«Άγρια» επεισόδια στην έδρα της Uber στη Ρόδο – Αναποδογύρισαν και βανδάλισαν αυτοκίνητα (Φωτο-Βίντεο)

26
27958

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην οδό Ηλία Βενέζη όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας Uber στη Ρόδο.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας των επεισοδίων είναι το γεγονός ότι αναποδογυρίστηκαν δύο αυτοκίνητα και προκλήθηκαν βανδαλισμοί σε δεκάδες άλλα τα οποία ανήκουν στην εταιρία.

Οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει μεταβεί στο σημείο αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και να αναζητήσει πρόσθετα στοιχεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη «Ρ» επισήμαναν ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από εξοργισμένους ταξιτζήδες που έσπαγαν ότι έβρισκαν  μπροστά τους, ακόμα και δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρίας uber και μάλιστα τρεις από αυτούς συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα  Ρόδου.

Το βίντεο που αποτύπωσε ο φακός της Ρ και η μαρτυρία συμπολίτισσάς μας, είναι χαρακτηριστικά των όσων διαδραματίστηκαν στη Ρόδο.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/

Ιδιοκτήτες ταξί έσπασαν αυτοκίνητα της Uber στη Ρόδο – Στα άκρα η κόντρα εν όψει τουριστικής περιόδου

Στην αστυνομία οδηγοί έπειτα από καταγγελίες για κόμιστρα χαμηλότερα από το προβλεπόμενο

uber_rodos_1

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε οδηγούς ταξί στη Ρόδο και σε οδηγούς της Uber, με τους πρώτους να καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Δημοκρατική», οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και να παραβίασε τον ΚΟΚ. Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Xθες, Τετάρτη, οδηγήθηκαν στην αστυνομία και άλλοι δύο οδηγοί της Uber που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα και συγκεκριμένα 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ το ελάχιστο προβλεπόμενο κόμιστρο της Uber ανέρχεται στα 36 ευρώ.

Η κατάσταση, προσθέτει η «Δημοκρατική», οξύνθηκε ακόμη περισσότερο καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηλία Βενέζη.

uber_rodos_3
uber_rodos_2
uber_rodos_1

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της Uber στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνουν, θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της Uber στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», δήλωσε ο Θεοδόσης Καστανίδης, πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόση Καστανίδη.

Σημειώνεται ότι  η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από τις 25 Απριλίου.

COOLRHODES IKE: KATAΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ. Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

 

Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας.

 

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου.

 

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους.

 

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο.

 

Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.

 

Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

 

COOLRHODES IKE 

Η Uber καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά βίας και δολιοφθοράς κατά του στόλου τοπικού συνεργάτη στην Ρόδο. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός.», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

 

Σχετικά με την Uber:

Η αποστολή της Uber είναι να δημιουργεί ευκαιρίες μέσω της κίνησης. Ξεκινήσαμε το 2010 για να λύσουμε ένα απλό πρόβλημα: πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια διαδρομή με το πάτημα ενός κουμπιού; Περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ταξίδια αργότερα, κατασκευάζουμε προϊόντα για να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στο σημείο που θέλουν να είναι. Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι, τα τρόφιμα και τα πράγματα στις πόλεις, η Uber είναι μια πλατφόρμα που ανοίγει τον κόσμο σε νέες δυνατότητες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ !!
    ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ !!
    ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ !!

  2. Ε βέβαια όταν έχουν συνηθίσει στην αφαίμαξη των τουριστών και απειλείται η αισχροκέρδεια τους, προχωράνε σε βανδαλισμούς και παράνομες πράξεις χωρίς να φοβούνται ούτε νόμο, ούτε αρχές, ούτε κράτος….ασυδοσία

  3. Καλά σας ήταν τόσα χρόνια να φάνε και άλλοι ψωμί για όλους έχει ο τουρισμός δεν χρειάζεται να βγάζετε τοσα πολλα τόσο λίγοι άνθρωποι…. Σε όλη την Ευρώπη αυτό γίνεται καιρός να έρθουν και στην Ελλαδα.

  4. Αν είχε έρθει εδώ η Uber στην Κω δεν θα κουνιόταν φύλλο. Κάνεις δεν θα είχε αντιδράσει. Ούτε και η ίδιοι η ταριφεσ.

  5. Ξεφτίλες ταξιτζιδες! Έλα σιγά σιγά να έρχονται προς τα εμας Επιτελους να βρισκουμε ταξί το καλοκαιρι χωρίς αναμονή δυο ωρών. Γινόμαστε ρεζίλι για την κατάσταση πανευρωπαϊκά.

  6. Εαν με τον ιδιο ζηλο αντιδρουσαν και για αλλα θεματα περα απο τα συμφεροντα τους θα τους ελεγα μαγκες…
    Τωρα μετα απο αυτο τους λεω κοτες λυρατες και νταβαδες
    Ντροπη σας να θελετε να εισαστε μονοπωλιο οταν η ιδιωτικη οικονομια βαλλεται απο παντου και εσεις στο απυροβλητο
    Εσεις εισαστε ποιο μαγκες οι ταριφες που καθαριζεται 200 χιλ ευρω ετησιως? και ολοι οι αλλοι τα κοροιδα?
    Αντε απο εδω //////// και το καλοκαιρι δεν υπαρχει ταξι να εξυπηρετηση ολα ιδιωτικα και σε οποιον δεν αρεσει ξυδακι καλομαθατε αγαδες και πασαδες ολες οι εταιρειες να μπουνε να σαρωσουν ελευθερη αγορα και οχι σοβιετια για να εχει η αδεια 400 χιλ ευρω οταν στην αθηνα εχει 40 χιλ ευρω

  7. Τρέξτε ψωμολλυσες να φάτε να σπλάχνα του άλλου. Σας έχουν βάλει και σκοτωνεστε. Δεν το βλέπετε;

  8. Η μεγαλύτερη μαφία της χώρας.Οργανωμένη εγκληματική οργάνωση.Αν δεν ανήκεις στην οικογένεια δεν δικαιούσε να ζεις.

  9. Αντικατάσταση πληθυσμών και δε τρέχει ρουθούνι, ανταγωνισμός στους ταρίφες και έρχεται το χάος. Ατομισμός σε όλο το μεγαλείο.

  10. Πέρσι το καλοκαίρι στενός συγγενής μου ήρθε στο νησί για λίγες μέρες. Παρ΄όλη την επιμονή μου, με τίποτε δεν ήθελε να μας ενοχλήσει για να πάω να τον φέρω από το αεροδρόμιο. Περίμενε εκεί μία ώρα και σαράντα λεπτά!! Τον έπερνα τηλέφωνο, αλλά ολίγον ξεροκέφαλος, επέμενε στην αναμονή! Βέβαια ούτε λεωφορείο!! Φέτος με τα 50ρια – 70ρια χμ/ώρα ταχύτητες, να δώ τι θα κάνει η Τροχαία?

  11. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΝΗΣΙΑ .-

  12. Θέλω να δω εαν θα σλληφθουν οι ταξιτζηδες που εκαναν τα επεισοδια και τις ζημιες! Εαν οχι, τότε συμπεραινω, οτι μπορουμε κι εμεις να παμε στην πιάτσα να τουμπάρουμε καμια δεκαρια ταξι και μετα να πάμε για καφέ!

  13. Τόσα χρόνια τότε με χρυσά κουτάλια Καλά ήτανε βρίσκατε δύο κορόιδα τι του ζητούσατε από 30 χιλιάρικα τη σεζόν επειδή εσάς σας έδωσε το κράτος μία άδεια κοπριές ταρίφες

  14. Η φάση Ποια είναι ρε παιδιά ότι τα πουλάνε τα ταξίδια τους 400.000 ευρώ επειδή τους έδωσε μία άδεια το κράτος μάγκες με ξένα κόλλυβα Όχι η Uber άλλες τόσες εταιρείες να έρθουνε πολυεθνικές το καλοκαίρι ο ξένος ψάχνει ταξί και περιμένει μέχρι και τρεις ώρες αναμονή Άσε για τον Έλληνα τον κλωτσάνε

  15. Χαλάστηκαν οι ταριφες και έδειξαν την παιδεία τους… Καιρός να παίρνουν σειρά και άλλα (κλειστά επαγγέλματα) οποίος είναι καλύτερος ας δουλέψει…….

  16. Να γίνει κ εδώ άλλη εταιρία, που ψάχνει ο κόσμος Ταχι με το κιάλι !!! Και γινόμαστε Ρεζηλη σαν νησί ! Τέλος το μονοπώλιο σε όλα τέρμα !!!

  17. Αντε με το καλό και στην κω να μοιράσουν λίγο την πίτα που γέμισε το νησί με σειχηδες ταξιτζήδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ