Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ένοχοι όλοι για τη δολοφονία Φύσσα (15 από τους 17 κατηγορούμενους) | Όλα τα γεγονότα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

38
6140

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: Ψάχνουν ελαφρυντικά για να γλιτώσουν τη φυλακή

diki-xa-0

Σχεδόν όλα τα ελαφρυντικά που προβλέπει ο ποινικός κώδικας επικαλούνται  οι συνήγοροι των πρώην βουλευτών – Αποτάσσονται τώρα την οργάνωση λέγοντας ότι … έτυχε να εκλεγούν βουλευτές της – «Είναι… παρεξηγημένος» είπε ο δικηγόρος του Κασιδιάρη

Τα τελευταία τους νομικά όπλα για να κρατηθούν εκτός φυλακής ρίχνουν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι πρώην βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι -κατά περίπτωση- για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση που είχε ενδυθεί τον κοινοβουλευτικό μανδύα. Αν και οι ίδιοι δεν βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, τακτική που ακολούθησε η συντριπτική τους πλειονότητα στην ακροαματική διαδικασία των πεντέμισι χρόνων, οι συνήγοροί τους στις αγορεύσεις τους ζητούν ελαφρυντικά για τους πελάτες τους.

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, όσοι κρίθηκαν ένοχοι άρχισαν να ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών, φτάνοντας να υποστηρίξουν ότι δεν είχαν άλλη σχέση με τη Χρυσή Αυγή, πέρα από το γεγονός ότι … είχαν εκλεγεί βουλευτές της. Αλλος, μάλιστα, υποστήριξε ότι κάνει φιλανθρωπίες και ήταν εθελοντής πυροσβέστης για να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης. Οι αγορεύσεις των συνηγόρων συνεχίζονται έως αυτή την ώρα και όσοι έχουν ήδη αναπτύξει τα επιχειρήματά τους έχουν επικαλεσθεί σχεδόν το σύνολο των ελαφρυντικών που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Ειδικότερα, για τον Μιχ. Αρβανίτη που είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή στην Αχαϊα, ο δικηγόρος του ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Όπως είπε, ο Μιχ. Αρβανίτης είναι δικηγόρος, αξιοσέβαστος και αν το 2012 δεν είχε εκλέγει βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν θα ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων. Το ίδιο ελαφρυντικό ζητήθηκε και για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. «Εξελέγη και αυτός βουλευτής Μαγνησίας γι’ αυτό και βρέθηκε κατηγορούμενος», ανέφερε ο συνήγορός του. Επίσης οι συνήγοροι του Ηλιόπουλου ζήτησαν να αναγνωριστεί στον εντολέα τους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Η υπεράσπιση του Γεωργίου Γερμενή – αποκαλούμενου Καιάδα – ζήτησε να του αναγνωριστούν τρία συνολικά ελαφρυντικά με πρώτο εκείνο του σύννομου βίου. «Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε προβεί σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη ή είχε παραβατική συμπεριφορά», είπε η συνήγορος του στο δικαστήριο. Ακόμη ζητήθηκε ελαφρυντικό για μετέπειτα καλή συμπεριφορά και για μη εύλογη διάρκεια της δίκης.

O πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης ενώ ακόμη και πριν την άσκηση ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.

Για την Ελένη Ζαρούλια ζητήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Είναι μητέρα ενός παιδιού, δεν έδωσε ποτέ αφορμή έχει λευκό ποινικό μητρώο, όλες οι δραστηριότητες της είναι σύννομες», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της. «Ποτέ δεν ζήτησε οποιαδήποτε αντάλλαγμα. Η κυρία Ζαρούλια βρέθηκε εδώ μόνο για μια ομιλία της στη Βουλή» τόνισε ακόμη η υπεράσπιση της συζύγου του Νικ. Μιχαλολιάκου. Επίσης ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη που κρίθηκε ένοχος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης. «Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικά προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ιωάννη Λαγού, ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. Ο συνήγορος του αναφέρθηκε σε δράσεις του Ι. Λαγού υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής»

Η δικαστική απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παπά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ακόμη, ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν οι πρώην βουλευτές:

Παναγιώτης Ηλιόπουλος,
Πολύβιος Ζησιμόπουλος,
Αντώνης Γρέγος,
Νικόλαος Μίχος,
Νικόλαος Κούζηλος,
Κωνσταντίνος Μπαρμαρούσης,
Ευστάθιος Μπούκουρας,
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος,
Μιχάλης Αρβανίτης,
Ελένη Ζαρούλια και
Δημήτριος Κουκούτσης.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι όλοι για τη δολοφονία Φύσσα

Καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς – Ένοχοι και οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους πλην Σαντοριναίου και Τσακανίκα για τη δολοφονία Φύσσα

fyssa0001-mesa

Καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς – Ένοχοι και οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους πλην Σαντοριναίου και Τσακανίκα για τη δολοφονία Φύσσα – Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος

Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος

Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για οπλοκατοχή τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή ενώ ένοχη κρίθηκε για ψευδή κατάθεση και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!»

magda

Χειροκροτήματα από το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ανακοινώθηκε στις 11.47 το πρωί της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου επισφράγισε αυτή την κρίση και έκρινε τη Χρυσή Αυγή, που από το Μάιο του 2012 είχε ενδυθεί το μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος, εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και έκρινε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ένοχο για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με έξι μέλη της τότε κοινοβουλευτικής της ομάδας. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.  Οι υπόλοιποι έντεκα κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης χιλιάδες πολίτες και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, αναμένοντας την κρίση του.

Ντυμένη στα μαύρα – όπως τα τελευταία επτά χρόνια, από τη στιγμή που κράτησε νεκρό το παιδί της στα χέρια της- η Μάνα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα πέρασε την πύλη του δικαστικού μεγάρου. Η γυναίκα που εδώ και πεντέμισι χρόνια ήταν παρούσα σε κάθε στιγμή της δίκης και έχει πλέον αναχθεί σε σύμβολο, είδε στη δικαστική απόφαση τη νίκη του παιδιού της ενάντια στον φασισμό.  «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου…», είπε. Η μάνα του Παύλου, που περίμενε την απόφαση με σφιγμένα τα χέρια και φορώντας μάσκα με το «Killah P.» τυπωμένο πάνω,  βγήκε έξω και ύψωσε τα χέρια της στον ουρανό. Κράτησε σφιγμένες τις γροθιές της, δικαιωμένη μετά από έναν αγώνα που πολύ λίγο ήταν προσωπικός, της μάνας που σκότωσαν τον μοναχογιό της και έγινε κοινός για μια κοινωνία: «Σιγά μη φοβηθώ…» φώναζε με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Η

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου».

Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.Μάλιστα, με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος δικαιώθηκε

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.

Βίντεο Μάγδας Φύσσα

Ειδικά μετά  την ανακοίνωση για την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Τι προηγήθηκε 

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς

Ένοχους έκρινε το δικαστήρίο τους 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Τελευταία θα είναι η απόφαση για το μείζον ζήτημα του χαρακτηρισμού της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δείτε live εικόνα από την λεωφόρο Αλεξάνδρας

epeisodia5345

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές έξω από το Εφετείο της Αθήνας.  Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση του δικαστηρίου.  Ενώ λίγα λεπτά μετά ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομίας.

Δείτε live εικόνα 

Τι συμβαίνει έξω από το Εφετείο

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονται Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών συγκεντρώσεων ενώ στο κτήριο έφτασε λίγο μετά τις 8:30 η Μάγδα Φύσσα, η οποία το μόνο που ζήτησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν  «δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι απο την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι απο την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.

 

Δείτε την άφιξη της Μάγδας Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο

.

magda-fissa3
magda-fissa2

Αντίθετα απόντες είναι οι περισσότεροι από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο βρίσκονται μόλις 11 κατηγορούμενοι και κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι οι 65 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ενώ 20 κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, έπειτα η απόφαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τελευταία θα είναι η απόφαση για το μείζον ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε βίντεο με τους συγκεντρωμένους έξω απο το Εφετείο:

 

Εφετείο (3)

 

 

Βίντεο εφετείο
Συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης ενώ έξω από το κτήριο βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΝΔ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Στεργίου σε δηλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε πάντοτε και παντού απέναντί τους και στην Κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους και τους έθεσε στο περιθώριο. Εκεί που πραγματικά ανήκουν. Ανέδειξε την εγκληματική τους δράση. Αυτή που σήμερα αξιολογείται ποινικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

«Σήμερα παίρνουμε λίγο από το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του. Δεν είναι αθώοι για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τη δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στη συνείδηση του λαού είναι εγκληματική οργάνωση και θα σταλεί στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Σήμερα τα θύματα και η δημοκρατία ζητούν δικαίωση.Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Και αυτός είναι αγώνας που συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή με ισχυρή Δημοκρατία» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr από το Κίνημα Αλλαγής μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι βουλευτές Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Η Φώφη Γεννηματά στην πορεία για την Χρυσή Αυγή

Τα μέτρα ασφαλείας στη δίκη είναι δρακόντεια, ενώ μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, όπου θα συνέλθει το δικαστήριο, θα εισέλθουν περίπου 300 άτομα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου.  Λίγο μετά τις 9 το πρωί, μάλιστα, έκλεισαν για τα οχήματα και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλέξανδρας.

Δείτε βίντεο με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο του Εφετείου

Εφετείο
Δεκάδες κλούβες της ΕΛΑΣ μπροστά στο εφετείο

Το αν  η Χρυσή Αυγή θα κριθεί ότι είναι εγκληματική οργάνωση αναμένεται να καθορίσει και την διάρκεια της όλης διαδικασίας έως ότου η αυλαία της δίκης πέσει οριστικά. Ειδικότερα, αν οι δικαστές αποφασίσουν ενοχή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες.

Σε περίπτωση που η πρόεδρος ανακοινώσει ενοχή για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα πρέπει να λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να ζητήσουν ελαφρυντικά, να αγορεύσει η εισαγγελέας και το δικαστήριο να αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα τα χορηγήσει. Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν (αν υπάρξει ενοχή πάντα), αλλά και για το αν θα υπάρχουν αναστολές στην εκτέλεση τους. «Μάχη» θα δοθεί και για το αν θα υπάρξουν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, καθώς από αυτό εξαρτάται αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Οι ποινές

Τώρα, οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για εγκληματική οργάνωση ξεκινούν από τα 5 έτη και φτάνουν στα 15 έτη. Πιο αναλυτικά, το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, (με την οποία κινδυνεύουν ο Μιχάλολιάκος και οι πρώην βουλευτές του κόμματός του σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι) είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Αντίθετα, αν η απόφαση είναι αθωωτική για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε η διάρκεια της διαδικασίας θα είναι σαφώς πιο μικρή. Και αυτό καθώς το δικαστήριο θα έχει να αποφανθεί μόνο για 27 κατηγορούμενους, στους οποίους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 κατηγορούμενοι), η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (πέντε κατηγορούμενοι) και η επίθεση στο ΠΑΜΕ (4 κατηγορούμενοι).

Αν πάντως, εκδοθεί αθωωτική απόφαση έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση ο προϊστάμενος της εισαγγελίας υπό την προϋπόθεση ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αντίθετα, αν η απόφαση είναι ομόφωνα αθωωτική τότε απαλλαγή των κατηγορουμένων καθίσταται τελεσίδικη.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να μην παρίστανται στο ακροατήριο. Σύμφωνα δε με το νέο Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτησή τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, κάτι που ίσχυε παλαιότερα ώστε να προλαμβάνονται περιπτώσεις φυγόποινων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά του καθ΄ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, οι δικαστές δεν δεσμεύονται από την εισαγγελική αγόρευση αλλά αποφασίζουν ελεύθερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Η απόφαση στη δική της Χρυσής Αυγής – Λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα

efeteio_eksw

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο – Φωτογραφίες
➡️https://t.co/Q0HmM1VlzF pic.twitter.com/64RKQ2nB8w

— protothema.gr (@protothema) October 7, 2020

«Σφραγίστηκαν» τα γραφεία του Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων

door

Ανακλήθηκαν και οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν διοριστεί

Να «σφραγιστούν» τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής που είναι η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα,  ζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, δόθηκε εντολή να «κλείσουν» οι εγκαταστάσεις και να ανακληθούν οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν διοριστεί εκεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ζητήσε από την αποκεντρωμενη διοίκηση να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες, εφόσον προβλέπονται από τους νόμους και τους κανονισμούς.

PHOTO-2020-10-07-17-57-28

protothema.gr

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα είναι να τους βάλουν σε πτέρυγα με εβραίο φύλακα και σε κελιά μαζί με γκέι αλλοδαπούς.

    • AYTOI OI ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΆΣΤΗΚΑΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕI Ο ΣΦΥΡΙΖΑ.

      ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ ΈΨΑΧΝΑΝ, δήθεν, ΓΙΑ ΑΊΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΈΣ ΟΊ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Ευτυχώς Ο ΣΑΜΑΡΆΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΠΑΚΈΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ. ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΧΩΡΙΣ τσίπα Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ-ΨΕΥΤΗ-ΛΑΐΚΙΣΤΗ ΤΣΙΠρΑ. Και οι γραφικοί σύντροφοι του 3%, ΔΕΚΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ στην πλατεία ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΙ…

      • και οι αριστεροαναρχικοί το ίδιο επικίνδυνοι και δολοφόνοι με εσάς είναι, και πρέπει να τιμωρηθούν αντίστοιχα. Μην ανησυχείτε, δεν έχετε το μονοπώλιο στην αηδία.

  2. Κάτω οι φασίστες….Θυμάσται κάτι τυπάκια που έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στη Κω…Σταμάτησαν στο καφέ Ναός και είχαν την απαίτηση να σηκωθούν όλοι όρθιοι γιατί εκείνοι έψαλαν τον Εθνικό ύμνο…Κι όταν ρώτησα ένα καμένο τι λέει ο Εθνικός μας ύμνος,,, μου τα μασούσε. Νόμιζε πως ήταν σουξέ της Στανίση….Για φανταστείτε να έπαιρναν πλειοψηφία όλα αυτά τα καμένα….

  3. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ….ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ,ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…

  4. ΕΥΤΥΧΩΣ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΡΑΞΕ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΠΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ!!

  5. Ένα θα πω, μετά την πτώση της χούντας, ξεκίνησε η κατάρρευση της Ελλάδας σε γεωπολιτικά, οικονομικα, κοινωνικά ζητηματα

    Βέβαια η προδοσία της Ελλάδος, έχει ξεκινήσει από αρχαιοτάτων χρόνων, όταν έχουν βάλει στην φυλακή και έχουν εξορισει όλους τους δημοκράτες, Περικλής κτλ.. Αυτοί που επιβουλευονται την δημοκρατία,καπηλευονται αυτοί οι ίδιοι την δημοκρατία, με τους αντιρατσιτσικους δήθεν νόμους, και τον φασισμό και ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων, πριστατευοντας το παράνομο, και διώκονται τους Έλληνες.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ…ΕΝΑ ΜΆΤΣΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ

    • Υποστηρίζετε και ταυτίζεστε ξεδιάντροπα (αλλά, κυρίως, θαρραλέα επώνυμα) με

      τη χούντα και με μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ντροπή του ανθρώπινου είδους, που μαχαίρωνε δολοφονικά Έλληνες. Αφήστε τον Περικλή και τη Δημοκρατία και πιάστε τον Προκρούστη καλύτερα. Χουντικοί ναζιστές δεν είναι Έλληνες, δεν είναι άνθρωποι. Καταλαβαίνουμε, είναι μια μαύρη μέρα για τη μαύρη ψυχή σας.

  6. Το να διώκεται κάποιος γιατί είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Είναι μεγαλο προσόν….ακόμα και ο Χριστός διωχθηκε και σταυρώθηκε για τις ιδέες του (φοβήθηκαν βέβαια η εξουσία μην τους κλέψει τον θρόνο,, σας θυμίζει κάτι..?)
    Αλλά ΑΥΤΟΣ ΈΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ…ΟΙ ΙΔΕΕΣ . ΚΆΤΙ ΑΝΆΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΏΚΟΝΤΑΙ… κανείς δεν θα τους θυμάται σε λίγα χρόνια, όμως ο αγώνας και τα ιδανικά του Έλληνα και όλοι αυτοί που διώκονται και φυλακιζονται θα μείνουν στην ιστορία

    • με τον Περικλή και τον Χριστό ενώ παράλληλα συγκινείστε με ναζιστικές γενοκτονίες και υποστηρίζετε μαχαιρώματα και δολοφονίες Ελλήνων, η σημερινή μέρα γίνεται ακόμα πιο γλυκιά. Φυσικά θα μείνετε στην Ιστορία. Σαν δολοφόνοι και υποστηρικτές του Χίτλερ.

  7. Αργήσαμε πολύ επί ΣΥΡΙΖΑ. Άντε σειρά έχουν και οι αριστερες συμμορίες. Μην στεκόμαστε μόνο στους νεοναζί… Τώρα που πήραμε φορά σειρά έχουν και οι ποινικοί της αριστεράς σαν αυτούς που υπερασπίζεται ο Λάμπρου…

  8. 20.000 λαός,εν μέσω πανδημίας,με την Αττική στο κόκκινο χωρίς μάσκες,

    με ουρλιαχτά και φωνές,με ύβρεις,με χημικά ,μ εναν λαό που υποτίθεται βγήκε να καταδικάσει τον φασισμό.. πραγματικά για λύπηση κανένα κανάλι δεν αναφέρθηκε στον πραγματικά αδύναμο και υποψήφιο θέμα,που είναι ο Γέροντας και η γριά,ο άρρωστος.. κάτι σαν την φιέστα ποδηλάτου στην Κω..οι μόνοι που καλά κάνουν και μένουν ατιμώρητοι, είναι οι δανειστές.. μνημόνια μέχρι να πάρουν το Έθνος και να το δώσουν για ανταλλαγή..

  9. Ρε θυμάμαι τις φάτσες τους όταν περιφερονταν στην περιοχή των δελφινιων εδω στην Κω σε μια συγκέντρωση τους. Όλοι τους με κοντές μαύρες μπλούζες και κοντό κούρεμα. Σαν θεριά. Ρε κρίμα έπρεπε να τους έβγαζα καμια φωτογραφια. Επεσε τρελο γελιο τοτε θυμαμαι.

  10. για όσους θυμούνται ο δολοφόνος του Τεμπονέρα ήταν εντεταλμένος του ΠΑΣΟΚ για τις καταλήψεις αλλά δεν έγινε και τίποτα.. βλέπεις το ΠΑΣΟΚ ήταν δημοκρατικό κόμμα!!!

    • Μπακλαβα κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος…ο Καλαμποκας δολοφονος του Τεμπονερα ηταν μελος της ΟΝΝΕΔ,…
      τι λες τωρα???

      • εχεις δίκιο ΨΙΤ, λαθος μου, δεν θέλω να καταδικάσω το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατικότητα της περίπτωση ςκαι της διαδικασίας θέλω να καταδείξω…

    • Δολοφονος του Τεμπονερα…
      ηταν ο Καλαμποκας δημοτικος συμβουλος της Νεας Δημοκρατιας ….μαλιστα τοπικος προεδρος ΟΝΝΕΔ..
      και αν δεν τα ξερεις…ρωτα να τα μαθεις…
      Βεβαιως και το ΠΑΣΟΚ ηταν δημοκρατικο κομμα και οχι μονο…
      Αν δεν ηταν το Πασοκ θα ξυριζοσουν ακομη με πινελο…..θα φορουσες βρακι μινερβα…το οποιο θα αλλαζες καθε Σαββατο.
      Δεν θα ησουν Ευρωπαιος πολιτης….
      ….θα οδηγουσες ακομα ζασταβα ….με μια μουστακα ενα μετρο!

      • ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΠΙΝΕΛΑ ΔΩΣΕ…ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΙΝΑ ΒΡΑΚΑΚΙΑ ΔΩΣΕ….ΚΑΙ VOLKSWAGEN ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΩΣΕ!!!!! ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ZASTAVA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΟΜΩΣ DACIA ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ.. ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ , ΟΛΟΙ ΑΞΥΡΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΑ

      • Σωστά το ΠΑΣΟΚ ήταν Δημοκρατικό κόμμα και όχι μόνο…στο ‘και όχι μόνο’ (που έγραψες) μπορείς να προσθέσεις και κάποια ασήμαντα γεγονότα που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ! Πάμε λοιπόν…Το σκάνδαλο του καλαμποκιού, Τόμπρας και υποκλοπές, Το σκάνδαλο Κοσκωτά, Τσοχατζόπουλος υποβρύχια, Μαντέλης μαύρα ταμεία και Siemens, Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, …Τι ωραίες εποχές εεε;

  11. Τότε στις πορειες στο νησι μας ….Να θυμηθούμε παρέα τους αγανακτησμενους πολίτες, τους αρνητές, τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο, αυτούς που εσκουζαν και την έπεφταν σε βουλευτές και εσάς όλους που χειροκροτουσατε.

  12. Λοιπον ακουστε, την προηγούμενη της δολοφονίας κάθομαι με φιλους σε κεντρικη καφετέρια πισω μου ειναι μια παρέα μεσιλικες οχι ντοπιοί, ενας εξ αυτων κλείνοντας το κινητο μετα απο συνομιλία τον ακουω ξεκάθαρα να λεει στους αλλους » μωλις εμαθα οτι αυριο θα φάνε καποιον και θα το φορτοσουν της χρυσης αυγης για να την ξεφορτωθουν» το αναφερω σαν γεγονος δεν το ξεχναω και ο καθενας ας καταλαβει οτι θελει.

    • να μη ξεχνάτε να τους παίρνετε τσιγάρα στις επισκέψεις. Τα λάκι στράικ, και με μαύρο μαρκαδόρο να ζωγραφίζετε μια μαύρη σβάστικα στον κόκκινο κύκλο. θα το εκτιμήσουν. Το αναφέρω σαν γεγονός.

    • Ωραίο το παραμύθι σου, αλλά ξέχασες να βάλεις δράκο!! Με δράκο θα ήταν πιο πιστευτό.
      Πάνω στον πλανήτη υπάρχουν είδη ζωντανών οργανισμών που απειλούνται με εξαφάνιση, και αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί!! Υπάρχουν όμως και είδη πάνω στον πλανήτη προς εξαφάνιση, και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί!! Αυτό ακριβώς το ‘είδος’ είστε εσείς τα Χρυσαύγουλα (δίποδα φασιστοειδή) που είστε υπό εξαφάνιση, και είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί!!

  13. Να σου πω εγω πανηγυρια μικρα-και μεγαλα της νδουλας??
    Αλλα κ του Αλ6.
    Ρωτα τους συντ/φους σου και τον συναιτερο σου τον Κ(λ)αμμενο που φαγωθηκε με τον Μουζαλα για την μασα των λαθρο!!!
    Παμε τωρα…
    α.Καλαμποκι-εγινε Ελληνικο-λαθος-ομως ετσι γινοταν και γινετε ακομα και σημερα με τα περισσοτερα προιοντα…Τιμωρηθηκαν καποιοι ομως..
    β.Τομπρας!!Καλα τωρα η πριν με Τσιπρα δεν γινονται υποκλοπες??Που ζεις??Γρυλλακης-Μαυρικης υποκλοπες με την νδουλα-Ρουμπατης με Τσιπρα με διαφορα σεναρια υποκλοπων υπερ Κουλη..
    γ.Κοσκωτας.Μαυρη σελιδα για την χωρα…με νδ-Συνασπισμενους να «φανε»τον ηγετη Αντρεα και για το ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ..σκανδαλο ηταν η τραβεστι συμφωνια των 3 μαζι με το ντοπιο κεφαλαιο…βλεπε ιδιοκτητες σταθμων τηλεορασης-και ραδιοφωνου..
    δ.Τσοχατζοπουλος.ΝΟΜΙΜΕΣ Κ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ προμηθειες που γινονται σε ολες τις αγορες ακομα και σημερα δεν δινονται προμηθειες,,για αλλους μιζες?
    Απο Δημους-Υπουργεια.
    ε.Μαυρα ταμεια ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχουν ΟΛΟΙ μεχρι και η
    ΑΥΓΗ…χρηματοδοτης απο ΠΟΥ???
    στ.Siemens..Ολοι εμπλεκομενοι νδ-συριζα..γιατι μονο Πασοκ?
    ΑΛΛΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ θα μας πεις???
    Ουστ ρε παρταλι!!!

  14. Φερε πισω τα φορο-κλεμμενα και μετα εχεις αποψη φασιστακο….
    μπλε-ή-κοκκινε..!!!
    Σε εκανα και πονεσες??Αυτος ειναι ο σκοπος μου…
    να χαριζω πονο στα λαμογια-ψευτες!!!!
    Υ.Γ.και δεν τα εγραψα ολα καραγκιοζακο….

      • …δικέ μου, δώσε; Αφού είσαι το ίδιο άτομο!! Καλά ρε, στον εαυτό σου απαντάς;
        Ψιτ και αχ νησάκι μου …είσαι το ίδιο άτομο, σε έχουν πάρει χαμπάρι!!

        • Μιλαμε πρεπει να εισαι πολυ…..πανεξυπνος….
          κοιμησου εσυ…και η τυχη σου δουλευει….χαχαχαχ!!

      • Καλα ντε….μονο εγω το ξερω οτι εισαι φασιστακος…..
        οι αλλοι απλα σε φτυνουν….
        κοιτα αν θες να σε δεσω για αρκουδα και να σε παω στο πανηγυρι του…απο-κομματος σου..να τα κονομησουμε…..σκεψου το…μην εισαι κοροιδο….χαχαχαχαχ!!

        • Το τσίρκο MEDRANO έχει βάλει αγγελία για κλόουν, τι λες είσαι μέσα; Κρίμα θα είναι να πάρει άλλος τη θέση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ