ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Κω με κ. Ιερεμία & κ. Ναθαναήλ

0
1960
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Κω χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του ιερού ναού: Ηλίας Καματερός, Δημήτριος Διακονικολής,Βασίλης Παπαδόπουλος και Μιχαήλ Χατζηνικήτας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας αναφέρθηκε στον σύγχρονο κόσμο που είναι προσηλωμένος στα γήινα και αγνοεί τα πνευματικά.

Έκανε μνεία στην Αγία Αικατερίνη και την μονή του Σινά, στο βίο και τα μαρτύριά της.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μνήμες από την εορτή της Αγίας Αικατερίνης όχι μόνο από τα παιδικά του χρόνια στον συγκεκριμένο ναό αλλά και όταν ήταν στην Γενεύη όπου εορταζόταν με μεγαλοπρέπεια η Αγία Αικατερίνη με ξεχωριστές λατρευτικές εκδηλώσεις και ομιλίες.

Το πρωί, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ:

Αγία Αικατερίνη

Αἰκατερῖνα, καὶ σοφὴ καὶ παρθένος·
Ἐκ δὲ ξίφους, καὶ Μάρτυς, ὦ καλὰ τρία!
Εἰκάδι πέμπτῃ ἄορ κατέπεφνεν ῥήτορα Κούρην.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ