Πλήθος προσκυνητών στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με τον Σεβασμιώτατο στο Αμανιού

0
7388


Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία λειτουργία της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ενιριακό Ιερό Ναό του Αμανιού στην οποία προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού ναού π. Ιωάννη Καραγιάννη, τον π. Κωνσταντίνο Κουκούλα και τον π. Ηρακλή Ζωγραφάκη.

Έψαλλαν χορός Ιεροψαλτών που αποτελούσαν οι: Αναστάσιος Γιακουμής, Εμμανουήλ Κυπραίος, Γιώργος Κανδήλης και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου Αναστάσης Κεφαλιανός, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νεκτάριος Χατζησεβαστός, μαθητές-εκπαιδευτικοί και πολλοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος για άλλη μια φορά εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και το γεγονός ότι έφεραν τα παιδιά την ημέρα αυτή στο ναό για να ευλογηθούν και να τιμήσουν την Παναγία (είπαν το «Πάτερ ημών» και στεκόντουσαν υποδειγματικά καθόλη τη Θεία λειτουργία)

ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μήνυμα και το περιεχόμενο της σημερινής μεγάλης Θεομητορικής εορτής.

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων,  η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία η πολύ δραστήρια εκκλησιαστική επιτροπή και αδελφότητα του ναού (την οποία επίσης μαζί με τον ακούραστο εφημέριο π. Ιωάννη Καραγιάννη ευχαρίστησε θερμά ο Σεβασμιώτατος για το έργο που επιτελούν) πρόσφερε πλούσια κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές στην αίθουσα του ΙΝ (πρώην παπαδόσπιτο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ