ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Λαγούδι | κ. Ιερεμίας: Η γέννηση της Παναγίας χάρισε χαρά και ελπίδα στον κόσμο

3
3098

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον φερώνυμο ιερό ναό της Παναγίας, στο Λαγούδι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού οι Ιερείς: π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος, παρουσία του Αρχιμανδρίτου π. Σοφρωνίου και του Ιερατικού Προϊστάμενου του ΙΝ π. Κυριάκου Παρασκευαδάκη.

Τους ύμνους απέδωσαν χοροί ιεροψαλτών με τον Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου: π. Σοφρώνιος, Μιχάλης Δανελλάκης, Γιώργος Σανιδάς, Γ. Κιάρης και Νίκος Διαμαντής.

Παρών από τις τοπικές αρχές ήταν ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ήταν στο Φανάρι μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για την αρχή της Ινδίκτου μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, αναφέρθηκε στο θεολογικό πλαίσιο της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που του έδωσε την ευκαιρία να παρευρίσκεται στην ενορία αυτή.

Θυμήθηκε μάλιστα τα παιδικά του χρόνια που ερχόταν από την πόλη με το γαϊδουράκι για να δει τον θείο του (αδελφό της μητέρας του) που βρισκόταν στο χωριό αυτό, έχοντας ωραίες αναμνήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Κυριάκο και την πολύ δραστήρια εκκλησιαστική του επιτροπή (Χαράλαμπος Μαραβέλιας, Μιχάλης Λαμπρόγλου) για το πολύ όμορφο ψηφιδωτό στο καμπαναριό και τις εργασίες αναμόρφωσης και ευπρεπισμού του αύλειου χώρου και της κεντρικής εισόδου του ιερού ναού (στα σχέδια είναι η δημιουργία εξέδρας για φωτογραφίσεις στην πίσω πλευρά του ναού με την υπέροχη θέα).

Το πρωί της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας λειτουργίας, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνας γύρω από τον ιερό ναό.

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η γέννηση της Θεοτόκου

Πάσας ἀληθῶς, Ἄννα, νικᾷς μητέρας,
Μήτηρ ἕως ἂν σὴ γένηται θυγάτηρ.
Ἐξάγαγε πρὸς φῶς Θεομήτορα ὀγδόῃ Ἄννα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στον κ. Ιερεμία που σέβεται το ναό και τη θέση του και δεν φοράει το φίμωτρο του καρναβαλιού

  2. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις Μαριες που γιορτάζουν. Συγχαρητήρια στον Παπα- Κυριάκο μας και ευχόμαστε η Παναγιά να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει το Θεάρεστο ιερατικό του έργο που προσφέρει με σεμνότητα και ταπεινότητα όλα αυτά τα χρόνια. Με την Παναγιά μας είμαστε δεμένοι συναισθηματικά καθώς υπήρξε ενορία του παππού και της γιαγιάς και οι γονείς μας παντρεύτηκαν εκεί. Την αγαπάμε πάντα και είναι στην καρδιά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ