Ένωση Αστυνομικών Β. Δωδεκανήσου για ανάρτηση Περιφερειάρχη: Οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε μια κατάσταση ανάγκης, όπου έπρεπε να δράσουν ως έχουν υποχρέωση | Καμία σχέση τα περί «αυτοδικίας»

13
5697

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

( ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ- ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)

 

 

Κως, 15 Ιανουαρίου  2024

Αριθ. Πρωτ.: 01/24                                                                                                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου, έλαβε γνώση της ανάρτησης του Κ. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για το περιστατικό στην Επαρχιακή οδό Κω – Κεφάλου, κατά το οποίο αστυνομικοί της Ενώσεώς μας επιχειρούν να κλείσουν μια λακκούβα η οποία ήταν επικίνδυνη για τα οχήματα και τους χρήστες της οδού. Ιδίως για τα δίκυκλα. Το περιστατικό ερμηνεύθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου  ως πράξη αυτοδικίας, δηλαδή μια ποινικά κολάσιμη για τους αστυνομικούς συμπεριφορά, που καμιά σχέση δεν έχει με την περίπτωση. Πρόθεσή τους ήταν να αποσοβήσουν την επέλευση νέου σοβαρότερου ατυχήματος, από τα πολλά που είχαν προηγηθεί στο σημείο, εξαιτίας αυτής της λακκούβας. Τα όσα περί αυτοδικίας αναφέρονται στην ανάρτηση του, αποτελούν μια λαθεμένη εκτίμηση της κατάστασης, αφού όχι μόνο δεν πρόκειται για αυτοδικία αλλά για μια περίπτωση καταστάσεως ανάγκης στην οποία οι αστυνομικοί, όφειλαν να ενεργήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο. Ο οδηγός διερχόμενης μπετονιέρας, βλέποντας τους αστυνομικούς να έχουν επιληφθεί περιστατικού εκτροπής οχημάτων εξαιτίας της λακκούβας, πρότεινε και αυτοί αποδέχθηκαν, να τοποθετήσουν λίγο μπετόν και να κλείσουν πρόσκαιρα αυτήν. Ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για την περίσταση ενέργεια, για την οποία όχι μόνο δεν έπρεπε να δεχθούν τις επιπλήξεις του, αλλά άξιζαν μάλλον τον έπαινο για την πράξη τους. Ίσως δεν γνώριζε ότι στο αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, δύο τουλάχιστον οχήματα που έπεσαν σε αυτήν, είχαν φθορές στα ελαστικά τους που τα ανάγκασε να εκτραπούν από την πορεία τους και να ακινητοποιηθούν στην άκρη της οδού, καλώντας την αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος. Αν στην συγκεκριμένη λακκούβα έπεφτε ένας μοτοσικλετιστής, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα. Αυτό προσπάθησαν να προλάβουν και όχι να διανθίσουν τις πλημμέλειες της οδού, ή να αυτοπροβάλουν τους εαυτούς τους ως ήρωες, όπως άδικα τους κατηγορεί. Βρέθηκαν σε μια κατάσταση ανάγκης, όπου έπρεπε να δράσουν ως έχουν υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τιμώντας την στολή και τον όρκο τους. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι άδικη για αυτούς, αφού πρόκειται για έμπειρους αστυνομικούς που η διαδρομή τους δεν επιτρέπει να δοθεί στο συμβάν άλλη ανάγνωση από αυτήν που παραπάνω αναφέρεται. Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας θεωρούμε ότι έχει παρεξηγηθεί από τον Κ. Περιφερειάρχη η συμπεριφορά των συναδέλφων μας, οι οποίοι ουδόλως επιδίωκαν κάτι περισσότερο από το να υπερασπιστούν την ασφάλεια των χρηστών της οδού.

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ?ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ?

 2. ….. ως έχουν υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τιμώντας την στολή και τον όρκο τους…:» ::χαχαχαχα
  Πόσα τηλέφωνα πριν μερικά χρόνια… διαφόρων περιστατικών..άμεσης ανάγκης, . Απάντηση… » δεν έχουμε βενζινη….
  …. Πόσα θα αποτρέπονταν…. Αν πραγματικά έδειχναν ενδιαφέρων…. Στα τηλέφωνα πολιτών… Ακομα και τώρα!!!!!.. Στ@ρχ..σας μας γράφετε… Εκτός αν ειναι γράψιμο κράνους,,, που ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΤΣΟΣ… ΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΡΕ ΑΘΕΌΦΟΒΟΙ ΕΊΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΆ, ΕΊΤΕ ΧΩΡΙΣ.. ΔΕΝ ΦΟΡΆΤΕ ΜΙΑ ΖΩΉ.. ΚΑΙ ΓΡΆΦΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 3. Η λακκούβα έγινε την ώρα που πέρναγαν και έπρεπε να δράσουν όπως λέει το Σύνταγμα;
  Με την αστυνομία είμαι και τους αστυνομικούς διαμάντια.Έχετε ανάμεσα σας κάποιους που σας υπονομεύουν.Απαλαγητε από αυτούς.Οι τύποι κάνουν πολιτική δεν είμαι συνάδελφοι σας.

  • Αν το πίστευα θα το έγραφα όπως γράφω πάντα ότι έχω στο κεφαλή μου με το όνομα μου.Όχι προσπαθώντας να μπερδέψω ποιον;Θα μου πεις αν είχες μυαλό χρυσαυγιτης θα Ήσουνα;Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα γραψει ο καθένας;Απευθηνομαι σε οδούς έχουν μυαλό οι υπόλοιποι δεν με ενδιαφέρουν όποτε λέγε ότι θες σαν miranta μιας και δεν εχεις πρωσοπικοτητα.

 4. Θα χρεωθούνε δλδ οι άνθρωποι επειδή κανανε κάτι καλό ;; Οσο για τα υπόλοιπα έτερων εκατερων

 5. Η απορια μου προς την ένωση είναι στα περιπολικά έχουν μαζί και φτυάρια;Από την άλλη δεν θέλετε κάμερες να σας γράφουν όταν κάνετε υπηρεσία,τώρα δημοσιεύετε κιόλας τι έγραψαν;Μόνο σε εμένα φαίνεται στημένο όλο αυτό ;

 6. Ευχαριστουμε τους Αστυνομικούς που εκαναν οτι μπορουσαν,
  μακαρι ολοι μας να καναμε κατι αναλογο

 7. Ευγε στους αστυνομικους που μπαζωσαν το δρόμο .
  Στο Πυλί με αυτοκίνητο βράδυ πρέπει να κυκλοφορείς μόνο όταν έχει πανσέλινο για να βλέπεις τους μετανάστες .Κυριε Χατζημάρκο πότε θα τελειώσουν τα έργα φωτισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ