Δύναμη Αλλαγής : «O Δήμαρχος της φωτογραφίας και του ανύπαρκτου έργου επιχειρεί να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες»

13
2633
Από τη δημοτική παράταξη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:
‘’Ο Δήμαρχος της φωτογραφίας και του ανύπαρκτου έργου, στις τελευταίες ημέρες της θητείας του επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες, να δεσμεύσει το δήμο για τα επόμενα χρόνια μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και συμφωνίες για την έκταση του Ναυτικού Ομίλου.
Και όλα αυτά με ψέματα και κάλυψη της κρυφής ατζέντας που έχει.
Ο πρώην Δήμαρχος κ.Καϊσερλης ήταν ιδιαίτερα αυστηρός προς τον κ.Νικηταρά λέγοντας  ότι ‘’ Ο Δήμος Κω έχει βγει στη Συγγρού’’.
Εμείς θα είμαστε πιο ευγενικοί.
Έχουμε και λέμε:
1ον) Ο κ.Νικηταράς από τον Ιανουάριο του 2020, στη συνάντηση του με τον κ.Γεραπετρίτη, είχε εξαγγείλει την παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου, βγάζοντας και την απαραίτητη φωτογραφία.
Τέσσερα χρόνια μετά ήρθε και επιβεβαίωσε αυτά που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή: ότι το Υπερταμείο  δεν παραχωρεί ακίνητα χωρίς οικονομικό αντίτιμο.
Ο κ.Νικηταράς, που θα το έπαιρνε δωρεάν, τώρα  θέλει να δώσει ο Δήμος ένα τεράστιο ποσό σε ετήσια βάση χωρίς να λέει τι ακριβώς θα γίνει στη συγκεκριμένη έκταση, χωρίς να μας λέει ποια ιδιωτικά συμφέροντα εμπλέκονται στην αξιοποίηση ή στην εκμετάλλευση.
 Επιχειρεί να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια, λίγο πριν φύγει και χωρίς να έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση .
2ον) Επανέρχεται στα ψέματα γιατί έτσι έγινε Δήμαρχος. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι η δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση αποδέχθηκε και συναίνεσε στην παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ΕΤΑΔ .
Μόνο που η έκταση αυτή δεν ήταν ΠΟΤΕ του δήμου. Είχε παραχωρηθεί για συγκεκριμένες χρήσεις και μέχρι το 2007 ελάχιστα είχαν γίνει από αυτά που έπρεπε.
Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι η κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 με το νέο μνημόνιο που έφερε και με το νόμο για το Υπερταμείο (Ν.4389 ) παραχώρησε, υποχρεωτικά και με συνοπτικές διαδικασίες, το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο  (θυγατρική του οποίου είναι η ΕΤΑΔ).
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Κω με Δήμαρχο το Γιώργο Κυρίτση και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς την ΕΤΑΔ.
Η απόφαση αυτή είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που υπάρχει αφού την πρόταση του κ. Νικηταρά μέχρι σήμερα δεν την έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ.
Φυσικά αν δεν είχε παρεμποδιστεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κυρίτση, το 2007, να δημιουργηθεί κολυμβητήριο στη συγκεκριμένη έκταση, από αυτούς που σήμερα κάνουν τους τιμητές, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
3ον) Ο κ. Νικηταράς δεν έχει δικαίωμα ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει το Δήμο για 30 χρόνια, όχι μόνο για το απίστευτο ετήσιο τίμημα σε ετήσια βάση αλλά και για το είδος και το βαθμό εμπλοκής συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που δεν ξεκαθαρίζει.
Από εκεί και πέρα, ο Δήμαρχος της φωτογραφίας και της απραξίας, στις τελευταίες ημέρες της θητείας του, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.
Ήδη βαρύνεται με τη ματαίωση έργων όπως τα δύο κλειστά γήπεδα στις δημοτικές ενότητες Ηρακλειδών και Δικαίου, τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί.
Όπως βαρύνεται με την πρωτοφανή στα χρονικά εγκατάλειψη των Κοινοτήτων.
Τι μένει από τη θητεία του κ.Νικηταρά;
Πολλές φωτογραφίες και δύο χωράφια που στο ένα ΘΑ γίνει το νέο νοσοκομείο ( την ώρα που το υπάρχον δεν έχει γιατρούς) και στο άλλο ΘΑ γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο.
Αέρας φρέσκος και κοπανιστός και απόλυτη απραξία.
Η Κως πρέπει να πιάσει ξανά το νήμα των έργων, να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη, να κινητοποιηθούν νέες και δημιουργικές δυνάμεις.”
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ,ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΒΙΚΩ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ.ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ.ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑΤΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΑ @ΟΥ@ΟΥΝΙΑ.

 2. Κυριτση απο οτι καταλαβαινω,και απο οτι λενε στο νησι,μετα τις δημοτικες η δύναμη αλλαγής θα είναι υποψηφια στην νισυρο.

 3. θύμισε στους κωους που εδωσες τα σούπερ φιλετα,και με ποιον αντιτιμο.Να σου θυμίσω ακταιο,καφετέρια λιμάνι,ΑΒΙΚΩ!!!!!! που εκεί είναι όλα μπερδεμένα;Μάθετε εκεί στην δύναμη αλλαγής οτι το νησί δεν ξεχνα το πούλημα που έγινε.Εχετε τα μουτρα να μιλάτε.

 4. Κοιτα ποιοι μιλάνε,αυτοί που ξεπούλησαν τα πάντα στον δήμο.Εννοια σας και είναι κοντά το μαυροοοοο που θα σας ρίξουν πάλι οι κωοι.Δυναμη απαλλαγής ποτε ξανα στην κω.Το μονο που έμαθε στους κωους ειναι πως

 5. ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ..ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

 6. Δεν ειδατε τι επαθε ο συριζα και το πασοκ στο νησι;Αυτο που θα παθετε εσεις σε λιγο καιρο κυριε κυριτση θα ειναι σεισμος μεγατονων.

 7. Ο ενας αρχηγος,η αλλη υπαρχηγος,ο αλλος που έστειλε αδιαβαστο ο νικηταρας ταξιαρχος,και τα παιδακια διπλα του στρατιωτακια οπως οι ρωσοι στην ουκρανια.Αφου δεν ντρεπεστε.

 8. Μιλανε αυτοι που ξεπουλησαν την ΑΒΙΚΩ, που αφησαν να πανε στο ΤΑΥΠΕΔ φιλετα απο την περιουσια της ΚΩ? Επρεπε να ντρεπεστε

 9. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

  Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες 1.463.337,36€ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ! 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 50.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

 10. Εσείς όλοι που μιλάτε για ξεπούλημα της περιουσίας της Κω από την δύναμη αλλαγής, για πέστε μας πως πούλησε ο δήμος Αββικο ,νοκ που δεν του ανήκαν και γράφετε για ξεπούλημα?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ