταση….!!!
    Εμείς δεν σου κρατάμε κακία γιατί ξέρουμε ότι και από εκεί θα προσεύχεσαι και για εμάς και θα μας περιμένεις με μια ανοιχτή αγκαλιά …!!!
    Πάτερ Δημήτριε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Σεβαστιανός θα σε περιμένει στις πύλες του Παραδείσου, καλό ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλή αντάμωση, εις το επανιδείν ….!!!!!

    Μετά Βαθύτατης θλίψεως
    Οικογένεια,
    Βασίλειου και Μαριάννας Γεωργιόπουλου
    Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας

  6. Θερμά συλλυπητήρια στην πρεσβύτερα παπά μου καλό παράδεισο σε ευχαριστούμε για όλα ότι έκανες στην ενορία μας

  7. Είχα την τύχη να είμαι ο άμεσος συνεργάτης σου στον ιερό ναό Αγιων Αποστολων Αντιμαχειας μου έμαθες πολλά και σε ευχαριστώ για την αγάπη που έδειξες στην οικογένεια μου δεν θα σε ξεχάσω ποτέ

  8. Ο π. Δημήτρης ήτανε ένας εξαιρετικός κύριος, αλλά πάνω απ’όλα Ανθρωπος και «κομμάντο» συγχρόνως. Πάντα δίπλα στην νεολέα. Είλικρινά στεναχωρίθηκα γι’αυτή την είδηση. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ