Κ. Καΐσερλης για 3ο Δημοτικό: Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας λέει την αλήθεια. Την αποκρύπτει!! Με τη στάση του εκπαιδεύει την κοινωνία στην υποτέλεια και το γλείψιμο

25
5324

Η καθυστέρηση ανακαίνισης του 3ου Δημοτικού σχολείου, που τελικά κατέληξε να μετατραπεί σε πλήρη ανακατασκευή εξαιτίας της αποκάλυψης της σαθρότητας των θεμελίων και των υποστυλωμάτων  κατά την διάρκεια της ανακαίνισης στην οποία ορθά είχε προχωρήσει ο Δήμος μας αποκαλύπτει ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα που δεν αφορά την εξέλιξη της λειτουργίας του ίδιου του σχολείου.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μας λέει την αλήθεια. Την αποκρύπτει!! Και μαζί με αυτόν, στο ψέμα συμπαρασύρονται και όλοι οι σύμβουλοι του και τελικά ολόκληρη η κοινωνία μας. Δηλαδή εξαιτίας της στάσης ενός Δημάρχου, εμφανίζεται μια ολόκληρη κοινωνία να συμμετέχει σε μια πράξη που τους αδικεί όλους.

Η αρχή του νήματος για την ανάδειξη της αλήθειας δεν ξεκινά από την καθυστέρηση της ανακατασκευής. Ξεκινά από το πολιτικά απαράδεκτο φαινόμενο της απαξιωτικής στάσης της δημοτικής αρχής και ιδίως του Δημάρχου όπως καταγγέλλουν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου να ενημερώσει τους ίδιους και τους δασκάλους για τις καθυστερήσεις της ανακατασκευής.

Γιατί άραγε ο Δήμαρχος δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την αλήθεια? Γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους πολίτες τους οποίους υπηρετεί, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ποιος φταίει?

Αγαπητοί μας φίλοι, η ανακατασκευή του 3ου Δημοτικού σχολείου θα στοιχίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν έχει και που θα πρέπει να του τα δώσει η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης της κυβέρνησης. Και ο Δήμαρχος περιμένει δυστυχώς υπομονετικά παρακαλώντας τους, γιατί εάν τύχει και φωνάξει, εάν τύχει και βάλει και τους πολίτες να φωνάξουν, τότε θα του κόψουν, έτσι είναι αυτοί, και την κοπριά που θα βάλει στα λάχανα!!

Σίγουρα γνωρίζει ότι αυτή η εξάρτηση οδηγεί στην υποτέλεια. Μια υποτέλεια που δεν αφορά τον ίδιο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία στην οποία είναι επικεφαλής που με την στάση του την εκπαιδεύει στην υποτέλεια και στο γλείψιμο και που κάποτε θα υποχρεωθεί να πει την αλήθεια, με ποιους είναι, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Αντί να φοβάται τον κόσμο που τον ψηφίζει, δυστυχώς φοβάται αυτούς που του την έχουν στημένη….

Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέγεται και που. στην αγωνία τους, την αποκάλυψαν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου που τους ευχαριστούμε για τον αγώνα και την υπομονή τους να μάθουν. Και που μας έδειξαν ότι μόνο όταν αγωνίζεσαι μπορείς να αφυπνίσεις τον κόσμο και να μάθεις την αλήθεια.

Κ.Καϊσερλης

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΕΠΑΘΕ ..ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

    • ΕΣΥ με την παρέα σου του καφενέ μας φόρτωσες ΚΩΣΤΟΥΚΟ το ΑΒΟΥΛΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ.

      ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ… ΟΜΩΣ το παιδί ΔΕΝ ΤΡΑΒΑ….

  2. ο ///// που πήρε τόσα χρήματα για την συντήρηση τον σκολειων τι έκανε ρε παιδιά τίποτα χειρότερα από ότι είναι ας σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο επιτέλους είναι ντροπή μετά μας έφυγε ο Κυρίτσης που τα έδειξε τα έργα σε δικούς μας με αυστηρά κριτήρια και έλεγχο αν ήταν ο Κυρίτσης δήμαρχος το σχολείο θα δούλευε και η Κως θα ήταν κομοπολη του Αιγαίου.

  3. Τι σκούζεις και φωνάζεις;Τώρα είναι αργά!
    ΕΣΥ τους έφτιαξες εσυ μα σ τους φόρτωσες!
    Και όπως δηλώνουν δημόσια.(Η μεγάλη Αντιδήμαρχος του συρφετού τους Σ.Κ)Είναι παιδιά σου ,είσαι ο Δάσκαλος τους…
    Όποτε ότι σπέρνεις θερίζεις!,,

  4. Βγειτε λοιπον κ Κωστα και πειτε καθαρα…οτι μετανοιωσατε οικτρα που δεν στηριξατε τον κ Κυριτση!
    Εναν Δημαρχο εργατικο και ικανο που αφησε εργα για να τα βλεπετε( χωρις να ακυρωνω τα οποια δικα σας)!
    Βγειτε και πειτε οτι μετανοιωσατε που στηριξατε εσεις .. η οικογενεια σας.. και η παρεα σας… ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!
    Που θα μας αφησουν φευγοντας πεντε ελιες.. μια τριοροφη διασταυρωση στο πρωτο γυμνασιο…και ενα νησι διαλυμενο!

  5. Είπε ο άνθρωπος που ήταν δήμαρχος 40 χρόνια και δυο σχολεία που έκανε τότε ο Δήμος Το δεύτερο λύκειο και πρώτο δημοτικό,Ευτυχως που ήταν κλειστά στο σεισμό.

    • H ηλιθιότητα με τις εξυπναδούλες δημοτικού και ο από κάτω που χειροκροτεί

      ένα βούρλο που λέει ότι στις 21 Ιουλίου ευτυχώς που ήταν κλειστά..Πότε ήταν ανοικτά Δημόσιες δομές εκπαίδευσης κατακαλόκαιρο?
      Οι 2-3 ηλίθιοι που έμειναν μαζί με το τριώδιο του Ταλιμπάν Χριστιανούς.

      • Δεν το κατάλαβες αυτό που είπε, ευτυχώς που ήταν κλειστά στο σεισμό και λες τα δικά σου. Εννοείται καλοκαίρι κλειστά. Άλλο εννόησε.

  6. και η δήθεν ΣΥΡΙΖαια και αυτή καλυπτε την κυβέρνηση? Αντιδήμαρχος να είναι και όπως ναναι …..

  7. Καλα να παθεις λουσουτα με τα ////τα που μας εφερες.
    Φ….τώρα και εμεις μαζι σου που σε πιστεψαμε.

  8. Βρε μπας και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τη Ρούφα στην παράταξη και ξεκινάει κάνοντας αντιπολίτευση;

  9. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

  10. Ακούω λοιπόν πολλούς και πολλά. Δεν γνωρίζω αν κάποιοι έχουν παιδί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο άλλα εγώ έχω και παραθέτω τα παρακάτω:1. Σταματήστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ-ΚΥΡΙΕΣ 2. Χάσαμε πάλι το δάσος κοιτώντας το δέντρο (βλέπε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) 3. Τα κτίρια δεν κάνουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Ως Πατέρας παιδιού στο σχολείο, απαντώ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΆΡΙΣΤΗ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: ΆΡΙΣΤΗ (για το δικό μου παιδί πάντα). Προτείνω: Κάλεσμα Συλ. Γον. κ Κηδ. (Ανοιχτή), και να μας γίνει γνωστό πρώτον: τυχόν προτάσεις που έχουν γίνει προς την Δ.Α. απο μέρους τους για την κτηριακή αποκατάσταση του προβλήματος, που ίδιοι βλέπουν, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα παρά το μόνο που βλέπουμε είναι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Δεύτερον: Προτείνω το τέλος τον μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων σε ένα τοσο σοβαρό και λεπτό θέμα που αφορά την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και επιτέλους σταματήστε να χάνετε την ουσία με ανούσια θέματα.

    • αλλά πες και την ουσία. Ενημέρωση θέλεις απλώς;
      ΑΝ φέρουν καλύτερους εκπαιδευτικούς και να το κάνουν ωραίο για να είναι χαρούμενα τα παιδιά ;
      γιατί αν λες αυτό να σε βοηθήσω λέγοντας οτι πρώτα πρέπει να φτιαχτεί…τώρα αν δεν σε απασχολεί που δεν εχει φτιαχτεί ακόμα αλλα δίνεις βάσει σε άλλα δικαίωμα σου αλλα επίσης είναι 2 εντελώς διαφορετικοί παράμετροι της εκπαίδευσης που δεν μπορείς να πεις αφήνω τον έναν και πιάνω τον άλλο. Εκπαίδευση ειναι και η ασφάλεια των παιδιών. Το μόνιμο ασφαλές και σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές κτιριακό περιβάλλον.
      Μιλάς για εντελώς άλλο πράγμα απο το θέμα του asilo που προφανώς είναι σημαντικό αλλα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και προτεραιότητας ενός απο των δύο.

  11. ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.
    Προς Εκπαιδευτικούς: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ