ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και πλήθος προσκυνητών τα Θυρανοίξια και η εορτή του πλήρως ανακαινισμένου εξωκλησίου του Αγίου Νικήτα στο Ασφενδιού από τον Σεβασμιώτατο | Ένας άθλος ολοκλήρωσης μόλις σε 25 μέρες

9
7439


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς στο πλήρως ανακαινισμένο Ιερό εξωκλήσι του Αγίου Νικήτα στο Ασφενδιού.

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τον οποίο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης και οι Ιερείς: π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και ο εφημέριος του ΙΝ Ευαγγελίστριας και πρωτεργάτης του έργου, π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον νέο καλλίφωνο Ιεροψάλτη του ΙΝ της Ευαγγελίστριας Ασφενδιού Δημήτριο Λύτη (εκ Κομοτηνής), Κώστας Νικολάου, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση Ιωάννα Ρούφα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης και μεγάλος αριθμός προσκυνητών.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν άθλο τριών ατόμων (με την συνδρομή πολλών δωρητών τους οποίους ανέφερε ονομαστικά στην ομιλία του ο π. Ευτύχιος), μέσα σε 25ημέρες η πλήρης ανακαίνιση του παλαιού εξωκλησίου (200 και πλέον ετών, αναδείχθηκε μάλιστα και μια παλιά πολύ όμορφη Αγιογραφία του Αγίου Νικήτα), η διαμόρφωση του αύλειου χώρου και της πρόσβασης από τον πάνω δρόμο.

Ο π. Ευτύχιος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για τις ευχές, την ευλογία και την ποιμαντική καθοδήγησή του, τον πεθερό του κ. Μιχάλη Τουμαρά ο οποίος -όπως και στην ανακαίνιση της Ευαγγελίστριας- προσφέρθηκε ολοκληρωτικά και τελείωσε το έργο σε χρόνο ρεκόρ χάρη στον υψηλό επαγγελματισμό, την τέχνη και την εργατικότητά του.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον π. Ευτύχιο, την επιτροπή, τους συνεργάτες του και τον κόσμο που τον αγκάλιασε, τονίζοντας ότι με την δυνατότητα της υπακοής γίνονται θαύματα.

 

 

 

Δέσμευση του π. Ευτυχίου και των συνεργατών του είναι του χρόνου, στον κατάλληλα πλέον διαμορφωμένο χώρο (που προσφέρεται και για την τέλεση ιερών μυστηρίων) να πραγματοποιηθεί μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι.

Ο π. Ευτύχιος μας μίλησε για τους αφανείς ήρωες του έργου, μεταξύ των οποίων κι ένας μεγάλος δωρητής που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του.

Το πρωί στον ίδιο χώρο εψάλη ο Όρθρος και  τελεστεί συλλείτουργο με τον π. Ευτύχιο και τον π. Αναστάσιο.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου με τις Ειρήνη και Μαρία Χατζημιχάλη.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παναγία και ο Άγιος Νικήτας να σε προστατεύουν παπά Ευτύχη και εσένα και την οικογένεια σου

  2. Φτιαχτε σχολεία, φτάσαμε στο σημείο να εχει καθιερωθεί ότι θα κάνουν τα παιδιά μαθήματα σε λυόμενα και σε σχολεία υπεράριθμα χωρίς ούτε υπολογιστή στις τάξεις. Εκκλησίες έχουμε και μάλιστα με χρυσούς πολυελαίους κλπ πολυτέλειες. Η παιδεία σε προτεραιότητα δήμαρχε, άσε τις εκκλησίες και πιάσε τα σχολεία.

  3. Αυτο δεν έχει να κάνει με αυτά που λες να πας να τα πεις αλλου αυτά που κολαει αυτο ρε brother.Ο παπας τα έκανε μόνος του χωρίς τον δήμο .

  4. ο παπας με ελεημοσυνες των πολιτων. ετσι πρεπει να γινεται. και οι μισθοι των παπαδων επρεπε να δινονται απο το παγκαρι.

    • Σε πληροφορώ απο έγκυρες πηγές ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν πιο πολύ δουλειά του συγκεκριμένου ιερέα.Προσωπική δουλειά όπως και δικά του χρήματα.Αντί να προσεύχεστε να είναι όλος ο κόσμο καλά μόνο κρίνετε.
      Άντε κάντε μας την χάρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ