Κρούσματα σήμερα 23/7: 14 στην ΠΕ Κω – 50 στην ΠΕ Ρόδου- 6 στην ΠΕ Καλύμνου-Στο «πορτοκαλί» 21 περιοχές, ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα

7
2337

– 7 θάνατοι – 130 διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα προκαλούν «πονοκέφαλο» στους ειδικούς, καθώς η επιδημιολογική εικόνα είναι επιβαρυμένη σε τουλάχιστον 44 περιοχές, εκ των οποίων οι 21 μπήκαν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3).

Τα κρούσματα σήμερα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς επιβεβαιώνουν, πως όχι μόνο δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία, αλλά δείχνουν πως είναι σε πλήρη εξέλιξη το τέταρτο κύμα του κορονοϊού.

Οι ειδικοί είναι σε επιφυλακή και σε επαγρύπνηση, ώστε να εφαρμόσουν όπου χρειαστεί τοπικά μέτρα -όπως το μοντέλο της Μυκόνου– για να αναχαιτίσουν την πανδημία.

Μάλιστα, η επιδημιολογική εικόνα σε 44 περιοχές της Ελλάδας έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα, καθώς όλες οι συγκεκριμένες περιοχές ανέβηκαν επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, 21 δήμοι και περιφερειακές ενότητες είναι στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ 23 μπήκαν στο «κίτρινο» (επίπεδο 2).

Στον αντίποδα, βελτίωση από πλευράς κρουσμάτων σημειώθηκε μόνο σε μία περιοχή, τον δήμο Κύθνου, όπου έπεσε επίπεδο και είναι στο «πράσινο» (επίπεδο 1).

Παράλληλα, οι ανησυχίες των ειδικών ενισχύονται, λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα σε ποσοστό 75% σε όλη την Ελλάδα, σημειώσει ο Νίκος Τζανάκης.

Χαρδαλιάς: Θα κάνουμε τα πάντα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις 22/7, έδωσε το σήμα πως θα εφαρμοστούν τοπικά lockdown, όπου είναι αναγκαίο.

«Η κυβέρνηση έχει εργαλεία, σε περιπτώσεις που έχουμε εκθετική αύξηση της διασποράς και των κρουσμάτων, να εφαρμόζει συγκεκριμένους περιορισμούς και συγκεκριμένες πολιτικές τοπικού χαρακτήρα. Νομίζω ότι η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται στη Μύκονο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο, είναι ότι εμείς δεν δαιμονοποιούμε περιοχές ή καταστάσεις. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι λειτουργούμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και μόνο. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Αυτό είναι που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το ύψιστο αγαθό που αφορά στην ανθρώπινη ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ημερήσια επιδημιολογική έρευνα του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/07/covid-gr-daily-report-20210723.pdf

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιο πορτοκαλί τσαμπουνάτε, παντού κρούσματα και ψεκασμένοι στον τουρισμό, ....

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει να πέφτει το μηνιάτικο…

  2. Κλείσιμο των πάντων, μέχρι να καταλάβουν οι ‘ειδικοί’ πως κολλάμε και την νύχτα και όχι μόνο ημέρα…
    Άλλη μία θυσία στις τόσες..

  3. Το μοντέλο της Μυκόνου δουλεύει καταπληκτικά.
    Στις 10/7 39 κρούσματα
    Στις 16/7 40 κρούσματα
    Στις 23/7 24 κρούσματα
    Σταματάς να κάνεις τεστ και μειώνονται τα κρούσματα. Μαγικό !!!

  4. Λύσσαξε ο γουρλομάτης να μας χώσει το μπόλι. Δεν τον νοιάζει που είναι πειραματικό!
    Λύσσαξε να μας στείλει στον άλλον κόσμο αδιάβαστους!
    Για τα φάρμακα όμως δεν λέει κουβέντα!
    Γιατί μισεί τόσο πολύ τους Έλληνες;

  5. ο δημαρχος οι βουλευτες και οι φορεις να κανουν κατι για να μην πιαστουμε στον υπνο οπως εγινε στη Μυκονο

  6. ναι δωστε τους τροφη καντε τεστ και αυτοι θα βγαζουν κρουσματα,καθιστε να σας κλεισουν και μετα κλαιτε…εδω δεν ειναι μυκονος να περασει ο εκβιασμος,θα πειναστε …..εγω δεν ζω απο τον τουρισμο γι αυτο και σας ταλεω ρεαλιστικα…η αλλη ειχε πονο στο λαιμο και αντι να παει σε γιατρο πηγε στον ΕΠΔΥ,ποτελεσμα θετικη λενε χαχαχαχχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ