Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικήτα στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού

1
15295


Με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικήτα του Γότθου, στο πλήρως ανακαινισμένο φερώνυμο ιερό εξωκκλήσι στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς και ο π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου εφημέριος του ΙΝ Ευαγγελίστριας Ασφενδιού όπου υπάγεται το ιερό εξωκκλήσιο, το οποίο είναι καμαροσκεπής ναός του προπερασμένου αιώνα με χαμηλή θύρα.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών: Χάρης Σβορώνος, Ηλίας Παπατέρπου, Γιώργος Σανιδάς, Παναγιώτης Βασιλείου, Κώστας Νικολάου και Γ. Κιάρης.

Ο π. Αναστάσιος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου που απουσίαζε το διήμερο αυτό στη Νίσυρο και συνεχάρη τον ακούραστο π. Ευτύχιο για τις συνεχείς προσπάθειες ευπρεπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του ανακαινισμένου εξωκκλησίου (προσκυνητάρι, τοιχία, περίφραξη κλπ)

Ο π. Ευτύχιος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον π. Αναστάσιο και όλους τους παρισταμένους καθώς και όλους τους δωρητές καθώς και όσους φροντίζουν τον ιερό ναό, ονομαστικά.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και αρκετοί προσκυνητές.

Από την ενοριακή αδελφότητα μοιράστηκαν πλούσια νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί στον ίδιο χώρο θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Νικήτα ο οποίος είναι και Προστάτης των εφέδρων Αξιωματικών.

Άγιος Νικήτας ο Γότθος

Φλέγῃ, Νικῆτα, καὶ γίνῃ νικηφόρος,
Ἤ μᾶλλον εἰπεῖν, πυρφόρος νικηφόρος.
Πέμπτῃ καὶ δεκάτῃ καμίνῳ βλήθη Νικήτας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπραβο στον πατερα ευτυχιο και στην επιτροπη του και ιδιαιετερος στην πατριωτισα μας Αντωνιτσα για το θεαρεστο εργο που επιτελουν .Περασαμε μια υπεροχη βραδια και γευστηκαμε τα ομορφα μεζεδακια που ειχανε φτιαξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ