ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στην Κω ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του Ποταμιού | «Αλήθειες μόνο» για λιμάνι-μνημεία, μεταναστευτικό-ΦΠΑ

26
1802

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Περιοδεία στην Κω με το βαν του Ποταμιού πραγματοποιεί από το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματός του Γεράσιμο Παπαδόπουλο και Όλγα Αυγουστάτου.

Την αποστολή συνόδευε, επίσης, ο καλός συνάδελφος από την εφ. «Το Βήμα», Δημήτρης Χόνδρος.

Αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Kos Aktis, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων (πράγμα ασυνήθιστο για Πρόεδρο κόμματος).

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση και περπάτησαν μαζί στο ακόμα ανοικτό από τις πληγές του σεισμού λιμάνι αλλά και στο κάστρο, περιμετρικά.

Έπειτα, μετέβη στη Μαρίνα όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο Σεβ. Μαραγκό και τον Διευθυντή της επιχείρησης.

Τέλος, είχε γεύμα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Ν. Γεωργαντή και τους εκπροσώπους των φορέων: Μ. Χατζηάμαλλο, Ντ. Σβύνου και Β. Μανιά.

Κατά την περιοδεία του στα παραλιακά καφέ τα «άκουσε» για τη στάση του στο θέμα της Μακεδονίας από τον φίλο Δημήτρη Κ. αλλά δεν δόθηκε συνέχεια.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Στ. Θεοδωράκης ξεκίνησε με μια χαρακτηριστική ατάκα συμπολίτη μας που όταν τον είδε του φώναξε «Τι προσπαθείς κι εσύ ρε Σταύρο;» Απαντώντας με τον τρόπο του ότι οι προσπάθειές του εστιάζονται σε ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία εξαιτίας της οποίας το λιμάνι της Κω, καθώς και οι εκκλησίες, τα τζαμιά και τα μνημεία παραμένουν στην ίδια κατάσταση από το σεισμό μέχρι σήμερα σχεδόν δύο χρόνια μετά.

(Τον Στ. Θεοδωράκη συνόδευε η οικογενειακή του φίλη Ειρήνη Σβύνου-Κοπάδη, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον Νίκο Πουλιού και τον Γιάννη Καμπανή,  δυστυχώς όμως χτύπησε ο «δαίμων» των φωτογραφιών κι έτσι δεν έχουμε τις φωτο μαζί τους, όπως και με τον καλό συνάδελφο Δ. Χόνδρο, με την αυτοσαρκαστική ατάκα «οι άνθρωποι των συγκροτημάτων» από τον ίδιο).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη σε ένα σύστημα Ηνωμένων Πολιτειών και τάχθηκε υπέρ της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε την ένωση των δυνάμεων ALDE και «Αναγέννησης» που ανακοίνωσε ο Γκυ Φέρχοφσταντ ως την καθοριστική κίνηση για να αλλάξει ο χάρτης του ευρωκοινοβουλίου. Όπως είπε «οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές – δεξιοί και αριστεροί – από τις 27 Μαΐου θα έχουν να κάνουνε με μια νέα, δυνατή ομάδα που χωρίς φόβο και παλαιοκομματικές εξαρτήσεις, θα αγωνισθεί για την Ελευθερία, την Προστασία και την Πρόοδο των πολιτών της Ευρώπης.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε υποκριτική την απαίτηση λαϊκιστών και συντηρητικών της Ευρώπης– ανάμεσα τους και ο κ.Βέμπερ- που ζητούν να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Από την μια τους πουλάνε όπλα και κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Τουρκία και από την άλλη λένε ‘’να κοπεί κάθε συζήτηση με τους Τούρκους’’, εμείς όμως που ζούμε εδώ, πρέπει να ενθαρρύνουμε την συνεννόηση της Ευρώπης με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είμαστε υποχρεωμένοι σε μία αιώνια συμβίωση, πρόσθεσε, και αυτό απαιτεί να εκμεταλλευόμαστε κάθε χαραμάδα συνεννόησης. Οι εκρήξεις του Ερντογάν και οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που προσπαθούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο απαιτούν ψυχραιμία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαίροντας ιδιαίτερα το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι συνοριοφύλακες, άντρες και οι γυναίκες της πρώτης γραμμής – του στρατού, του λιμενικού, της αστυνομίας.

Σε ότι αφορά τη σύνδεση του μεταναστευτικού με το μειωμένο ΦΠΑ απάντησε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να υπάρξει ευαισθητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των εγκλωβισμένων μεταναστών, ενώ για το μειωμένο ΦΠΑ τόνισε ότι η νησιωτική χώρα δικαιούται μια τέτοια εξαίρεση.

Στο ερώτημά μας ποια είναι τα μεγάλα ψέματα στα οποία αντιτάσσει το σύνθημα «αλήθειες μόνο» απάντησε ότι παραπέμπει στην καρδιά του προβλήματος που είναι η αναξιοπιστία των πολιτικών (αναφέρθηκε και στην δήλωση Βέμπερ δίπλα στον κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών) υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι το Ποτάμι «κάνει την πολιτική ειλικρίνεια σημαία του. Κανένα ψέμα, καμία έωλη υπόσχεση, κανένας εξωραϊσμός της πραγματικότητας. Μόνο αλήθειες».

Στην συνέχεια παρουσίασε τους δύο υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματός του:

-τον γνωστό σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο*, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας χάρτας Πολιτικής Προστασίας σε Ευρωπαίκό επίπεδο γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα θέματα της Κω μιας και με την εγκατάσταση των παλλιροιογράφων έρχεται τακτικά στην Κω κι έχει συνεργασία με το δήμο.

*Σεισμολόγος με σπουδές, έρευνα, διδασκαλία στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, UNESCO, Συμβούλιο Ευρώπης. Βραβεία από Ακαδημία Αθηνών και EuroScience. Φοίτησε σε νυχτερινό λύκειο, πολιτεύεται για πρώτη φορά.

και την Εκπαιδευτικό-αρθρογράφο Όλγα Αυγουστάτου* η οποία αναφέρθηκε σε θέματα μεταναστευτικού και κοινής Ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.

*Σπουδές
1983- 1984 Université de Paris I, Panthéon Sorbonne, UER de Philosophie, Diplôme des études superieures Aproffondies
1977-1982 Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Επιμόρφωση – Σεμινάρια
Επιμόρφωση σε παιδαγωγικά θέματα (επιμορφωτική ομάδα από το Harvard Graduate School of Education, Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών)
Ακαδημαϊκά θέματα (Adelphi University)
Θέματα αξιολόγησης εκπαιδευτικών οργανισμών (European Foundation of Quality Mangement)
Θέματα ψυχικής υγείας εφήβων (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής)

Επαγγελματική εμπειρία
2015-2016 Οργανισμός ΝΕΟΝ, εμψυχώτρια και ομιλήτρια στις διοργανώσεις This Progress του Tino Seghal και As One της Marina Abramovic
2011-2013 Διορθώτρια και επιμελήτρια εκδόσεων, Εκδόσεις Γαβριηλίδη και Σια
1984-2013 Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών, ΕλληνοΑμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Καθηγήτρια Φιλόλογος
2007-2010 Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών
1995-1998 Ακαδημαϊκή πρϊσταμένη του Τμήματος Αρχαίων Ελληνικών
1992-1994 Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου
1982-1983 Ιδιαιτέρα γραμματέας του Προέδρου της Εμπορικής Τράπεζας

Κοινωνική δράση
Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, Σύλλογος Φίλων Σχολής Χιλλ και Φυλακές Ανηλίκων Βόλου ως υπεύθυνη για συγκέντρωση χορηγιών και επαφές με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

«Εργάστηκα για 30 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, σε εκπαιδευτικές και διοικητικές θέσεις. Από το 2013 έχω σταματήσει να εργάζομαι στο Κολλέγιο. Από τότε έχω ασχοληθεί με εθελοντισμό για τα δικαιώματα των παιδιών και με τα παιδιά σε πένθος, με μεταφράσεις και επιμέλειες λογοτεχνικών κειμένων. Έχω επίσης συμμετάσχει σε πολιτιστικές δράσεις σύγχρονης τέχνης. Γράφω σε διαδικτυακά μέσα, ως συντάκτρια, για θέματα παιδείας. Συμμετέχω ως ιδρυτικό μέλος σε μια ομάδα που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ανοιχτό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κέντρο της Αθήνας. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μου σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων καθώς με την υγιή γήρανση των ανθρώπων και την ένταξή τους στην επαγγελματική και κοινωνική δράση. Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια σε οποιεσδήποτε εκλογές. Συντάσσομαι με το Ποτάμι, το μόνο κόμμα που μιλάει Ευρωπαϊκά σε εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης. Για το μέλλον όλων μας.»

Η συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κω (Δελτίο τύπου Το Ποτάμι)

Με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας του κράτους και της ασύδοτης γραφειοκρατίας ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους της Κω ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως είπε, 22 μήνες μετά, το λιμάνι, οι εκκλησίες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα τζαμιά της Κω παραμένουν στην κατάσταση που τα άφησε ο σεισμός. «Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να προσφέρει μια απάντηση στην απαίτηση του πολίτη για ένα κράτος χωρίς γραφειοκρατία», συνέχισε, τονίζοντας πως «δεν θέλουμε να έχουμε κομματικούς μηχανισμούς, είμαστε ενάντια στις συντεχνίες και η μάχη μας απέναντι στην κομματική επικράτηση είναι απόλυτη».

Σε ερώτηση για τις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαιρέτισε την προσθήκη των Φιλελεύθερων του Γκι Φερχόφσταντ στην μεγάλη ομάδα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν και υπογράμμισε πως «οι τολμηροί και οι προοδευτικοί επιλέγουν την Αναγέννηση της Ευρώπης», ενώ στηλίτευσε τον τρόπο που βλέπει ο Μάνφρεντ Βέμπερ τα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως την οικονομία και τη μετανάστευση. «Η οπτική του κ. Βέμπερ για την Ευρώπη ήταν, είναι και επιμένει να είναι συντηρητική», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια δικαιώματα και κυρίως με τις ίδιες ευκαιρίες, με τους πολίτες στο βορρά της Ευρώπης».

Αναφορικά με το πρόβλημα της οικονομίας, ανέφερε πως η κοινωνία βρίσκεται μπλεγμένη σε μια στάσιμη οικονομία, παρά τη βελτίωση των μεγάλων μεγεθών που επιβραβεύονται από τους ξένους οίκους αξιολόγησης και παρατήρησε πως η «καθημερινή οικονομία» δεν θα πάει μπροστά και δεν θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αν δεν καταργηθεί το σπάταλο γραφειοκρατικό κομματικό κράτος. «Οι πάνω όροφοι των υπουργείων, οι καλά φωτισμένοι, που στεγάζουν το πολιτικό προσωπικό του κάθε υπουργείου, πρέπει να μειωθούν», είπε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο ελληνικός λαός έχει μπουχτίσει από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων που υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν», ενώ έριχναν τις ευθύνες στην Ε.Ε και το ΔΝΤ και ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι πορεύεται με «αλήθειες μόνο» τόσο στα εθνικά και τα οικονομικά θέματα, όσο και στην κοινωνική ζωή. «Σε κανένα θέμα δεν έχουμε πει κάτι για να ξεγελάσουμε τον πολίτη και να πάρουμε ψήφους», επισήμανε και συμπλήρωσε πως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο: «Όταν έχουμε να κάνουμε με το καλό της πατρίδας, θα το πούμε ακόμα και αν ξέρουμε πως αυτό θα μας στοιχίσει.»

Για τις συνεργασίες
-Ο πολιτικός δεν πρέπει να κοιτάει τον καθρέφτη του και να περιμένει μέχρι να έρθει αυτός στην εξουσία. Ο πολιτικός πρέπει κάθε μέρα να λύνει προβλήματα.
-Αυτός ήταν ο λόγος που συνεργαστήκαμε και λύσαμε προβλήματα σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος που κάναμε κοινές προτάσεις με τη ΝΔ, κοινές προτάσεις με το ΠΑΣΟΚ.
-Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και ελπίζουμε ότι μετά την ερχόμενη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών θα υπάρξει ένα πνεύμα συνεννόησης σε μια φιλελεύθερη προοδευτική κατεύθυνση.

Για το Μεταναστευτικό
-Υπάρχει μια παραδοχή ότι η Ευρώπη άργησε να αντιδράσει, αλλά προφανώς αντέδρασε και έδρασε δίνοντας λεφτά για το πρόβλημα με τους μετανάστες. Λεφτά που δεν προήλθαν από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη.
-Για την «Ευρωπαϊκή Αναγέννηση», αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο να μοιράζω κάποια χρήματα στις χώρες υποδοχής, αλλά ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων θα πρέπει να μοιράζεται σε όλες τις χώρες αναλογικά.
-Πρώτον, τα ελληνικά σύνορα πρέπει να είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δεύτερον, πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες ασύλου. Δεν μπορεί μια αίτηση ασύλου να κάνει να εξεταστεί στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που στη Σουηδία η απάντηση έρχεται σε τέσσερις μέρες.

Για τους ευρωσκεπτικιστές
-Είναι απόλυτη η άρνηση μας στο σύνθημα της Λεπέν «Η Ευρώπη των εθνών» που γοητεύει δυστυχώς και κάποιους δεξιούς Έλληνες.
-Είμαστε με την ομοσπονδιακή Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης, προφανώς διατηρώντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών.
-Δεν θα γυρίσουμε τρομαγμένοι πίσω από τα εθνικά σύνορα όπως μας ζητούν οι ακροδεξιοί εθνικιστές και οι λαϊκιστές της δεξιάς και της αριστεράς.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
-Απ’ ότι φαίνεται πάμε σε μια νέα περίοδο έντασης, με ευθύνη του Ερντογάν και μιας ηγεσίας στη γειτονική χώρα που θεωρεί ότι απειλώντας και παραβιάζοντας θα κερδίσει κάτι στο Αιγαίο και στην ευρύτερη νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου.
-Χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις, αλλά και ψυχραιμία ώστε να μην έχουμε θέατρο παραλόγου με πολεμικές παραβιάσεις.
-Οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης είναι από τους λίγους ευρωβουλευτές που υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο διάλογο Ευρώπης- Τουρκίας.
-Είναι αψυχολόγητη και υποκριτική η πρόταση, κυρίως των συντηρητικών και του Βέμπερ, να υψωθεί τείχος με την Τουρκία, την στιγμή η Γερμανία τους πουλάει όπλα και κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στους τουρκικούς σιδηροδρόμους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

http://topotami.gr/theloume-idia-dikaiomata-kai-efkairies-me-tous-polites-ston-vorra-tin-evropis/

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι ο δούρειος ιππος του Συριζα.Τι ακριβως κανει εδώ ο προδότης ;Τελειωσαν με τη Μακεδονια και ηρθαν να πουλησουν τα Δωδεκάνησα τωρα;

 2. Μια φορά κ΄ένα καιρό ζούσε στην καρδιά του δάσους ένας κότσυφας που τον λέγαν Σταύρο.
  Μέ την βοήθεια των πολλών απόχτησε φωλιά και κοτσυφόπουλα και τόσο περήφανος αισθάνθηκε, που βγήκε και κάθονταν στην κορυφή, καμαρωτός καμαρωτός.
  Απο όλες της μεριές καταφθάνουν όλα τα πουλιά του δάσους , α’ι’δόνια, τσίχλες, μπεκάτσες, τσαλαπετεινοί και παγώνια, απο μακριά τον χαιρετούν κ’απο κοντά του λένε.
  Γιιιιααααάσου Σταύροοοο!!!
  Εεεε!Δέν με λένε Σταύρο,μα με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη, απαντά φουσκώνοντας σαν Διάνος.
  Περνάει όμως ο καιρός, έρχεται φθινόπωρο, να αστραπές, να βροντές, να αγέρηδες, να μπόρες, πάει η φωλιά, πάν τα κοτσυφόπουλα παν όλα, βγήκε και κάθονταν στό κλαρί, μονάχος.
  Από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους, α’ι’δόνια, τσίχλες, μπεκάτσες, τσαλαπετεινοι και παγώνια, απο μακριά τον χαιρετάνε κ’απο κοντά του λένε.
  Γιάαααά σου Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη!!
  Δέν με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη,
  μόνο Σταύρο με λένε, μόνο Σταύρο.
  Δυστυχώς ο Αίσωπος δεν ζει πιά να καμαρώσει και τους νεόκοπους φίλους.

 3. αλλά κανείς δεν δείχνει πως είναι σήμερα (μετά τις ανακοινώσεις αποκατάστασης από Κυρίτση) να γνωρίζουμε κι εμείς από μακρυά!
  Αλα τση
  Το σπάταλο κράτος δεν χρηματοδοτούσε τους «Πρωταγωνιστές» 2000 – 2005 μετά το MEGAλο κανάλι των πολύ γνωστών συμφερόντων (Μπόμπολας-Λαμπράκης-Βαρδινογιάννης);
  Ο κύριος μπορεί να δούλεψε αρκετά αλλά δεν είναι άσχετος όσον αφορά αυτούς που αφαίμαξαν τον ελληνικό λαό!

 4. ευρωεκλογές 2014 ποσοστό 6,6%
  εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ποσοστό 6,1%
  Στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «Ναι».
  Σεπτέμβριος 2015 ποσοστό 4,09% και ομάδα σκορποχώρι (προς ΝΔ κυρίως)

  • Εγω ξερω το Συριζα στηριξε και είναι ακομα κυβερνηση.Που ειδες τη ΝΔ;Οποτε χρειαστηκε ψηφο ο Συριζα τον ειχε.Τελος τα ψεμματα.

 5. βρε καλως την ντροπη της Κρητης..Σταυρακι οι Κρητικοι ποτισαν με το αιμα τους το εδαφος της Μακεδονιας για τη λευτερια και συ σήμερα την προδοσες για 30 αργυρια…ξερεις το αποτελεσμα γιατι ο Θεος της Ελλαδας βλέπει..

 6. Μας δουλεύει άγρια ο Σταύρος με το σακίδιο. Τον Αύγουστο του 2015 ψήφισε με τα δύο χέρια το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε την καταργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο και τωρα χύνει υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τη χυμενη καρδάρα με το γάλα. Καμία ψήφος στα κόμματα που ψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι, ΑνΕλ) ή στήριξαν εξωκοινοβουλευτικά (Ένωση Κεντρώων, Δημιουργία Ξανά κοκ) το τρίτο Μνημόνιο της καταργησης του μειωμενου ΦΠΑ στο Αιγαίο. Καμία ψήφος στη συμμορία ημίτρελων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Νομίζουν ότι μπορούν να ψηφιζουν/στηριζουν την αυξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας ή να δολοφονουν μετανάστες και μετά να ζητάνε την ψηφο μας.

  • Δεν άφησες και κανέναν απ’ έξω. Α συγνώμη δεν πρόσεξα. ΚΚΕ μας έμεινε. Α αυτοί θα σου το πάρουν το ξενοδοχείο και θα το κάνουν κρατική περιουσία.

  • Ένας ανθρωπος να πει έναν καλό λόγο δεν θα βρεθει? Α ρε Σταυράκι. Μαυρος όφις που σεφαγε. Ήθελα ναξερα σε τι ελπίζεις?

  • Μπράβο φίλε μου θα σε πάρω στη συμμορία μας για το τρίτο κύκλο καζα ντε παπελ

  • Να μου ζήσεις παλικάρι μου, μου θυμισες τον εαυτό μου στα νιάτα μου! Συνέχισε έτσι και σε 60 χρόνια θα γίνεις σαν εμένα!!! Ενας γεροπαραλημενος που ανεβάζει σχόλια στο ετζιαν αντί να κανει μπεημπισιτινγκ στα δισέγγονα του

  • Κωνσταντίνος Κατακουζηνος επίκουρος καθηγητής της βυζαντινολογιας

   Εύγε φιλ,τατε σου κανω πρόταση να κατέβεις με το κόμμα μου το βυζαν!!

  • Σε καταλαβαίνω φίλε μου και εγώ έτσι παραληρουσα όταν ενας στο γραφείο μου εκανε spoiler sto got…..

  • Φίλε μου το ποστ σου μας ενέπνευσε να γράψουμε ενα ποίημα το οποίο στο αφιερώνουμε, παρακαλώ όσοι αναγνώστες του ετζιαν διαβάζετε το ποστ αυτό σηκωθείτε και πατήστε πανω στις καρέκλες και τα τραπέζια σας για να μπείτε στο μουντ:

   Ο μικροξενοδοχε, μικροξενοδοχε μου
   Το γεμάτο τρομο ταξίδι μας τελείωσε
   Το λιμάνι είναι κοντά, η κολώνα είναι μπροστά.
   O μικροξενοδοχε μου σήκω και άκου τις καμπάνες!
   Το πλοίο έχει αράξει στο λιμάνι, σωο και ασφαλές.
   Και ο μικροξενοδοχος μας είναι κυριλες!

   Σημείωση :δεν είναι κυριλες αλλά θέλαμε να κάνουμε ρίμα

 7. Που προωθουν στην Αθηνα τα θεματα της Κω για να ξυπνησουν καποια στιγμη οι κυβερνητικοι να κανουν τα αυτονοητα

 8. και είδαμε τα ψέματα του Δημάρχου. Που έβγαλε ανακοίνωση για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης! Και δεν έκανε τελείως τίποτε… Είναι τουλάχιστον αδίκημα που εξαφανίστηκε η προειδοποιητική σήμανση. Πόσο σανό νομίζει ο αυτοκράτορας πως τρώνε οι υπήκοοί του;

 9. παρκάρισαν το βαν στη διάβαση και τον πεζόδρομο. Θέλουν εξουσία και τάξη ή τους παρέσυρε ο ντόπιος ξεναγός;

 10. Ο αείμνηστος Γιάννης Καψής, έλεγε χαρακτηριστικά γι αυτούς τους συναδέλφους του

  «αυτοί παιδί μου είναι σαν τα τζουκ μποξ, ρίχνεις δεκάρικο και παίζουν ό,τι θες»

 11. Ποιο μεγαλος θεατριμος δεν υπαρχει παιδια τον ξερω καλλα.προσοχη μην πιστευετε ουτε στο χαμογελο του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ