Βασίλης Υψηλάντης: Χρηματοδοτείται με 3.500.000,00€ το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω (Δείτε την απόφαση του Υπουργού και τα ποσά για τα έτη 2023-24-25)

17
5216

ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΈΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ.

23 Νοεμβρίου 20222

 

Με την από 12/10/2022 Κοινοβουλευτική Ερώτησή του, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκάνησου Βασίλης Α. Υψηλάντης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ζητούσε να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω.

 

Επισήμανε μάλιστα ότι, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής, στην κοινή με το Βουλευτή επίσκεψή τους τον Απρίλιο του 2021 στην Κω, είχε εξαγγείλει την ανέγερσή του.

 

Σύμφωνα με την από 23/11/2022 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την 18/10/2022 απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, εγκρίθηκε πίστωση ποσού 3.500.000,00€ προς επιχορήγηση της εταιρείας « Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, με κατανομή αυτού ως εξής:

Για το έτος 2023 το ποσό των  1.250.000,00€

Για το έτος 2024 το ποσό των 2.000.000,00€,

και  για το έτος 2025 το ποσό των 250.000,00€.

 

Το πλήρες κείμενο της Απάντησης του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης είναι το παρακάτω:

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ Ν Δ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 2021 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2023.

 

23 Νοεμβρίου 20222

 

Σημαντική κοινοβουλευτική δραστηριότητα είχε,  ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκάνησου Βασίλης Α. Υψηλάντης, δεδομένου ότι μετά τον προϋπολογισμό της Βουλής, ήταν ο εισηγητής της Ν Δ στην Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το έτος 2021, που πραγματοποιήθηκε στη Γερουσία παρουσία της Προέδρου του ΝΣΚ κ. Ευγενίας Ε. Βελώνη καθώς επίσης  Ειδικός Εισηγητής  στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Κατά την ομιλία του επί της εισηγήσεως για τη λειτουργία του ΝΣΚ 2021, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη σημαντική δουλειά του παραρτήματος του ΝΣΚ στη Ρόδο με το οποίο, ως Δικηγόρος της πράξης, είχε τη δυνατότητα για τρεις τουλάχιστον δεκαετίες να συνεργάζεται.

Τέλος ο Βασίλης Α. Υψηλάντης παρέστη στην Κοινή Συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο κ. Νικόλαο Μηλιώνη οι Ετήσιες Εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2021.

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να καταλαβουμε περι προταιραιοτητων στην Κω …….στην Κω ελειπε το δικαστικο μεγαρο την ιδια στιγμη που βγαινουν εκατομμυρια απο τις δικες ετησιως….
  Ενω το νοσοκομειο που βαζει την βουλα με την λειτουργια του ως πρωτου προορισμου και αναδειξης καποιας στιγμης του ιατρικου τουρισμου δεν ειναι η πρωτη προτεραιοτητα της κυβερνησης?
  Ξερετε οτι ειμαστε η ξευτιλα στην Ν. Ανατολικη Ευρωπη με 1,3 εκατ τουριστες που τους πανε στην Αλικαρνασσο καθε φορα ειναι καλα, και ειμαστε το νησι των ανεπιθυμητων για τους γιατρους σε ολη την χωρα?
  Αφηστε τα δικαστικα μεγαρα και πρωτα το νοσοκομειο Υψηλαντη…και μετα τα δικαστικα μεγαρα
  Εμεις θα σε βγαλουμε στις εκλογες το ξεχνας, βλεπουμε μας εχετε γραμμενους κανονικα…
  Αν δεν μας ξεκινησετε νοσοκομειο οικοπεδο σχεδια κτλ θα φατε ολοι μαυρο στις εκλογες να εχετε να μαθετε!!!

 2. Ο μόνος βουλευτής που ότι είπε το έκανε, 1ον είπε για το μεταπτυχιακό το πέτυχε 2ον είπε για το δικαστικό Μέγαρο και το πέτυχε!! Απλώς κύριε Υψηλάντη ξερω το είπατε απο την αρχη οτι το νοσοκομείο είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά κάνετε κάτι γιατί ειστε ο μόνος που η δικιά σας φωνή ακούγεται και έχει άλλο κύρος!!!!

 3. Κάθε ημέρα πεθαίνουν άνθρωποι στο νησί από την έλλειψη στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού τού Γενικού Νοσοκομείου Κω καί από τα πενιχρά μέσα αντιμετωπίσεις των ασθενών σε αυτό.
  Λυπάμαι που κάποιοι αποφάσισαν πώς προτεραιότητα έχει το Δικαστικό Μέγαρο και όχι το Νοσοκομείο του Νησιού μας.
  Λυπάμαι που σέ αυτή την χώρα δεν υπάρχει κανονικότητα και λογική.
  Λυπάμαι που δυστυχώς στην δύσκολη στιγμή σε σοβαρό θέμα υγείας θα πρέπει να σάς χτυπήσουν την πόρτα για το αυτονόητο μήπως και μεσολάβησετε με ώφελος βέβαια ότι πουλάει ο κάθε ένας σάς.
  Λυπάμαι κύριοι γιατί δεν αγαπάτε την Ελλάδα Μας,τον τόπο Μας αλλά την προσωπική σας προβολή.
  Καλό βράδυ!!!!

 4. Τα σχολεία στην Κω δεν έχουν ούτε αίθουσες, ούτε υλικοτεχνική υποδομή, το Γυμνάσιο Ζηπαριου δεν έχει ούτε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις αίθουσες διδασκαλίας, ούτε θρανία κατάλληλα σε όλες τις αίθουσες, το Δημοτικό Ζηπαριου έφτασε τα 20 τμήματα, τα νηπιαγωγεία είναι σε ακατάλληλα λυόμενα, το Γυμνάσιο και λύκειο Αντιμάχειας συστεγάζονται τα προβλήματα των σχολείων στην Κω είναι αναρίθμητα, θέλουμε σχολεία και νοσοκομείο!!!!!!

 5. Λέω μήπως να αναλάβει ο κύριος Υψηλάντης να τρέξει για την χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας.
  Γιατί όπως βλέπετε μια χαρά τα κατάφερε με το δικαστικό Μέγαρο φανταστείτε με το νοσοκομείο τι θα μπορεί να κάνει .

 6. Γιατί λέτε και φωνάζετε για νοσοκομείο; Αφού θεμελιώθηκε αυτό! Δεν είχε έρθει ο Πλεύρης η Γκαγκα ο Μητσοτάκης; Δεν θυμάμαι αν είχε έρθει και ο Σωτήρης ο οφφικιάλος. Πάμε για άλλα τώρα, για δικαστήρια και σειρά έχουν τα κολυμβητήρια κτλ.

 7. Μάς δουλεύουν όλους προεκλογικά! Νοσοκομείο έχει πρωτεύουσα ανάγκη ο τόπος??? Δικαστικό Μέγαρο μάς ξεφουρνιζουν! Ποίος δουλεύει? Ποίον??? Ας κάνουν ένα έργο! Και σωστά! Πολύ στάχτη στα μάτια, ρίχνουν πάλι!

 8. Τα 3.500.000 ευρώ είναι καλό ποσό και περισεύουν για πυλοφόρι,μιστρί,σίδερ κ.λ.π βρε είσθε για τα
  σίδερα!!!!!! Αχ ρε ο μοιδεάτης σας στην Ν.Δ. ως στενός σας πολιτικός συγγενής Στυλιανός Πατακός
  δεν σας ειδοποίησε από την ΚΟΛΑΣΗ τα λίγα ψέματα περνάνε ..τα πολλά όχι!!!!

 9. Αν είναι δυνατόν…. νοσοκομείο θέλουμε όχι δικαστικό Μέγαρο…. μια χαρά γίνεται και η δουλειά τους εκεί…..

 10. ΤΑ 3.5 ΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗς ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ …….Λ…………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ