ΒΙΝΤΕΟ Σοκ! Το κολαστήριο της Κω (σκληρές εικόνες)| Ακραία κακοποίηση αγελάδων, στο δικαστήριο οι κτηνοτρόφοι

32
21572

Το κολαστήριο της ΚΩ

 

Ακραία κακοποίηση αγελάδων, στο δικαστήριο οι κτηνοτρόφοι

 

 

Την Κυριακή 30/1/22, κάτοικος της Κω κατήγγειλε στην αστυνομία 2 κτηνοτρόφους για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των αγελάδων τους. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στην κτηνοτροφική εγκατάσταση, στην περιοχή Πλατύ Κυπαρίσσι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα σκελετωμένων αγελάδων, άλλες πεσμένες στις λάσπες να ξεψυχούν και πολλά ζώα ήδη νεκρά (και πρόχειρα θαμμένα με κλαδιά και σκουπίδια…)

 

Τα περισσότερα ζώα κατέρρεαν από την ασιτία και από τις συνθήκες που τους επέβαλαν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, ενώ διατηρούν πάνω από 50 αγελάδες, δε διαθέτουν ούτε εγκαταστάσεις ούτε το παραμικρό κατάλυμα για τα ζώα, με αποτέλεσμα αυτά να ζουν μονίμως εκτεθειμένα στη ζέστη, τη παγωνιά και τη βροχή.

Οι κτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και θα δικαστούν τη Παρασκευή 4/2, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής έχει αναλάβει η Πανελλήνια Φιλοζωικη Ομοσπονδία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα με τους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους και την εγκληματική αδιαφορία τους προς τα ζωντανά αποτελούν κοινό μυστικό στο νησί εδώ και  χρόνια. Είναι απορίας άξιο πως διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισεπράτταν τις επιδοτήσεις για όλα αυτα τα ζώα, δεδομένου ότι και τα δυο προϋποθέτουν τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και την ευζωία των ζώων.

Η συνέχεια στην αίθουσα του δικαστηρίου…

Ένα από τα πολλά βίντεο που σοκάρουν…

 

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για όποιον θέλει να καταθέσει μήνυση, αύριο να μαζευτούν όλοι στην εισαγγελία πρωτοδικών Κω…άμεση δημοσιοποίηση σε όλα τα φόρουμ τεχνολογίας και πολιτισμού ,στο Facebook, Instagram..Απορώ με την μη δημοσίευση ονομάτων.

  2. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν περίγυρο να τους πει πόσο ντρέπεται; υπήρχαν κτήνη που τα ήξεραν, υπήρξαν αρχές που γνώριζαν;μα πόσο πιο κάτω θα πάμε;να το δείξουν ολα τα πανελλαδικά μέσα..πόσο καιρό το έκαναν; ποιός έβαζε πλάτη;

  3. Ξεκινήστε τώρα κιόλας, ένα κανονικό 《σαρωμα》 του νησιού και βαριές τιμωρίες στους κακοποιητες..
    Είμαστε ΟΛΟΙ όσοι ζούμε στην Κω ΣΥΝΥΠΕΎΘΥΝΟΙ στο ΜΑΡΤΥΡΙΟ που βιωνουν δεκάδες ζωάκια. Έχουν ψυχή κι έχουν αγάπη μέσα τους, δεν είναι ντεκόρ στο τοπίο, πονάνε, κρυώνουν, φοβούνται, υποφέρουν την σκλαβιά και την εκμετάλλευση..

  4. Αντε παλι πρωτιά για το νησι μας εκτος απο νοσοκομείο δρομους και πρωτοι στην κτηνοτροφία και εις ανώτερα και σε αλλα μετεριζια

    • Πρόσεχε εσυ τον εαυτό σου που είσαι σε άθλια κατάσταση κακομοίρη και άσε τα αλλά ζώα στους σταύλους τους.

      • Γιατί φιλαράκο σε ενοχλεί που εκφράζει την άποψη του?! Και άσε που κανένα από αυτά τα ζώα δεν Είναι σταύλο. Μάθε λίγο τι συμβαίνει.

  5. Από τα χειρότερες καταστάσεις που έχω ζήσει ήταν αυτή… Όλοι γνωρίζαμε για αυτή τη κατάσταση αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό…. Καιρός ήρθε να δικαιωθούν αυτά τα πλάσματα…

  6. Η τιμωρια να ειναι αυστηρη. Να μην επιτραπει σε τετοιες περιπτωσεις ποτε ξανα να εχουν ζωα. Ντροπη τους και ντροπη σε οσους γνωριζαν και εκαναν τα στραβα τα ματια. Δημοσιοποιηστε ονοματα.

  7. Μια απλή ερώτηση. θα ήθελαν αυτοί οι σκληροτραχηλοι ιδιοκτήτες να βρεθούν στη θέση των άτυχων ζώων;; Πόση απάνθρωπη κτηνωδία πια ….

  8. Αίσχος και ντροπή,διαπομπεύεται ένα Νησί για κάποια αποκτηνωμένα ανθρωπάρια.

    Θα υπάρξει άραγε πληρεξούσιος δικηγόρος που θα υπερασπιστεί αυτά τα αίσχη του νησιού?
    Καταγγελία στα Υπουργεία,να μην ξαναπάρουν επιδότηση.

  9. Και η βοσκή με πρόβατα και κατσίκια έχουν σταύλους που τα βάζουν δεν τους ενδιαφέρει μόνο την επιδότησης τους ενδιαφέρει 300 και βάλε ζωντανά εγώ δεν έχω δι να προφυλάσσονται και τροφές για των χειμώνα βρέχει βροντα στα βουνά γυρνάνε και τα νερά τρέχουν από πάνω τους και να περνούν επιδότησης αυτή που έχουν εγκατάσταση . Να βγούμε επιτροπές με 5 η 6 άτομα να κάνουν έλεγχο για να μην μπορούν να τα κάνουν πλακάκια και να έχουν ατομική ευθύνη από το δημόσιο και εντολή από τον Εισαγγελέα . Εκμετάλλευση στα ζωντανά για την οικονόμα ευχαριστώ

  10. Να δείξουν σήμερα αυτές τις εικόνες στην Υφυπουργό Τουρισμού !!!

    δεν έχω ξαναδεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, να βόσκουν αγελάδες μέσα στον ιστό της πόλης, 300 μ. από την κεντρική πλατεία !!!
    Να δείξουν σήμερα αυτές τις εικόνες στην Υφυπουργό Τουρισμού !!!
    Η Δ/νση Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν τεράστιες ευθύνες !!!
    Οι κάτοικοι δεν διαμαρτύρονται από τη μυρωδιά και τη μύγες που δημιουργούνται !!!

  11. Τραγικα εξευτελιστικα…περα απο την ασυδωσια αξιζει να αναφερθει οτι η Περιφερεια Νοτιου Αιγαιου λαμβανει την χαμηλοτερη επιδοτηση για τον πρωτογενη τομεα με αποτελεσμα να οδηγει σε πληρη ασυδωσια τους παραγωγους και αυτοι με την σειρα τους στην κακοποιηση τα ζωντανα τους, οταν δεν υπαρχουν ποροι να δημιουργηθουν σταυλοι οργανωμενοι κτλ κτλ , με κανονες ευζωιας που ειναι το ζητουμενο της ΕΕ, οσοι φορεις ελεγκτικοι μηχανισμοι συγκαλυπτουν χρονια την εικονα αυτη ειναι ηθικοι συναυτουργοι εξισου γιατι καλυπτουν βαναυση κακοποιηση των ζωντανων, ας παρουμε χαμπαρι οτι ο πρωτογενης τομεας πνεει τα ολισθια στα νησια μας σε λιγο προιοντα μονο εισαγομενα τοσο απλα.

  12. Δυστυχώς όλα τα παραγωγικά ζώα στο νησί βρίσκονται πάντα εκτεθιμένα στα όποια καιρικά φαινόμενα.Χωρίς στάβλους,χωρίς νερό,σωστό φαγητό και κτηνιατρική φροντίδα. Η συγκεκριμένη περίπτωση τερατώδης… Όμως πρέπει σε όλους τους κτηνοτρόφους ανάλογα να γίνει αντίστοιχη παρέμβαση. Όσα ζώα βλέπω στο νησί είναι πάντα μα πάντα εκτεθιμένα!

  13. Τελικά καλά λέει οποίος είναι έξω από τον χώρο… Κρίμα για τα ζώα και πραγματικά λοιπαμε.. αλλά θα θελα να ήξερα αυτή που κάθονται πίσω από έναν υπολογιστή και γράφουν αυτά που γράφουν.. έχουν πάει να ρωτήσουν ένα κτηνοτρόφο πως ζει και πως περνάει όταν κόβουν επιδοτήσεις όταν έχεις Τομά κάθε ξενοδόχο να χτίζει ξενοδοχεία εκεί που είχε ζώα αυτός ο κτηνοτρόφος.. όταν τα σκυλιά πηγαίνουν και πνίγουν τα κατσίκια και τα πρόβατα (εκεί οικολόγοι δεν υπάρχουν).. θέλετε να καταστρέψετε τον προτογενη τομέα για να πλουτησουν μεγάλοβιομηχανιες.. μην τους βάζετε όλους στο ίδιο σακί και κάτι λαλακές πίσω από τον υπολογιστή καλό θα ήταν να μην λένε πολλά..

  14. Τελικά καλά λέει οποίος είναι έξω από τον χώρο… Κρίμα για τα ζώα και πραγματικά λοιπαμε.. αλλά θα θελα να ήξερα αυτή που κάθονται πίσω από έναν υπολογιστή και γράφουν αυτά που γράφουν.. έχουν πάει να ρωτήσουν ένα κτηνοτρόφο πως ζει και πως περνάει όταν κόβουν επιδοτήσεις όταν έχεις Τον κάθε ξενοδόχο να χτίζει ξενοδοχεία εκεί που είχε ζώα αυτός ο κτηνοτρόφος.. όταν σκυλιά πηγαίνουν και πνίγουν τα κατσίκια και τα πρόβατα (εκεί οικολόγοι δεν υπάρχουν) όταν οι τροφές πάνε στα ύψη.. καλό θα ήταν να μην βάζετε λοιπόν όλους στο ίδιο σακί…

  15. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΦΕΤΟΣ. ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

  16. Αυτοί που παγιδεύουνε πουλάκια με κάτι ραβδιά βουτηγμένα σε κόλλες και μετά τα φυλακιζουνε σε κλουβιά και τα πουλάνε τι είναι ; Στο νησί αυτό δεν αγαπάνε τα ζώα τα κυνηγάνε και τα βασανίζουν δεν έχουν μάθει να τα αγαπούν.

  17. Κ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ .
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΝΑ

  18. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ?ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ,ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΑΙΣΧΟΣ!

  19. 1/2
    Επειδή βλέπω πολλές ερωτήσεις, θα σας ενημερώσω σχετικά με την υπόθεση.
    Αφέθηκαν Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, μια βραδιά πέρασαν μόνο μέσα. Γιατί? Καλή ερώτηση.
    Ο ……. των κατηγορούμενων είναι…………… πως γίνεται λοιπόν να παριστάνει τον ……..?! Καλή ερώτηση. Είναι παράνομο ή όχι?! Τα στοιχεία, φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκαν δεν ταίριαζαν με τη κατάθεση του αστυνομικού ο οποίος ήρθε και είδε τη κόλαση που ζούσαν αυτά τα ζώα με τα ίδια του τα μάτια. Ας πούμε ότι στη κατάθεση του όλα ακούγονταν καλύτερα από τη πραγματικότητα. Ο αστυνομικός λοιπόν δήλωσε άρρωστος και δεν ήρθε να καταθέσει. Σύμπτωση ε??!!!! Ο εν λόγω κύριος λοιπόν όχι μόνο είχε το θράσος να φωνάζει κατά τη διάρκεια της δίκης, μιλούσε στους μάρτυρες (αυτοί που είναι με το μέρος των αθώων ζώων) σαν να είναι 7 ετών, στον ενικό, φώναζε κατά τη διάρκεια της δίκης και έκανε άσχετες και ανόητες ερωτήσεις στη βασική μάρτυρα. Δεν είχε κανένα σεβασμό προς την αντίθετη πλευρά. Αρνήθηκε να κοιτάξει το φωτογραφικό υλικό όταν η συνήγορος από το σωματείο φιλόζωων του το προσφερε.

  20. 2/2
    Ας μιλήσουμε τώρα λίγο………………….δεν έδειξαν καμιά συμπόνια, μάλιστα δεν μπορούσαν να καταλάβουν που ήταν το θέμα. Σε κάποια φάση ρωτάει …..τον μάρτυρα, «έχετε σκεφτεί πως ο κύριος (κατηγορούμενος) είναι φτωχός για αυτό και δεν μπορεί να τάισει τα ζώα του;» Και υπάρχουν πολλά ακόμα που θα βγουν στη φόρα. Περιμένετε και θα δείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ