Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του νέου Διακόνου π. Βαγιανού – Ιωάννη Κώστογλου με πλήθος κόσμου στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω όπου και θα είναι ο νέος εφημέριος

1
22506


Χαρίκλεια Χριστοφή

Κυριακή 18/12/2022  Προ της Χριστού Γεννήσεως, μνήμη Πάντων των απ’ αιώνος Θεό ευαρεστησάντων από Αδάμ άχρι και Ιωσήφ του μνήστορος της Υπεραγίας Θεοτόκου, ομοίως και των Προφητών, εξαιρέτως δε του Προφήτου Δανιήλ (560 π.Χ.) και των Αγίων τριών Παίδων, του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού του Συγκλητικού, της Αγίας Ζωής και των συν αυτοίς Μαρτύρων και ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία λειτουργία και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Διακόνου π. Βαγιανού-Ιωάννη Κώστογλου στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω όπου και θα είναι ο νέος εφημέριος.

Με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά αλλά και με τις συμπροσευχές του συνόλου σχεδόν του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως (από Κω μέχρι Κέφαλο) που κατέφτασαν μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στους ναούς τους.

Των Ιεροψαλτών του ΙΝ υπό τον Πρωτοψάλτη Χαράλαμπο Αλαχιώτη και του Πρωτοψάλτη – καθηγητή Γιώργου Σακέλλη στην συνέχεια

των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσαν τους χώρους του ιερού ναού μέσα και έξω στον αύλειο χώρο με αυτό τον υπέροχο καιρό.

Συγκινητικές και σήμερα οι ομιλίες, τονίζοντας την υψηλή αποστολή και αξία της Ιεροσύνης με θερμές ευχαριστίες προς όλο το εκκλησίασμα και φυσικά τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένειά του και την οικογένεια της αγαπητής συζύγου του Δόμνας που τον περιστοίχιζαν, περιβάλλοντάς τον με την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή τους, ειδικά στα νέα του καθήκοντα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος π. Βαγιανός-Ιωάννης μοιράζοντας το αντίδωρο, δέχθηκε τις εγκάρδιες-θερμές ευχές Κλήρου και λαού.

Άξιος π. Βαγιανέ, ευλογημένη και καρποφόρο ιερατεία!

Η ανάρτηση του Δημάρχου Κω για το νέο Ιερέα:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ