ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η μεγάλη εορτή του ιστορικού ιερού ναού του Ασωμάτου στο Ασφενδιού | Παραίνεση Σεβασμιωτάτου για την μουσειακή ανάδειξη του παλαιού ελαιοτριβείου του Ασωμάτου

0
3085

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη σήμερα ο Όρθρος και τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Ασωμάτου στο Ασφενδιού.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος, Ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο Λιμενάρχης Κω Ιωάννης Καραντζιούνης, ο Διοικητής του 5ου ΣΑ Κω Δημήτριος Μιχάλης και στελεχών της πολιτικής αεροπορίας, με την ανάγνωση ομιλίας για τον προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ, καθώς και των μηχανικών-επισκευαστών της Κω, των οποίων ο Ασώματος θεωρείται, επίσης, προστάτης, αλλά και πολλών προσκυνητών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν εκτός από τον π. Σακελλάριο οι ιερείς: π. Αναστάσιος Τσουκνιάς και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον πρωτοψάλτη-χοράρχη Μιχαήλ Ανδρέου (Γιάννης Κουτσουράης, Μιχάλης Γκινής, Φίλιππος Σαρρής, Νίκος Διαμαντής και Γ. Κιάρης).

Αξιοσημείωτη -μέσα στις πολλές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου προς τον π. Σακελλάρη για το πολύ σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια στον Ασώματο- η παραίνεσή του για την μουσειακή ανάδειξη του παλαιού ελαιοτριβείου του Ασωμάτου με την ξεχωριστή προσφορά στο ναό και συνολικά στο ορεινό Ασφενδιού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ