Με πολλούς προσκυνητές ο Εσπερινός της εορτής της Αγίας Τριάδος στην πόλη της Κω χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου

8
9949


Πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό παρεκκλήσι Αγίας Τριάδος Κω
Με ευλάβεια, κατάνυξη και πλήθος προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος στο φερώνυμο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος στην πόλη της Κω.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου στο Ιερὸ Παρεκκλήσιο της Ἁγίας Τριάδος στήν πόλη της Κω.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της ΙΜ π. Ιωακείμ ο οποίος με προτροπή του Σεβασμιωτάτου έκανε και το κήρυγμα για το Θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και ο π. Κωνσταντίνος Καματερός εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού στον οποίο υπάγεται το ιερό εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στούς πιστούς πού είχαν κατακλύσει τον περίβολο του ναού, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στα Τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος και ιδιαιτέρως στο Ἅγιο Πνεύμα τονίζοντας ότι με την προσευχή «Βασιλεῦ Οὐράνιε …» το καλούμε να έλθει κοντά μας και να αγιάσει τη ζωή μας.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Σακέλλη: Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος, Γιάννης Πεταλάς, Νίκος Παπαθωμάς, Γιάννης Βαμβακάς, Πάρης Λαδικός κ.α.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Δήμαρχος και Επικ. της Δύναμης Αλλαγής Κως 2023 Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους υποψηφίους, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών και Απογόνων Ματθαίος Καζαμίας και πλήθος προσκυνητών.

Πηγή: https://www.kostv.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά το «στήσιμο» του δημάρχου το είδατε μπροστά από τον πρώην δήμαρχο;Μεγάλο φάουλ …το σούσουρο άκουσα παραδίπλα και γύρισα να δω….μεγάλη ανασφάλεια δείχνει και εννοείται χωρίς τρόπους ….τι να πω

    • Εγω ακουσα αλλο σουσουρο. Οτι ο πρωην πηγε και στρογγυλοκατσε στη θεση του δημαρχου. Και οταν ηρθε ο δημαρχος, εκατσε στη θεση του, δεξια του σεβασμιοτατου, και ο πρωην, αναψοκοκκινησε σαν πατζαρι…
      ο πρωην δεν καταλαβε οτι πρεπει να σεβεται τους θεσμους και την λαικη βουληση!!
      Μια ζωη αλαζονας!!

  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΑΠ’ ΕΞΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ

  3. ανεκδιηγητος ο ανασφαλης με αλαζονεια χιλιαδων καρδιναλιων πειγε να κατσει μπροστα απο τον κυριτση κια δουσκωνε για αυτο που ηρθε αργοπορημενος και ο μητροπολιτης ειχε καλεσει τον κυριτση να κατσει διπλα του που ειχε παει απο νωρις και ο αλλος μην χασει την θεση κ ολαος περιμενει αυτος να μας σωσει ….. δειτε το βιντεο στο 7,48 ντροπηηηηηηηηη δημαρχε μονο ντροπη

  4. βρε εδω ο κοσμος χανεται και ο νικηταρας το μονο που τον ενοιαξε ειναι μην κατσει ο κυριτσης διπλα στον μητροπολιτη βρε τι καταντια δημαρχου ειναι αυτη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ