Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια – Πώς απετράπη η κλιμάκωση

27
16134

ίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα η πολυδιαφημισμένη «ηρεμία στο Αιγαίο». Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr λίγο έλειψε να υπάρξει κλιμάκωση στα Ίμια πριν από λίγη ώρα. Το δραματικό τέταρτο και πώς απετράπησαν τελικά τα χειρότερα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, περίπου στις 3.00 το μεσημέρι του Σαββάτο τουρκική ακταιωρός πέρασε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Άμεσα επενέβη το Λιμενικό με 2 σκάφη, το οποίο προχώρησε σε κυνηγητό της τουρκικής ακταιωρού.

Επί 15 λεπτά είχαμε ναυμαχία στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και όλα έδειχναν ότι η «ηρεμία του Αιγαίου» κρεμόταν από μία κλωστή.

Οι Τούρκοι, βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να προκαλούν – έχοντας απέναντί τους δύο ελληνικά σκάφη αποσύρθηκαν στα δικά τους χωρικά ύδατα ενώ ταυτόχρονα πήρε φωτιά το «κόκκινο τηλέφωνο». Ο Έλληνας πλοίαρχος του Λιμενικού, που είναι επιφορτισμένος για επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, σήκωσε το τηλέφωνο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Για πρώτη φορά μετά την «Συμφωνία των Αθηνών» που υπέγραψαν Μητσοτάκης – Ερντογάν και την επίσκεψη που ακολούθησε στην Τουρκία του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του Έλληνα Πλοίαρχου, φαίνεται ότι λειτούργησε ο «μηχανισμός εκτόνωσης εντάσεων» πριν ακόμη τα πράγματα εξελιχθούν σε κρίση.

enikos.gr/

27 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σοβαρά;Ποσά χρόνια δοκιμάζουν και τι ακριβώς;Έλα μπάρμπα πες μας.Σαν μπάρμπας που είσαι θα ξέρεις .Τι ακριβώς έχουν πετύχει δηλαδή;

      • …..ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΗ!

        ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΟΥΣΑ ΕΓΩ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ

      • τακτικά ,δοκιμάζουν τά αντανακλαστικά τών ενόπλων δυνάμεων καί ανάλογα προχωρούν… τετελεσμένα, πίεση, ένταση, δήλωση τών θέσεών τους, κατάσταση στρές, ανασφάλεια, ΄΄ μπαμπούλας», ΄΄είμαι δώ΄΄ ,τραπεζώματα στήν χάγη κλπ. ….
        υφαλοτρ-υ-πίδα μιραντά -ντιρλανταντά.

    • Ο γουρλοματης δεν κυβερναει? Ακομα αντιπολιτευση ψαχνεις αλλα τετοιοι …..κες ειστε…..σου αξιζει αυτος που σε κυβερναει βλαξ

  1. ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΓΚΡΕΚΟΝΙΑ …….ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΕ !!!!! ΝΑ ΣΑς ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ !!!!!

    • Ποτέ έγινε πάλι αυτό και μας ξέσκισαν;Τούρκος είσαι;Είσαι ευχαριστημένος από τον πρόεδρο σου τον Ερντογκαν;Ασχολησου με αυτόν και άσε εμάς.Ειμαστε άλλη κλάση και άλλο επίπεδο από τους πατριώτες σου τους Τούρκους.

      • Δηλώνεις Ελληνίδα και συμφωνείς με τα των ομοφυλοφύλων?

        • Δεν με αφορά το θέμα που λες για τους ομοφυλοφιλους.Έκαναν ένα νόμο που είδα ότι τους τακτοποιεί νομικά.Όποτε Καλα έκαναν μιας και είμαι οπαδός να βρίσκει το δίκιο της η κάθε μειωνοτητα στη χώρα μου.Καλώς η κακώς δεν έχω κάποιον στην οικογένεια μας, όποτε δεν με αφορά.Εσένα σε αφορά;

  2. Επειδη ψηφιστηκε ο νομος για τους ομοφυλοφιλους και οι ουγκανοι είναι στα κάγκελα, ας τους ταισουμε λιγο πατριωτικο σανο να στρεψουμε την προσοχη τους αλλου.

  3. Επιτέλους με τα ηλίθια ψευδώνυμα που γράφετε.Τι κερδίζετε έτσι;Μπητρ σταθερά με κάποιο και υποστηριξτε την άποψη σας.Θα μου πεις όταν είσαι εμάς και θέλεις να φαίνεσαι πολλοί πρέπει να το κανείς.

    • Ρε πανηλίθιο πλάσμα,δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις?παιδιά?άνδρα?ενα χόμπι,όλη την ημέρα

      πληκτρολόγιο,φακελώνεις σχολιαστές,απαντάς εκεί που δεν σε ρωτάει,φιμώνεις γνώμες,γράφεις ανοησίες,βλακείες,ηλιθιότητες.
      Τι ηλίθια που είσαι !!!!
      Δεν έχω δει ξανά τέτοιο εμμονικό άτομο,που αυτοχρίζεται Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
      Χωρίς γνώσεις,χωρίς παιδεία,μια ηλίθια κάνει άνω κάτω το φόρουμ.
      Εκεί όλη την ημέρα ,από το πρωί που θα ξυπνήσει γινάτι…
      Πατσαβούρα.

      • Τσιμπίδες;Σου χαλάω τι σούπα;Πάντα έχω χρόνο για τύπους σαν εσένα.Δεν σε εμποδίζω να λες τι γνώμη σου,ούτε σε βρίζω.Εσυ γιατί το κανείς;

        • μαζί με δύο τρία άλλα κοπρόσκυλα,μαντροσκυλα κομματικά που προσπαθούν να πείσουν όλους τους υπόλοιπους ότι πάμε καλά,πάμε μπροστά, ευημερούμε,όταν τα 2/3 του κόσμου προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα,όταν το 2024 με τις τόσες αφίξεις και ρεκόρ,δεν ξέρει ένας πολίτης του νησιου αν χρειαστεί ένα γιατρό πως και που θα πάει.
          μπορεί να περνάμε 12 χρόνια μνημονίων,αλλά είχαμε ένα γιατρό για μια αναποδιά,οι τιμές δεν ήταν τόσες,τώρα κάποιοι δυστυχούν ηλίθια την στιγμή που δισεκατομμύρια φεύγουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
          στα έχουμε γράψει όλοι,να το αποτέλεσμα..και χάνει τον πόλεμο η Ευρώπη του Καραγκιόζη σου και οι τιμές πάνω και δεν βγαίνει ο πολίτης.Ποια εσύ θα μου την σπάσεις;βρε άντε και …..

  4. βρε. μιραντο άσε και κανέναν άλλον να υποστηρίξει τον Κούλη που πήρε πολύ χρήμα από την Λοατκι και μια καλή θέση στην σάπια ευρωπαϊκή ένωση . όλα αυτά έρχονται. βαρύς ο πέλεκυς της Θείας Διαιοσύνης ιδίως όταν πρόκειται για τα πλάσματα του Δημιουργού τα αθώα παιδιά

  5. Ωραία. Σε περίπτωση κλιμάκωσης να στείλουν τους γκέι και τη διαφορετικότητα να πολεμήσει. Εγώ δεν έχω κανένα ηθικό καθήκον προς αυτό το κράτος

  6. Αγαπητοί συμπατριώτες δεν υπάρχει πρόβλημα!!
    Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο 2024 που έχει προγραμματιστεί, ετοιμάζεται η μεγάλη συμφωνία συνεκμεταλευσης Αιγαίου!
    Τι δεν καταλαβαίνεις ανόητε Έλληνα…
    Όλα είναι προ Αποφασιφενα….
    Εις υγεία των Αμερικανών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ