Μία 14χρονη από την Κω, θύμα του γιατρού Νίκου Κοντού με τα πλαστά πτυχία που συνελήφθη

1
5953

Ένα 16χρονο κορίτσι από την Κω συμπεριλαμβάνεται στα θύματα του 47χρονου που εμφανιζόταν ως γιατρός και χορηγούσε σκευάσματα με δραστικές ουσίες κάνναβης σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν βαριά νοσήματα.

Η υπόθεση του ψευτογιατρού εξιχνιάστηκε μετά από καταγγελία και μήνυση των γονέων δύο παιδιών, εκ των οποίων και της 16χρονης από την Κω, που ακολούθησαν τις συμβουλές του και έχασαν τη ζωή τους.
Από τα δύο ανήλικα παιδιά και από έναν 76χρονο, που επίσης πέθανε, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αποσπάσει πάνω από 58 χιλιάδες ευρώ. Σε βάρος του ψευτογιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και απάτη.

Πηγή: ert.gr

Πώς δρούσε ο 47χρονος απατεώνας: Παρουσιαζόταν ως γιατρός και πιλότος


Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων του ψευτογιατρού που με τις οδηγίες του οδήγησε στον θάνατο τρεις ανθρώπους μεταξύ αυτών και δυο ανήλικα παιδιά. Οι συγγενείς των θυμάτων τον περιγράφουν ως κυνικό και αδίστακτο.Χωρίς οίκτο εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο ο απατεώνας γιατρός, που πλούτισε εξαπατώντας καρκινοπαθείς, πουλώντας τους αμφιβόλου ποιότητάς σκευάσματα και θεραπείες.Δύο παιδιά 14 και 16 ετών και ένας ηλικιωμένος ήταν τα θύματα του 47χρονου, καθώς τους έπεισε να διακόψουν τις θεραπείες τους και να λάβουν τα σκευάσματα του, που περιείχαν ακόμη και κάνναβη, υποσχόμενος πλήρη ίαση.«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε μία θεραπεία, μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» σημείωσε πατέρας ενός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού.Πως πλησίαζε τα θύματά του

Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με  εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και με σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Αναζητούσε «πελάτες» στην εκκλησία και έδειχνε προτίμηση στους θρησκευόμενους ανθρώπους. Για να πετύχει τον σκοπό του πλησίαζε, Συγγενικά τους πρόσωπα ασθενών με ανίατες ασθένειες ή ασθενείς σε διαγνωστικά κέντρα. Εμφανιζόταν ως γιατρός ή συνοδός, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και υποσχόταν πλήρη ίαση. Κατάφερε μάλιστα να εξαπατήσει ακόμη και γιατρούς.

Για να ενισχύσει το προφίλ του και να προσεγγίζει με περισσότερη ευκολία τα θύματά του παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας,  γιατρός  ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατάφερε να ξεγελάσει ακόμη και γιατρούς. Ένας όμως από αυτούς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν ο δήθεν μεγαλοεπιστήμονας, έκανε παιδαριώδης λάθος μέσα σε χειρουργείο.

Φρόντιζε να κρύβει τα ίχνη του και πληρωνόταν με επιταγές,. Άλλαζε συχνά ονόματα και διευθύνσεις. Το σπίτι όπου διαμένει με την οικογένειά του είναι φρούριο και κανείς δεν είχε πρόσβαση, ενώ οι αρχές αναζητούν και τη σύζυγό του.

Τη Δευτέρα η απολογία του

Ο 47χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Τη Δευτέρα θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος είχε πλησιάσει και πρόεδρο Εφετών ως γιατρός.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό ο 47χρονος χρησιμοποιούσε συχνά τη φράση «μη φοβού».

Η CIA, o πιλότος και η βόμβα στο σπίτι του

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο 47χρονος που εμφανιζόταν να είχε τάχα σπουδές κι επαγγελματική εμπειρία στις ΗΠΑ και στην Ελβετία όταν του ζητούντο τα πτυχία του ή σχετικά πιστοποιητικά επικαλείτο οτι είχαν …καεί κατά λάθος σε ατυχήματα στο σπίτι. Καθώς κι ότι τα ιδρύματα στα οποία είχε φοιτήσει είχαν κλείσει κι υπήρχε πρόβλημα στην εκδοση νέων «αποδεικτικών» στοιχείων.

Ωστόσο από την περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι ο 47χρονος την τελευταία 15 ετία μαζί και με άλλα άτομα προχωρούσαν σε πλήθος ευφάνταστων, απατηλών ενεργειών σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών.  Ο 47χρονος ο οποίος την τελευταία τριετία εμφανιζόταν ως ογκολόγος, παλαιότερα εμφανιζόταν ως ειδήμων σε τηλεπικοινωνιακά θέματα, ασχολήθηκε με συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ κι είχε προχωρήσει σε τεράστια απάτη με υποτιθέμενη «επένδυση» δεκάδων εκατομμυρίων ευρω σε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών που τα  ονόμαζε «τροποδιασκόρπιση», από την μεταδφοση σημάτων στην τροπόσφαιρα.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν παλαιότερα ότι είχε στενές επαφές με την κυβερνηση Μπους, ότι είχε  στενή φιλία με τον τότε Ελληνοαμερικανό αρχηγό της CIA Τζωρτζ Τένετ που υποτίθεται ότι τον είχε φιλοξενήσει στο Πήλιο  αλλά και με την κυβέρνηση της Κίνας. Λέγοντας ότι το σύστημα επικοινωνιών που πωλούσαν ήταν «μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα» . Μάλιστα οργάνωναν παραπλανητικά ταξίδια των επιχειρηματιών στις ΗΠΑ όπου τους παρέδιδαν διαφορα αντικείμενα ως υποτίθεται δώρα του τότε Προέδρου Τζωρτζ Μπους.  Ενδεικτικό της πρωτοφανούς σκηνοθεσίας ήταν όσα μνημονεύονται σε δικαστικό έγγραφο που συντάχθηκε από εξαπατημένους επιχειρηματίες.

Οπως σημείωναν «όταν φθάσαμε στις ΗΠΑ αμέσως μας πλαισίωσε ομάδα ανδρών ασφαλείας, πολλοί από αυτούς ήταν ακροβολισμένοι ώστε να δημιουργείται σε μένα η απόλυτη πεποίθηση ισχυρώς προστατευόμενων προσώπων λόγω του σημαντικότατου ρόλου των οποίων διαδραματίζαμε. Εκεί μου γνώρισαν κάποιον ονόματι Γκλεν ως επικεφαλής της φρουράς προστασίας μας που ανήκει δήθεν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας(NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών και μου έδειξε σχετική ταυτότητα για την οποία είμαι βέβαιος πλέον ότι ήταν πλαστή».

Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι ο 47χρονος που συνελήφθη τώρα ως «ψευτογιατρός» συνιστούσε τότε σε έναν εκ των επιχειρηματιών να χωρίσει από την σύντροφό του γιατί υποτίθεται διέρρεε πληροφορίες στην ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ. Τέλος σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2004 είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 47χρονου στην Βούλα.

Από σχετικά πρόσφατες έρευνες φέρεται να προέκυψε ότι στην τοποθέτηση της βόμβας είχε προχωρήσει απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με «νονούς» της νύκτας αλλά κι ότι συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την μαζική απόδραση ποινικών κι αντιεξουσιαστών  από τις φυλακές Κορυδαλλού.

megatv.com

Μαϊμού γιατρός: Αυτός είναι ο απατεώνας που έστειλε στο θάνατο δυο παιδιά

Μαϊμού γιατρός: Ένα… χειρουργείο, μία επιταγή θύματος με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του και οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών που έχασαν την ζωή τους, ανέδειξαν τον «Νίκο Κόντο». Έτσι συστηνόταν ο εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, ο απατεώνας του… θανάτου, αλλά ήταν ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης

Ο άνθρωπος του… Θεού, καθώς αυτοπροσδιοριζόταν έντονα θρησκευόμενος, έδινε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες και συγγενείς τους. Εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του στο Άγιο Όρος και μοναστήρια της Ελλάδας, όπου γονείς και συγγενείς έκαναν τάματα για την υγεία των δικών τους ανθρώπων που ασθενούσαν. Τους έπειθε να διακόψουν την θεραπεία τους και τους έδινε δικά του σκευάσματα, δήθεν εξελιγμένα φάρμακα, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Τα πρωτοποριακά σκευάσματα είχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, ενώ έκανε και ενέσεις αρτεμισινίνης για την ελονοσία…

Μπορεί να μην υπήρχε τρόπος να αποτραπεί το απευκταίο αλλά εκείνος το έκανε επώδυνο. Πέθαναν ένα αγόρι 14 χρόνων από τις Σέρρες, μία 16χρονη από την Κω και ένας 76χρονος στην Αθήνα. Οι συγγενείς τους του είχαν δώσει συνολικά 58.000 ευρώ! 

 

Εμφανιζόταν ως νευροογκολόγος, νευροχειρουργός, φυσιοπαθητικός, παιδοχειρουργός, παιδοογκολόγος, στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού, ερευνητής ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλευρό του η σύζυγός του, η οποία άνοιγε πόρτες ως… γόνος εφοπλιστικής οικογένειας.

Μαϊμού γιατρός: Ένα… χειρουργείο, μία επιταγή θύματος με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του και οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών που έχασαν την ζωή τους, ανέδειξαν τον «Νίκο Κόντο». Έτσι συστηνόταν ο εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, ο απατεώνας του… θανάτου, αλλά ήταν ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης
Μαϊμού γιατρός: Αρνήθηκε το… σουβλάκι – 45 θύματα

Συγκατηγορούμενοι για πλημμελήματα, δύο γιατροί-ογκολόγοι, από Λαμία και Βόλο, οι οποίοι φέρεται να του παρείχαν τα ιατρεία τους δήθεν για… εξέταση ασθενών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν, ενώ αποδεδειγμένα έχουν εξαπατηθεί και άλλοι γιατροί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο 47χρονος εμπλέκεται σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, που ερευνούσαν την υπόθεση τους τελευταίους 13 μήνες, σε 45 τουλάχιστον περιπτώσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό, όπως εκτιμούν να είναι πολύ μεγαλύτερος και γι αυτό το λόγο θα δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητάς του.

Ο 14χρονος είχε διαγνωσθεί με ανίατη ασθένεια στον εγκέφαλο. Οι γονείς του πείστηκαν από τον κομπογιαννίτη απατεώνα για την «πρωτοποριακή θεραπεία» του και να διακόψουν την, ιατρική, δική του. Η κατάστασή του επιβαρυνόταν. Λίγες ημέρες πριν από την τραγική κατάληξη, το παιδί είχε μια επιθυμία, να φάει σουβλάκι. Οι γονείς επικοινώνησαν με τον «ψευτογιατρό» για να τον ρωτήσουν αν μπορεί να φάει. Εκείνος είδε το «πρόγραμμα διατροφής» και αρνήθηκε…

Έδινε ραντεβού με υποψήφια θύματα σε διαγνωστικά κέντρα, όπου παρουσιαζόταν ως «ειδικός» στην θεραπεία του καρκίνου. Αναζητούσε θύματα που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ανίατης ασθένειας. Είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, και να εξαπατήσει γιατρούς που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

 

Με περίσσιο θράσος αμφισβητούσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που του παρουσίαζαν οι συγγενείς των θυμάτων του, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που έθετε τους ασθενείς, καθώς κυνικά θεωρούσε πως βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα-αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Μαϊμού γιατρός: Ο χειρουργός δεν ήξερε… αποστείρωση χεριών

Ο 47χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους ιατρούς διαγνωστικών κέντρων υποστηρίζοντας ότι μπορεί να συνεργαστούν για την θεραπεία των ασθενών τους. Τους έλεγε ότι θα τους έφερνε ασθενείς και θα «μοιράζονταν τα χρήματα». Έστελνε υποψήφια θύματα σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να ακούγεται το όνομά του ως «γιατρός». Έκανε τον συνοδό ασθενών σε παρόμοια κέντρα αναζητώντας και εκεί υποψήφια θύματα. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Ένας από αυτούς τους γιατρούς, όπως και οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν, φαίνεται να αποτέλεσαν την αφορμή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Ο 47χρονος φέρεται να ζήτησε από τον συγκεκριμένο γιατρό, να μπει σε χειρουργείο μαζί του. Του έκανε εντύπωση, ότι ο «παν-επιστήμονας» με την μεγάλη εξειδίκευση δεν ήξερε την μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από ένα χειρουργείο. Το χειρότερο ήταν ότι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο «αποστειρωμένος ψευδογιατρός»… έξυσε το μέτωπό του με τα αποστειρωμένα γάντια, κάτι που ποτέ δεν κάνει ένας χειρουργός, με αποτέλεσμα ο πραγματικός γιατρός να τον πετάξει έξω από το χειρουργείο.

 

Είχε κάνει το «γραφείο» του… εκκλησία με δεκάδες θρησκευτικές εικόνες προκειμένου να κεντρίζει το συναίσθημα των πονεμένων θυμάτων του.

Μαϊμού γιατρός: «… το παιδί δεν γυρίζει»

Συγγενής του 16χρονου κοριτσιού, φανερά ανακουφισμένος δήλωσε: «Νοιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, όμως να μην πέσουν κι άλλα θύματα».

Πικραμένος από την κατάληξη συμπληρώνει: «Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντως το παιδί μας χάθηκε».

Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού αναφέρει και εκείνος: «Εκείνο που ξέρω και θέλω κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός. Εμείς τον καταγγείλαμε στην αστυνομία, και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της και βγήκε στην επιφάνεια».

Τους είχε πείσει ότι έχει… εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική-παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Η επιταγή – «Γιατρός» πολιτικών

Ο 47χρονος με το πρόσχημα της «θεϊκής» ιατρικής ιδιότητας αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ, και 58.000 ευρώ συνολικά από τους συγγενείς των τριών ασθενών που πέθαναν.

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να φαίνεται ως οπισθογράφος. Με επιταγές πλήρωνε τα σχολεία των παιδιών του και άλλα… έξοδα σπιτιού.

Μια επιταγή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που φοιτούν τα δύο παιδιά του, φαίνεται να αποτέλεσε μία μικρή αφορμή της έρευνας και του εντοπισμού του. Κατάφεραν να τον βρουν από την ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Είχε γίνει η σύνδεση των στοιχείων από το ιδιωτικό σχολείο και να φτάσουν στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ο 47χρονος είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε υποψήφιο θύμα έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail.

 

O απατεώνας παρουσιαζόταν στα θύματα του ως άτομο που «κούραρε» πολιτικούς, επιφανείς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του κλήρου. Μάλιστα κατά την διάρκεια συναντήσεων του με υποψήφια θύματα του, έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Έκανε και συναντήσεις με τα θύματα, σε κεντρική κλινική της Αττικής, στην οποία συνεργαζόταν γνωστός αγγειοχειρουργός. Οι συναντήσεις γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλες φορές πάλι σε καφέ ιδιωτικών κλινικών και σε καφέ ξενοδοχείου στην Κάντζα.

Το θράσος του ήταν τέτοιο που σε περίπτωση «λάθους» εξέτασης ενός ασθενούς πραγματοποιούσε άλλη εξέταση, η οποία φαινόταν… καθαρή, για βασίσει και να πείσει για την επιτυχία της πρωτοποριακής μεθόδου του! Ήταν τόσο αδίστακτος που σε μια περίπτωση, είχε καταφέρει να αποσπάσει 20.000 ευρώ από θύμα του, εν μέσω capital control…

 

Μαϊμού γιατρός: Το 2007 φέρεται να έχει εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ.
Απάτη με πρόσχημα την… CIA

Το 2007 φέρεται να έχει εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ. Η υπεξαίρεση 53.000.000 ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τελέστηκε ή όχι, εκδικαζόταν χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω COVID-19. Το 2008, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, στο σπίτι που διέμενε στην Γλυφάδα.

O 47χρονος διατηρούσε ένα σπίτι-φρούριο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, με πισίνα και γήπεδο τένις. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που χρησιμοποιήθηκε και DRONE, ήταν συναινετικός στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του αλλά δεν ήθελε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς για την υπόθεση κάτι που θα έκανε στον ανακριτή, όπως τους είπε. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η σύζυγός του, η οποία μάλιστα άφησε τα παιδιά τους σε μία γειτόνισσα. Ο ίδιος εμφανιζόταν στους περίοικους ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο αεροβόλα όπλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα-πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Βαριές διώξεις

Ο 47χρονος μαζί με την σύζυγό του οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, με την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος τους.

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου για να απολογηθεί.

Εναντίον του δήθεν γιατρού είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα και άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τον Νοέμβριο του 2019.

Ερευνάται η τυχόν ποινική ευθύνη δύο ακόμη ατόμων, ιατρών στο επάγγελμα, για τους οποίους ερευνάται εάν είχαν συμμετοχή στα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο «Νίκος Κόντος», ή εάν ήταν και αυτοί θύματα εξαπάτησης και είχαν πιστέψει την ιστορία του επικίνδυνου κομπογιαννίτη.

Γράφει ο Χάρις Κ. Λαμπρόπουλος | piperata.gr

Γιατρός-μαϊμού: Tα βότανα από το Πήλιο, η θεραπεία από την Ελβετία και ο κλινικάρχης που τον «τσάκωσε»

koropi-giatros-maimou-arthro

Ο 47χρονος εμφανιζόταν από στρατιωτικός έως μεσίτης στη Σαουδική Αραβία

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του μαϊμού-γιατρού, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες κινήσεις των Αρχών, έχοντας εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους και φέροντας, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ευθύνη ακόμη και για τον θάνατο δυο παιδιών και ενός 76χρονου! Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 47 ετών, ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη και απολογείται την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή, εμφανίζονταν τουλάχιστον από το 2016 ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία που υπόσχονταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Έπεσε, ωστόσο, στα χέρια των αρχών και συνελήφθη, όταν γιατρός γνωστής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν ήξερε ούτε πως να αποστειρώσει τα χέρια του πριν την είσοδο στο χειρουργείο. Το κουβάρι της απίστευτης αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο κατηγορούμενος αναζήτησε συνεργασία στη γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευρο-ογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, είπε στον υπεύθυνο της κλινικής ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Ο υπεύθυνος της κλινικής του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της αλλά ο… μαϊμού-γιατρός αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία! Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Εν τέλει και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Τότε ήταν που άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον «συνάδελφό» του. Αφενός διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του αφετέρου κατάλαβε πως τα όσα του ανέφερε για τις γνωριμίες του με πρόσωπα της Εκκλησίας του δικαστικού και επιχειρηματικού κόσμου ενδεχομένως να μην έχουν βάση.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος δήλωνε ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και υποστήριζε ότι είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό ακόμη και με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας! Μάλιστα, εμφάνιζε τη γυναίκα του άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή! Είχε φτάσει δε στο σημείο να προσεγγίσει και δικαστή ανώτερου βαθμού και να του παριστάνει το γιατρό.

Τα βότανα από το Πήλιο …

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 47χρονος «χορηγούσε» στα ανυποψίαστα θύματά του θεραπεία, διάρκειας πέντε μηνών, με βότανα που προμηθεύονταν συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο. Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική – αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών. Κάποιες φορές δε ο ίδιος εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Δεν δίσταζε να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών στις κλινικές κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών αλλά και όταν έρχονταν η ώρα να λάβουν εξιτήριο. Σε αρκετές περιπτώσεις εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Και βέβαια ως «γιατρός» προέβαινε και στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών του οι οποίοι του έστελναν τις εξετάσεις τους. Η τακτική του ήταν να απαξιώνει όλους τους γιατρούς, να μην επιβεβαιώνει τις γνωματεύσεις τους και να χορηγεί δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένες φαρμακευτικές ουσίες από Ελβετία. Τα χρήματα που ελάμβανε τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων.

Τέλος, ο… μαϊμού γιατρός τον Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι είναι και μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: protothema.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς είναι η αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να αντιιετωπίσει, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις δύσκολες και πανικού, π.χ. υγεία, τα ψέμα και την αλητεία διαφόρων απατεώνων που εκμεταλεύονται αυτή την αδυναμία.
    Εκτός τις σοβαρές, όπως αυτή με το αλητογιατρό φονιά, τρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με την πράξη του, έχουμε και τα λεγόμενα φέικ νιούς (άλλη μπαμπεσιά), τα άγνωστα τηλέφωνα, την απάτη των Ι-Μπάινγκ (παραγγέλνεις βρακία και έρχονται καλτσες, αν έρθουν), επαιτεία και άλλες μαϊμουδιές.
    Οι γιατροί μας για να προστατευτούν οι ασθενείς τους και να προστατεύσουν και τους ίδιους, πρέπει με σοβαρότητα, πειθώ και επιστημονική αλήθεια να εξετάζουν, γνωματεύουν και να κερδίζουν την εμπιστονύνη και την υγεία των ασθενών τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ