ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πάντα ξεχωριστός ο Εσπερινός στον Άι Γιάννη τον Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι με φόντο το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα και τα μοναδικά χρώματα του ουρανού

0
2653
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στον ολοένα και πιο προσεγμένο και ανακαινισμένο περιβάλλοντα χώρο στο παλαιό εξωκλήσιο του Άι Γιάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι, εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Τον εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Παριάρος, Ιερατικός Προϊστάμενος του ΙΝ των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας στον οποίο υπάγεται το ιερό εξωκλήσι, με τον Διάκονο π. Περικλή Πουλέντση.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τους Αντιμαχείτες ιεροψάλτες, Βασίλη Συνεσίου και Δημήτρη Μουνούχο.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κω Γιάννης Καλλούδης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών σωματείων και μέλος του ΔΣ του ΔΙΙΚ Φίλιππος Καλλούδης και αρκετοί προσκυνητές.

Η ώρα του εσπερινού στο ιστορικό αυτό εξωκλήσι, τα πανηγύρια του οποίου συγκέντρωναν ανέκαθεν πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί, είναι μυσταγωγική, με φόντο ένα υπέροχο χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα και τα μοναδικά χρώματα του ουρανού τις πρώτες βραδινές ώρες

Το πρωί στον ίδιο χώρο θα προεξάρχει της Θείας λειτουργίας και θα κηρύξει τον Θείο λόγο -τον οποίο όλοι μας έχουμε ανάγκη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Διονύσιος κατά την απόλυση- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ