Πλήθος κόσμου στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου & Νισύρου κ. Ναθαναήλ

1
13018


Σημαντική η σημερινή ημέρα 22/04 για την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου  καθώς εορτάστηκαν τα Ονομαστήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ναθαναήλ, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ναθαναήλ.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Κω όπου χτες βράδυ εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής και σήμερα το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωάννης, οι Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριος και π. Ιωακείμ (ο οποίος ως Ιεροκήρυκας της ΙΜ κήρυξε και το Θείο λόγο έπειτα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου), π. Διονύσιος και το σύνολο σχεδόν των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως είτε ως συλλειτουργοί, είτε ως συμπροσευχόμενοι επί του Ιερού Βήματος. Παρούσα και συμπροσευχόμενη ήταν επίσης η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω γερ. Ευπραξία με τη συνοδεία της.

Παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολλοί προσκυνητές.

Έψαλλε χοροί Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γιώργο Σακέλλη (Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος, Γιάννης Πεταλάς, Δημήτρης Τανάγρας, Ηλίας Χρυσοστομίδης, Γ. Κιάρης κ.α.)

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να λάβουν αντίδωρο από τα χέρια του Δεσπότη ο οποίος έδωσε σε όλους από μία μικρή εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ναθαναήλ (αντίγραφο της εικόνας που έφερε στην Ιερά Μητρόπολη ο προκάτοχος του μακαριστός Ναθαναήλ ο Α΄)  και να του ευχηθούν για τα ονομαστήριά του

Ακολούθησαν οι ευχές που δέχθηκε στην Μητροπολιτική κατοικία ο Σεβασμιώτατος με εκλεκτά κεράσματα από τις κυρίες της αγαθοεργού αδελφότητος.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Βιογραφία

Τὸν Ναζαρηνὸν γνοὺς Ναθαναὴλ μέγαν,
Τὴν Ναζαρὲτ σίγησον ἄχρηστον λέγειν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ