Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olympics από Κω και Κάλυμνο

1
11878


Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 21 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olympics Hellas από Κω και Κάλυμνο σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. και τη συμμετοχή και άλλων μεμονωμένων αθλητών από Κω, ανάμεσα τους και ο βετεράνος πρωταθλητής Βασίλης Χατζηεμαννουήλ. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δρόμου (800μ για τους αθλητές των special olympics) πραγματοποιήθηκε απονομή μεταλλίων.
Με το θέμα για τα δικαιώματα των Special Olympics Hellas στον αθλητισμό και στη ζωή, ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου, αμέσως μετά τους αγώνες δρόμου, με ομιλητή τον κ. Διονύση Κοδέλλα, πρόεδρο των Special Olympics Hellas, ο οποίος ανέπτυξε τα προγράμματα που υλοποιούνται με τις μικτές ομάδες, (με ή χωρίς αναπηρία) μέσα από τις οποίες σφυριλατουνται ανθρώπινες σχέσεις.
Επίσης ο κ.Κοδέλας, έκανε αναφορά για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified.», το οποίο πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Μέγα Δωρητή Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του οράματος του Κινήματος για την άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού . Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος για το επόμενο έτος, καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρό αντίκτυπο του προγράμματος στη ζωή των μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/25426-agonas-dromou

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ