Ξεκίνησαν οι εργασίες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην είσοδο της πόλης στον κόμβο της «Τράπεζας Πειραιώς»

58
22068


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην είσοδο της πόλης στον κόμβο της «Τράπεζας Πειραιώς». Με τεκμηριωμένες λύσεις και στόχο την ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος Κω αντιμετωπίζει τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε κρίσιμους κόμβους της πόλεως Κω, στην είσοδο της πόλης, στον κόμβο της «Τράπεζας Πειραιώς» και στην Αγία Μαρίνα, στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου & Παπαθεοφάνους.
Ο Δήμος Κω, με τη μελέτη Α/Μ:19 του 2021, δημοπράτησε άμεσα το έργο, στις 14 Οκτωβρίου, για το οποίο έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και το υλοποιεί με ίδιους πόρους, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 636.000€.
Με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Οι παρεμβάσεις αφορούν:

Στον κόμβο της «Τράπεζας Πειραιώς» στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού με την οδό «Θάλεια Νικολαΐδου» :

Η αριστερή στροφή από οδό Θάλεια Νικολαΐδου προς το κέντρο της πόλης καθώς και η ευθεία κίνηση προς τράπεζα Πειραιώς καταργούνται.
Η αριστερή στροφή από τράπεζα Πειραιώς προς Αεροδρόμιο καθώς και η ευθεία κίνηση προς οδό Θάλεια Νικολαΐδου καταργούνται.
Η αριστερή στροφή της επαρχιακή οδού, από πόλη Κω με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, προς τράπεζα Πειραιώς, καταργείται.

Επίσης, από τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο πόλης Κω, στη συμβολή της Επαρχιακής οδού με την οδό Ασκληπιού, έως την οδό Θάλεια Νικολαίδου, σημειώνονται οι παρακάτω αλλαγές:

Μείωση λωρίδων κυκλοφορίας (από δύο σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση). Επισημαίνεται ότι πριν και μετά το εν λόγω τμήμα ο οδικός άξονας Γρηγορίου Ε΄, Νυμφαίας, Επαρχιακή οδός λειτουργεί με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Δημιουργία διαχωριστικής νησίδας πεζών επί της Επαρχιακής οδού Κω – Κεφάλου πλάτους έως 1,90 m στην δεξιά πλευρά της οδού (με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο)
Επέκταση της κεντρικής νησίδας της επαρχιακής οδού με ταυτόχρονη μείωση του πλάτους καταστρώματος κυκλοφορίας της οδού (στην κατεύθυνση προς Κω).
Τοπική επέκταση πεζοδρομίου και δημιουργία εσοχών για θέσεις στάθμευσης.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται επίσης, κατασκευή νέου δικτύου ομβρίων, διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης, τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, φύτευση των νησίδων με δέντρα, θάμνους και χλοοτάπητα.

πηγή: https://www.kostv.gr

58 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Οι μαγκες με τα μηχανακια παλι θα περνουν απεναντι ευθεια στον καθετο δρομο!
    Κλειστε με νησιδα τελειως!

    • ΑΛΛΑ @ ΑΛΛΑ. Κανένα εργάκι, έστω της πλάκας, θα εκτελέσεις βρε ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ;;;;

      Τελειώνει η τετραετία σου και μόνο μερεμέτια και μπαλώματα βλέπουμε. ΑαΑαΑαΑααααά, ξέχασα τις ΤΡΙΣ ΕΛΙΕΣ…. ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ, ΤΡΙΩΡΟΦΕ ΚΟΨΙΜΙΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΠΙΣΩ ΣΟΥ…

    • Μόνο για ΜΠΑΛΏΜΑΤΑ, ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ, ΕΛΙΕΣ και ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είσε ικανός ΚΟΨΙΜΙΕ...

      ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΑΦΗΣΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΣΌΝΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΜΠΩΤΑ;?;?;?;?;?; Που να περισσέψουν Ευρουλάκια για έργα όταν ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ, ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕ@ΝΤΟΣΗ, ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ;?;?;?;?;?;?; €&€&€

    • έγραψες και τα 4 σχολια.Να γιατί ο νικηταρας θα είναι πάλι δήμαρχος.Γιατι είσαι μόνος μαζί με τον ακατονομαστο.Οι δυο σας πομεινατε καθηστερημενε βλακα.

    • Αν και δεν υποστήριξα την ομάδα του δημάρχου,πρέπει να τους συγχαρώ όλους στον δήμο,γιατί δουλεύουν ασταματητα.

    • Γεμάτα κακία μια μίσος για την παράταξη που κάνει το έργο. Ουστ κακόμοιροι εγκέφαλοι. Αν δεν κάναμε το έργο πάλι θα βριζατε. ΕΛΛΕΕΙΝΟΙ.

  2. Για κυκλικούς κόμβους δεν έχετε ακούσει κάτι; Τώρα τι θα γίνεται; θα μαζεύονται όλα τα αυτοκίνητα στη διασταύρωση της Eurobank και θα περιμένουν με τις ώρες.

      • Φυσικά και υπάρχει χώρος. Μυαλό δεν υπάρχει ούτε σε σένα ούτε σε αυτούς που τα σχεδιάζουν. Απλά έπρεπε να τελειώσει όπως όπως πριν από τις εκλογές

  3. Με μία ευχή: να γίνει έτσι όπως παρουσιάζεται! Μία όμορφη είσοδος για την πόλη μας!
    Και να γίνουν σύντομα και οι κυκλικοί κόμβοι στη Μαρίνα και στη Eurobank (υπάρχουν κι άλλα σημεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κυκλικούς κόμβους, π.χ. Μακρυγιάννη/Γρηγορίου Ε’) Οι κυκλικοί κόμβοι -με την κατάλληλη σήμανσή τους- μειώνουν τα πολύ σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα!

    • Αν έρχεσαι για διακοπές το καλοκαίρι και περνάς από εκεί 3-4 φορές το χρόνο είναι πάρα πολύ ωραίο. Ρώτα και εμάς που περνάμε 3-4 φορές την ημέρα.

        • Ναι εκεί που λέει να γίνει όπως παρουσιάζεται! Μια όμορφη είσοδος για την πόλη μας.

  4. Το να μπουν φανάρια και να λειτουργούν οπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο είναι λέξη άγνωστη σε εσάς ε;

    • Οχι ρε νοημωνα ανθρωπε. Παντου στον κοσμο καταργουν τα φαναρια. Συνελθε ανθρωπε μου

    • Τι φανάρια να μπουν αφού κι αυτά που έχουν δε δουλεύουν. Καμια σχέση με τον πολιτισμένο κόσμο. Στην Κω το μόνο ζητούμενο είναι το άρμεγμα των τουριστών.

    • Τετοια πρεμούρα για ποτε εγκρίθηκε το έργο, για ποτε πέρασε επίτροπο, για ποτε βρέθηκαν χρήματα από τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του έργου, για ποτε βγήκε απευθείας ανάθεση εισαστε πρώτοι πανελλαδικά, θα δημιουργηθεί τόσο μποτιλιάρισμα στην έξοδο της πόλης με την τεράστια νησίδα που περνάει ένα αμαξι με το ζόρι που Πάλι άχρηστοι θα εισαστε

  5. Για να δούμε τι πανγαλαξιακή ….κία θα κανουν ….πολλες μελετες ….σηματα τηλεωρασεις …βλέπω. και κανα σχετικο τη δουλειάς δε βλέπω!!!

  6. Έλεος κυκλικός κόμβος.Ποιος σκευτηκε αυτή τη λύση να κλείσετε τους δρόμους;Δηλαδή φεύγοντας από τον Βασιλόπουλο πως πάω Πλατάνι;Μην πετάτε τα λεφτά μας τζάμπα και θα μας ταλεπωρησετε από πάνω.ΚΑΝΤΕ ένα κυκλικό κόμβο όπως κάνουν σε όλο τον κόσμο όταν έχουν σταυροδρόμια με αυξημένη κυκλοφορία.

  7. Στη eurobank έστω κάποιες φορές έχει φανάρια.Πιο κάτω στη λαϊκή πόσες μέρες θα περιμένουμε να στρίψουμε;Από εκεί θα γυρνάνε όλοι από τον Βασιλόπουλο.Μην ξεκινάτε τη βλακεία για να πητε ότι κάνετε έργο.

  8. ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ , ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑΉ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΑΣ,ΝΉ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΣ??? ΓΙΑΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟ Κ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΟΤΕ??

  9. έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και το υλοποιεί με ίδιους πόρους, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 636.000€.

  10. Ευχαριστούμε..
    έπρεπε να θυσιαστεί κόσμος πάλι για να γίνουν έργα…
    το λιγότερο τραγικοί…
    Να δείτε τι ουρές θα γίνονται εκεί..
    Ιδέα μηδέν, όραμα μηδέν, ιδέα για τον εαυτό τους, τεράστια…

  11. Δήμαρχε βάλε μια ελιά στη μέση να γυρνάμε γύρω γύρω και λύθηκε το πρόβλημα.Πίστεψε με θα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που έχεις στο μυαλό σου να κανείς και δεν θα μπορούμε να βγούμε και να μπούμε στη πόλη.Σου έχει πει κανείς ποτέ αρχίζει η σαιζόν;Σε ενδιαφέρει η μπα;Σώνει και Καλα μερικούς μήνες πρην πας σπίτι σου θα μας ταλεπωρεις για να πεις ότι έκανες έργο;

  12. για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις για να γεμιζουν οι τσεπες.με 10.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!

  13. Παμε στο πρακτικο κομματι ο κομβος στματαει στο στενο που ειναι τα εργαστηρια του Αρβανιτακη, φανταστειτε λοιπον μια ουρα το καλοκαιρι δεκαδων αμαξιων να θελουν να βγουν απο την πολη και να εγκλωβιζονται στην μονη λωριδα της νησιδας, να σταματα το φορτηγακι για στροφη αριστερα στο εργαστηριο και ποσοι θα περιμενουν να ελευθερωθει η καθοδος προς πολη για να παρει την στροφη το αυτοκινητο τροφοδοσιας της επιχειρησης ειτε προμηθευτων των επιχειρησης….κυκλικοι κομβοι παντου στον κοσμο γινονται ειναι λαθος να καταργησετε 2 λωριδες ξυπνηστε επιτελους και καντε ενα εργο σωστο και αρτιο αρκετα με την προχειροτητα σας μας κοστιζετε

    • Βλακα που εφαγες μαλλον κ ηπιες σαν βοδι, δεν ειδες τα σχεδια οτι θαχει ξεχωριστη λωριδα γι αυτους που θα στριβουν για αρβανιτακη και δεν θα εμποδιζουν την κυκλοφορια; που το παιζεις και δημοτικος υπαλληλος… αντε…

      • Και εσύ είσαι ένας φασιστακος που γλύφεις ότι κινείτε ποσα παιρνεις για πες μας
        Απαγορευεις να μιλάμε αλλά θα την ακούς καθε φορα που το παίζετε φασισταρια με τα δικα μας τα λεφτα και στην κριτική βγάζετε φλυκτρες το 80% ειναι κατά του έργου στοκε

  14. Υπαρχει μελετη στο Υπουργειο στην Αθηνα και η Κως βγαινει πρωτη πανελλαδικα με το χειροτερο οδικο δικτυο στην χωρα οχι στα νησια αλλα στην επικρατεια της χωρας…την ιδια ωρα εχουμε 75 εκατ ευρω προυπολογισμο και δεν εχει πεσει ουτε 1 μετρο ασφαλτος εδω και 4 χρονια μεσα στην πολη της Κω!!!!!!!!!
    Ευθυνες υπαρχουν ακουνε στο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, μας μπαφιασαν οτι ολο τον χειμωνα θα βλεπαμε παντου ασφαλτους, δρομο θα παρετε και θα ειναι νεος ο στρωμενος στα 300 μετρα της νησιδας να ξεκουμπιστειτε ψευτες, το νοσοκομειο αδειο απο γιατρους ανθρωποι μεταφερονται με C130, το 3ο Δημοτικο ακομα ερειπιο, στους δρομους σπαμε τα αμαξια μας, ενω εσυ σπας της υπηρεσιας Νικηταρα, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ γιατι δεν αγαπατε το νησι σας?????????

  15. Εάν είσαι πιλότος είσαι από τούς στραβους ρε γκαβαδι. δεν θες φανάρια γιατί η νοημοσύνη σου δεν φτάνει στο να καταλαβαίνει και το πώς λειτουργούν. Αντε τράβα πάλι στην σπηλιά σου.

  16. δεν σε ειδα στην αντιμαχεια ξερεις εσυ ετσι δεν τιμησες τα οαιδια μας για την δουλεια που κανουν εκτεθηκες για το εργο ελπιζω να μην γινουμε ρεζιλι οπως το γυμνασιο να γελανε και οι πετυρες

  17. κάτσε να δεις γέλιο που θα πέσει μόλις τελειώσει το έργο!!! Στο εξωτερικό πάντως , υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι!!! Εδω, εμεις, ειμαστε πολύ μπροστα!!!! Προτιμάμε τις νεκροφόρες!!!!

  18. Δημοτικε υπαλληλε κοιτα τη δουλεια σου και μην κριτικαρεις το εργο, πριν το δεις. Αλλωστε δεν εισαι παντογνωστης. Η μελετη εγινε απο συγκοινωνιολογο, με πειρα.

  19. πολλά ατυχήματα σε αυτή την περιοχή. Μπράβο Θεοδόση που λύνεις ένα σημαντικό πρόβλημα

  20. Ηλύση είναι είναι μόνον μία! Κυκλική κυκλοφορεία παντού! Με την κατάλληλη σήμανση! Είναι φθηνότερα. Ασφαλέστερα. Απλα, ομορφοτερα, Ταχύτερα!!! Και όχι πολλά φανάρια!! (ακριβά. Και συνεχώς με βλάβες!?

  21. Κύριοι! (000000)πότε θα μάθετε να σχεδιάζεται και να εκτελείται έργα δίχως τύμπανο κρούσεις!!! Φωτογραφίσειςκαι μεγάλω δηλώσεις!!! Απο τις συμπεριφορές σάς θα κριθήται!!! Και όχι να καυχιέσται και να αυτοκαμαρωνεσται!!! Φωτογραφίσειςκαι ψεύτικες δηλώσεις! Να μάθεται να είσαστε η ήρεμη δύναμη! Και όχι τσίρκο της Αφρικής???

    • Εξήγησέ μας πώς ακριβώς θα καταστραφούν επιχειρήσεις? Με την κατάργηση των ήδη απαγορευμένων (διπλή γραμμή) αριστερών στροφών στις εισόδους/εξόδους τους?? Υπάρχουν ήδη εναλλακτικές πορείες από/προς αυτές! Καιρός να συμμορφωθούμε όλοι, τουλάχιστον σε αυτά τα 300 μέτρα!

  22. Δημαρχος Κω νησιδα φαραωνικου τυπου (μονο ελικοδρομιο ξεχασε να βαλει στα 6 μετρα πλατος της) κοστος 635.000 ευρω ητοι 216.000.000 εκατ.δρχ εξ αθηνων η υλοποιηση του εργου…
    Εαν τωρα ο ιδιος Δημαρχος εχτιζε ενα ξενοδοχειο 1000 κλινων θα κοστιζε συμφωνα με τις προεκτιμησεις των εργων που βγαζει ως δημος Κω και πληρωνει αδρα 650.000.000 εκατομμυρια ευρω ητοι σε δρχ 2,24τρις δρχ
    Θα ηθελε για αποσβεση του εργου περιπου 250 χρονια !!!

    • Ποσα θελεις για να θεραπευτεις? Τα εχεις λογαριασει? Να μας τα κανεις σε ευρω σε δραχμες και σε δολαρια..

      • Έχεις πλάκα και εσύ παρολα αυτα μονο αυτο έμαθες να λες μεχρι εκει φθανει το νοητικό σου επίπεδο? Είναι η δεν είναι υπερκοστολογημενο το φαραωνικο έργο?
        Επειδή δεν θα απαντήσεις πιες κάνα καφέ και βουλωστο.

  23. Απορία….
    Χωράνε δύο αυτοκίνητα και προς χωριά και προς πόλη;(νομίζω πως όχι, παίζει ρόλο και το μέγεθος του οχήματος)
    Εάν σε αυτόν τον στενό δρόμο το όχημα που προηγείται πάθει την οποιαδήποτε βλάβη και χρειαστεί να ακινητοποιηθεί….με ποιον τρόπο θα φύγει από τον δρόμο;;;Και μέχρι να φύγει θα εγκλωβιστούμε;;;; Ένα ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα ή αστυνομικό για επείγουσα κατάσταση θα περιμένει;;;; Μήπως θα πρέπει το σημείο να αποφεύγεται ως διαδρομή σε περίπτωση που εγκλωβιστούμε;

  24. Εγώ βασικά είμαι αισιόδοξος ότι κάτι ωραίο και λειτουργικό θα γίνει στην είσοδο έξοδο της πόλης.
    Και αυτό το πιστεύω επειδή πιστεύω ελπίζω ότι αυτοί ποθ σχεδίασαν αυτό το έργο έχουν λάβει υπόψιν τους ότι πρέπει να περνάνε απο τον δρόμο αυτό πέρα απο τα ποδήλατα μηχανάκια αυτοκίνητα και μεγάλα φορτηγά και μεγάλα λεοφωρεία και μεγάλα μηχανήματα έργων. Και φυσικά άν τα έχουν υπολογίσει σωστά όλα θα είναι τέλεια. Αν όχι την πατήσαμε!!!!!!!
    Οπως το βλεπω όμως τώρα που το έργο πραγματοποιείται μάλλον κάτι δεν πάει καλά.Ειναι πολύ στενός ο Δρόμος ειδικά όταν μπαίνεις στην πόλη απο το σημείο της πειραιώς εως την αρπαγή.Μακάρι να κάνω λάθος!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ