Κως: Μέρα μνήμης και τιμής, ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης

11
3800


Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στην Κω

Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Στην Κω, ο εορτασμός τιμήθηκε, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, παρουσία του Ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και των μαζικών φορέων. Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μια ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας. Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, σαν έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, σαν έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Πηγή: https://www.kostv.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν έχει απαγορέψει τις ΙΕΡΕΣ ημέρες μνήμης αυτής της ημέρας,, τα.. Θεωρεί φασιστικα, χρυσαυγιτικα…
  Έτσι δεν είναι………… Μιραντα

 2. Την γέφυρα στο Γοργοποταμο ανατίναξαν ο Έντι Μάγερς και ο Κρις Γουντχαουζ. ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ κρατούσαν τσίλιες.Την δε γέφυρα του Ασωπού την ανατίναξαν μόνοι τους. Εθνική Αντίσταση έκανε ο ΕΔΕΣ, το 5/42, οι αστικές μικρόομάδες στις πόλεις και πάνω από όλα η ΠΕΑΝ
  φτάνει ποια με τα ψέματα και την προπαγάνδα των αριστερων

  • άλλο τόσο πολέμησαν για την Ελλάδα οι αριστεροί.
   Ρε κουκουεδακια, για το ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ καταστρέψατε την Ελλάδα και σκοτωνανε τα αδέλφια σας.

  • ο ΕΔΕΣ δρουσε μονο στην Ηπειρο.
   εκτος αν εισαι παγουράς και θεωρεις ολη την Ηπειρο.. Ελλαδα..
   ασχετε.
   Σε Θεσσαλια/Ρουμελη/Μωρια δρουσε ο ΕΛΑΣ.

   • στην υπόλοιπη Ελλάδα κυνηγουσατε και σφαζατε το 5/42 του Ψαρου και όσους ήταν ανεξάρτητοι όπως ο Φωστεριδης.
    για μια Γερμανικη σημαία που κάποιοι σκαρφάλωσαν νύχτα και την κατεβασαν
    Στρατο δεν πήγατε????? κυματίζει σημαία τη νύχτα???? υποστολή σημαίας τα απογεύματα δεν ειχατε κάνει????

 3. .. Ποτέ δεν περνάς από τέτοιες εκδηλώσεις…. Γιατί σε πιάνει αλλεργία…
  Στην ελληνική σημαία.. Τουρκαλα……

 4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

 5. εννοείς Τον πρώην..που ήταν πρώτη φάτσα στις φωτογραφίσεις?? Είναι κλεισμένος.. Και σκέφτεται.. Ποιον θα βάλει αρχηγό παράταξης…. Και τον έχει φάει η κατάθλιψη. Λόγω ηττας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ