ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Στο δεύτερο γύρο Γεννηματά με 42,50% και Ανδρουλάκης με 25,14%! Ψήφισαν 210.264 πολίτες -585 στην Κω (243 στην πόλη)

51
5645

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩ (πόλη και χωριά) & ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ: Ψήφισαν συνολικά 585 πολίτες

Φώφη Γεννηματά: 231

Νίκος Ανδρουλάκης: 198

Γιώργος Καμίνης: 80

Σταύρος Θεοδωράκης: 30

Γιάννης Μανιάτης: 23

Κωνσταντίνος Γάτσιος: 10

Γιάννης Ραγκούσης: 05

& Απόστολος Πόντας 01

Άκυρα/λευκά 8 (το ένα έγραφε «Σκανδαλίδης»)

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩ:

Πόλη ΚΩ: Ψήφισαν 243

Φώφη Γεννηματά: 95

Νίκος Ανδρουλάκης: 64

Γιώργος Καμίνης: 35

Σταύρος Θεοδωράκης: 25

Γιάννης Μανιάτης: 14

Γιάννης Ραγκούσης: 04

& Απόστολος Πόντας 01

1 άκυρο (που έγραφε πάνω «Σκανδαλίδης»)

ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ: Ψήφισαν 55

Φώφη Γεννηματά: 32

Νίκος Ανδρουλάκης: 15

Γιώργος Καμίνης: 05

Γιάννης Μανιάτης: 03

ΠΥΛΙ: Ψήφισαν 52

Νίκος Ανδρουλάκης: 31

Φώφη Γεννηματά: 10

Γιώργος Καμίνης: 09

Γάτσιος: 01

Θεοδωράκης: 01

ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ: Ψήφισαν 77

Φώφη Γεννηματά: 32

Νίκος Ανδρουλάκης: 24

Γιώργος Καμίνης: 08

Γάτσιος: 06

Μανιάτης: 05

Θεοδωράκης: 01

ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ: Ψήφισαν 92

Νίκος Ανδρουλάκης: 55

Φώφη Γεννηματά: 18

Γιώργος Καμίνης: 12

Θεοδωράκης: 03

Τζιώτης: 01

Λευκά/άκυρα: 03

ΚΕΦΑΛΟΣ: Ψήφισαν 66

Φώφη Γεννηματά: 44

Γιώργος Καμίνης: 11

Νίκος Ανδρουλάκης: 09

Ραγκούσης: 01

Λευκά/άκυρα: 01

 

ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Φώφη Γεννηματά: 521

Νίκος Ανδρουλάκης: 267

Γιώργος Καμίνης: 134

Σταύρος Θεοδωράκης: 57

Μανιάτης: 46

Γάτσιος: 14

Πόντος: 02

Δημήτρης Τζιώτη: 01

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΓ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΒΣ Δωδεκανήσου Κατερίνας Γαβαλά

Φίλες και φίλοι αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω απο καρδιάς όσους προσήλθαν στις Δωδεκανησιακές κάλπες και όσους εθελοντικά βοήθησαν σ’ αυτό το εγχείρημα!

Αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν πραγματικά μια γιορτή για την Δημοκρατία, χωρίς φανατισμούς, χωρίς προστριβές με απόλυτη επίδειξη συνείδησης για το έργο που διαδραματίστηκε από κάθε ψηφοφόρο ξεχωριστά.

Η μεγάλη συμμετοχή δεν δείχνει τίποτα άλλο από το ότι ο λαός έχει ανάγκη από νέες ιδέες, σοβαρές πολιτικές λύσεις και πάνω από όλα ελπίδα!

Άνοιξε ο δρόμος για μια νέα παράταξη μαζί με όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, και είμαστε έτοιμοι να τον διανύσουμε παρά τις μεγάλες, αναμφισβήτητα, δυσκολίες που μας περιμένουν.

Από την επόμενη Κυριακή, με την νέα ηγεσία. Αυτήν που εσείς, με ηχηρή φωνή, επιλέγετε, συνιδρυτές του νέου αφηγήματος.

Κατερίνα ΓΑΒΑΛΑ

ΓΓ ΝΕ Πασοκ ΒΣ Δωδεκανήσου

Μέλος ΝΕ Δωδ/σου Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 

Ψήφισαν 210.264 πολίτες πανελλαδικά

Ψήφισαν 210.264 πολίτες

Κεντροαριστερά: Στο δεύτερο γύρο Γεννηματά με 42,50% και Ανδρουλάκης με 25,14%

Κεντροαριστερά: Στο δεύτερο γύρο Γεννηματά με 43,34% και Ανδρουλάκης με 25,72%

 

Εκλογές Κεντροαριστερά: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Εκλογές Κεντροαριστερά: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Αποτελέσματα εκλογών Κεντροαριστεράς: Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με καταμετρημένο το 83,2% των ψήφων, (ψήφοι από 608 σε σύνολο 878 εκλογικών τμημάτων, δηλαδή 175.000 από τις 210.264 συνολικά), πέραν των λευκών και των άκυρων, έλαβαν:

Φώφη Γεννηματά 73.939 ψήφοι (42,50%),

Νίκος Ανδρουλάκης 43.735 ψήφοι (25,14%),

Γιώργος Καμίνης 23.520 ψήφοι (13,52%),

Σταύρος Θεοδωράκης  17.062 ψήφοι (9,81%),

Γιάννης Μανιάτης 7.417 ψήφοι (4,26%),

Γιάννης Ραγκούσης 4.162 ψήφοι (2,39%),

Κων/νος Γάτσιος 2.877 ψήφοι (1,65%),

Απόστολος Πόντας 924 ψήφοι (0,53%),

Δημήτρης Τζιώτης  343 ψήφοι (0,20%).

Τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα (13/11/2017) μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Γεννηματά: Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε

Σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν».

«Σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα» είπε, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όσους την στήριξαν, αλλά και προς τους συνυποψήφιούς της «για τον καλό αγώνα που δώσαμε».

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά νέο στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για τη χώρα».

«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ανδρουλάκης: Ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς

«Ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς για την επόμενη μέρα», ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν το νέο φορέα στα χέρια τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους».

«Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε. Τώρα χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τέλος όλους εκείνους που «στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η παράταξη είναι εδώ» αλλά και τους συνυποψηφίους του «για τον ωραίο αγώνα», καλώντας τους «να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και την επόμενη Κυριακή».

Κεντροαριστερά αποτελέσματα: Γιατί έχει σημασία ο δεύτερος και όχι ο πρώτος

Και πάμε τώρα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο νεαρός Κρητικός ευρωβουλευτής έχει κατ’ αρχάς μαζί του τη νεολαία. Επίσης, έχει τη στήριξη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ καθώς και κορυφαίων στελεχών του Κινήματος που ήρθαν σε ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά. Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως στο δεύτερο γύρο τότε αναμένεται ένα μεγάλο ντέρμπι με τη Φώφη Γεννηματά που θα κριθεί στο… νήμα!

Δ. Κρεμαστινός:Ο αρχηγός της παράταξης υποχρεούται να αξιοποιήσει και να συνθέσει τις ιδέες

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στη Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, για την εκλογή επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα.

Στη συνέντευξη ο Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε για τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου και τις αλλαγές που υπαγορεύει το αποτέλεσμα των εκλογών στην επικεφαλής της παράταξης κυρία Γεννηματά. Τόνισε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι των εκλογών υπάρχει κατάθεση ιδεών τις οποίες υποχρεούται να αξιοποιήσει ο αρχηγός της παράταξης.

Ολόκληρη η συνέντευξη, ακολουθεί:

Κύριε Κρεμαστινέ, θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιό σας σε σχέση και με τη συμμετοχή, εάν το ποσοστό σας ικανοποιεί και αν είναι πρόκριμα για τη συνέχεια, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.

Καταρχήν, κύριε Σιαφάκα, το ότι πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι, αποφάσισαν να στηθούν στις ουρές και να πληρώσουν τα 3 ευρώ για να συμμετάσχουν στην εκλογή σημαίνει ότι υπάρχει αίτημα αλλαγής. Αλλαγής όμως προς τα πού, προς πάσα κατεύθυνση; Η απάντησή μου είναι ναι, προς πάσα κατεύθυνση.

 

Αλλαγή να’ ναι και ό,τι να’ ναι, δηλαδή;

Αλλαγή προς πάσα κατεύθυνση, εννοώ, θέλουμε μόνο για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή για όλα τα κόμματα; Εγώ το μεταφράζω ως ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές. Η σημερινή Κυβέρνηση που υποσχέθηκε αλλαγές, στην πραγματικότητα έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αυτό, λοιπόν, ο κόσμος το έχει εισπράξει. Δεν έχει κατέβει στους δρόμους αλλά μόλις του δόθηκε η πρώτη ευκαιρία, αυτές οι εκλογές, εμφανίστηκε στις ουρές να περιμένει και ώρες ακόμα, για να ψηφίσει. Αυτό είναι το ένα γεγονός.

Το δεύτερο γεγονός, κατά τη γνώμη μου κύριε Σιαφάκα είναι ότι η κυρία Γεννηματά που φαίνεται ως πιθανότερο να κερδίσει την εκλογή και την άλλη Κυριακή, θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι το άνω του 50% του χώρου της θέλει αλλαγές, στην ουσία, στη νοοτροπία, στη μεταβολή του κόμματος σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα και με καθαρά δημοκρατική έκφραση. Αυτό θέλει ο κόσμος που προσήλθε ή, αν θέλετε, η πλειοψηφία του. Και βεβαίως, η κυρία Γεννηματά που είναι ένα μεγάλο ιστορικό στέλεχος οφείλει να λάβει αυτό το ζήτημα υπόψη της.

Ο κόσμος όμως θέλει τις αλλαγές; Αναφέρομαι για μέσα στο χώρο  της κεντροαριστεράς διότι υπήρξε ένας προσανατολισμός πολύ συγκεκριμένος. Η κυρία Γεννηματά έχει δώσει δείγματα πολιτικής, δεν αναφέρομαι στον κύριο Ανδρουλάκη που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα πολιτικά του πιστεύω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, γνωρίζουμε για παράδειγμα τη θέση της κυρίας Γεννηματά για την απλή αναλογική. Πώς διασφαλίζεται αυτό που λέτε ότι ο κόσμος θέλει τις αλλαγές και μάλιστα μέσα στον ίδιο τον κεντροαριστερό φορέα;

Ο κόσμος εκφράστηκε δημοκρατικά. Κάθε υποψήφιος είχε μια ατζέντα την οποία δημοσιοποίησε και ο κόσμος εκφράστηκε. Δεν εκφράστηκε για τα πρόσωπα, διάλεξε πρόσωπα με βάση τις ιδέες τους. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη ο αρχηγός του κόμματος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυρία Γεννηματά. Είναι απόψεις καταγεγραμμένες του χώρου όχι των προσώπων.

Εδώ όμως είναι ένα παράδοξο. Γιατί έχουμε πρόσωπα χωρίς να έχουμε κόμμα, έχουμε πρόσωπα χωρίς κεντρική πολιτική κατεύθυνση. Έχουμε θέσεις και απόψεις αλλά κεντρική γραμμή δεν έχουμε.

Ακριβώς, έχουμε θέσεις. Αυτό λοιπόν καλείται να συνθέσει ο νέος αρχηγός με ένα συνέδριο και να λάβει υπόψη του την εντολή την οποία έδωσε ο κόσμος. Ο κόσμος δεν αποδοκίμασε κατά άνω του 50% την κυρία Γεννηματά, αντιθέτως την τίμησε αλλά έδωσε και ένα στίγμα για το πώς πρέπει να κινηθεί ο χώρος από εδώ και μπρος.

Τώρα, θα ήθελα δυο κουβέντες και για τον κύριο Ανδρουλάκη ο οποίος μπαίνει εκ των πραγμάτων, με αυτό το ποσοστό και το γεγονός ότι περνά στο δεύτερο γύρο, μπαίνει και στο κάδρο το αρχηγικό. Μπαίνει μια παρακαταθήκη για τον ίδιο σε πολιτικό επίπεδο και όχι μόνο. Πιστεύετε ότι η πολιτική του, οι θέσεις του και οι απόψεις του θα συμβάλουν στη διαδικασία της ενότητας που είναι ένα ζητούμενο όλα αυτά τα χρόνια για τον κεντροαριστερό χώρο; Ή θα λειτουργήσει πιο πολύ με ρήξεις, με αντιπαραθέσεις, με αντικρούσεις που ενδέχεται να τραυματίσουν την παράταξη; Να υπενθυμίσω μια πρώτη ρήξη, σύγκρουση τον Απρίλιο του ’17 για την πορεία του κεντροαριστερού φορέα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας νέος άνθρωπος, αν θέλετε, με φιλοδοξίες θεμιτές και ικανότητες ασφαλώς. Αλλά εκείνο το οποίο του είπα -και το είπα και σε όσους μου έκαναν την τιμή να ζητήσουν τη γνώμη μου – είναι ότι θα πρέπει μέσα στον συγκεκριμένο χώρο όπου κινείται να περάσει τις προοδευτικές θέσεις του, στη φάση αυτή. Και βεβαίως, αυτό θα εκτιμηθεί. Το να έχουμε αντιπαραθέσεις εντός του χώρου δεν είναι θετικό για κανέναν και κυρίως για τους ίδιους τους αρχηγούς. Δηλαδή, οι παλιότερες αντιπαραθέσεις ακόμα υπάρχουν εντός του χώρου και αυτό πρέπει να σταματήσει. Και πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σαν νέος πολιτικός έχει την υπευθυνότητα αυτά τα πράγματα να τα υποστηρίξει και να τα περάσει. Γιατί το ποσοστό που πήρε είναι σημαντικό.

Υπάρχουν δύο θέματα που θίξατε έμμεσα. Το ζήτημα της ενότητας και το ζήτημα της σύνθεσης που έχουν και συνάφεια. Δηλαδή πώς διαφορετικές απόψεις και θέσεις που ακούστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα οδηγηθούν τελικά στη σύνθεση ή θα έχουμε αντάρτικα ή διαφοροποιήσεις που ενδεχομένως θα οδηγήσουν ακόμα και σε διαφοροποιήσεις;

Το κύριο σύνθημα της κυρίας Γεννηματά και όσων την υποστήριξαν ήταν η ενότητα. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να το διασφαλίσει. Και το απέδειξε με την εκλογή της ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ το οποίο οδήγησε στην τρίτη θέση στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού/ευρωπαϊκού τόξου. Άρα λοιπόν την ενότητα, η κυρία Γεννηματά έχει δείξει ότι ξέρει τη συνταγή –ας μου επιτραπεί η έκφραση- για να την επιβάλει, και αυτό θα είναι και η μεγάλη της επιτυχία.

Το γεγονός κύριε Κρεμαστινέ ότι ψήφισαν αρκετοί ηλικιωμένοι σε ένα κόμμα που θέλει να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο, αντιλαμβάνεστε ότι δεν το λέω ρατσιστικά αλλά το γεγονός ότι αρκετοί ηλικιωμένοι που έχουν και ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών, σας προβληματίζει;

Όχι, καθόλου. Κύριε Σιαφάκα, εγώ το θεωρώ πολύ θετικό το να υπάρχουν ρίζες και να σέβεσαι τις ρίζες σου σημαίνει ότι βλέπεις με αισιοδοξία το μέλλον. Και εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αν παρατηρήσετε τις μεγάλες δυνάμεις σήμερα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, δεν έχουν επικεφαλής νέους πολιτικούς. Βέβαια, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Ότι π.χ., η Γαλλία έδωσε το Μακρόν. Αλλά ο Μακρόν είναι μια άλλη ιστορία, δεν είναι ακριβώς πολιτική ιστορία, κατά τη γνώμη μου.

Καλά, δεν είναι ηλικιακό το ζήτημα τώρα. Είναι μια σύνθεση. Δεν κυβερνάς μόνο με την ηλικία. Κυβερνάς και με την εμπειρία, με τις γνώσεις, με το βιογραφικό σου, με τις πολιτικές σου θέσεις. Ας μην μπούμε σε μια ρατσιστική λογική ότι όσοι είναι πάνω από 75 δεν κάνουν για την πολιτική.

Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι η πείρα είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή για να μπορεί κανείς εύκολα να το πετάξει. Για αυτό είπα το παράδειγμα με τις μεγάλες δυνάμεις. Σημασία δεν έχει πόσων χρονών είσαι αλλά πόσων χρονών είναι οι ιδέες σου. Ο Γεώργιος Παπανδρέου σε ηλικία 77 ετών χαρακτηρίστηκε ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Μιας και μιλήσατε για τον Γέρο της Δημοκρατίας, χθες είδαμε να κάνουν δηλώσεις και στελέχη της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς» του ΠΑΣΟΚ. Είδαμε τον Κώστα Σημίτη, τον Βαγγέλη Βενιζέλο – έλειπε χθες από τη διαδικασία ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Όχι, ο Ανδρέας Παπανδρέου τους καθοδηγεί όλους και όσοι έκαναν το λάθος να στραφούν κατά των ιδεών ή της προσωπικότητάς του μέσα στο ίδιο το κόμμα, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τη ζωή, το πλήρωσαν ακριβά.

Το πλήρωσαν, ενδεχομένως, και με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κύριε Κρεμαστινέ…

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αυτή τη στιγμή η καθοδηγητική ιδεολογική δύναμη σε αυτόν τον χώρο.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΒΙΝΤΕΟ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έσπασε το όριο των 100χιλιάδων μελών και φίλων της Κεντροαριστεράς πανελλαδικά η συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία, ενώ στο νησί της Κω στις 6 κάλπες που έχουν στηθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότερα από 300 άτομα και η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ.

Στο εκλογικό τμήμα της Κω, στο Λαογραφικό μουσείο (Χάνι) βρέθηκε το πρωί και ο πρ. Υπουργός Γ. Νικητιάδης ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς να μας αποκαλύψει ωστόσο την προτίμησή του…

Το παρών έδωσαν επίσης αρκετά και από τα αυτοδιοικητικά στελέχη του νησιού (ο δήμαρχος Κω δεν ψήφισε πάντως).

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

Ψηφίζουν από τις 8 το πρωί

Κεντροαριστερά: Έσπασε το όριο των 100 χιλιάδων η συμμετοχή των πολιτών

Κεντροαριστερά: Έσπασε το όριο των 100 χιλιάδων η συμμετοχή των πολιτών

Γεννηματά: Συμμετοχή- μύνυμα στον κατήφορο της κυβέρνησης – Αντικυβερνητική ψήφο ζήτησε ο Θεοδωράκης – Καμίνης: Φτιάχνουμε μια μεγάλη παράταξη – Ανδρουλάκης: Νέα εποχή για την παράταξη – Μανιάτης: Ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα – Ραγκούσης: Η ώρα των πολιτών

Χαμόγελα έχει σκορπίσει στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών η ανταπόκριση των πολιτών.

Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων.

Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ σχεδόν το σύνολο είχε ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.
Οι επιτελείς της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται σε ετοιμότητα  για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

Το… μαγικό τάμπλετ:

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας.

Για την ιστορία: Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.05…

Ψηφίζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί…

Στις 9.30πμ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Καλλιθέα η Φώφη Γεννηματά.

Στην Αγία Βαρβάρα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης.

Στον Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στο Άργος ο Γιάννης Μανιάτης.

Στη Ρόδο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

51 ΣΧΟΛΙΑ

  • Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι φασιστοαριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ και τα λαμόγια εξ ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν την μάσα με τον ΤΣΙΠρΑ.. .

   Ο χώρος της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καθάρισε από τους λιμασμένους της μίζας και από τους βολεμένους της εξουσίας. Τώρα όλοι αυτοί είναι τα στελέχη της φασιστοαριστερής κυβέρνησης του ΣφΥΡΙΖΑ, απολαύστε μερικά ονόματα : ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΤΖΑΚΡΗ, ΣΠΡΙΤΖΗΣ, ΚΟΝΤΖΙΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΤΟΣΚΑΣ, ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΚΟΤΣΑΚΑΣ ο εξ απορρήτων του ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αφού έφαγαν τον περίδρομο με το ΠΑΣΟΚ τώρα όλοι αυτοί οι συνεχίζουν την μάσα στην παράταξη της γιαλατζί αριστεράς, του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ και ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ πάνε στα αζήτητα, στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ…-Αλεξίκακος-

   • Γιατί βρε Αλεξίκακε μας αραδιάζεις τους πονηρούς που την κοπάνησαν από το ΠΑΣΟΚ και δεν μας αναφέρεις τους ντόπιους;;;;

    ;;;; Γράψε μας κάτι για τον πρώην που άρμεγε για χρόνια την πράσινη παράταξη πριν λόγω απαξίωσης αρχίσει να στηρίζει τον ΣφΥΡΙΖΑ, τον άλλο που από το ΠΑΣΟΚ πήρε πάμπολλα αξιώματα, ΝΟΜΑΡΧΗΣ διορισμένος, Έπαρχος, διοικητής…. και τον αχάριστο Κυρίτση που απέχει προκλητικά καλά με όλους και την κεφάλα του έτοιμη να αλλαξοπιστήσει για δεξιές πολιτείες;;;;;

  • ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΞΑΝΑ, θα το διαπιστώσετε στις εκλογές που ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ... Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;

   Δεν τόλμησε να περάσει από την διαδικασία της ψηφοφορίας σήμερα. Η κεφάλα του που θυμίζει πλιζίνα περιέχει μυαλό Μαυρογιαλούρου και ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΟ… Θα περιμένει τις εξελίξεις στην Δημοκρατική Παράταξη που τώρα όλοι βλέπουν να ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ μια και οι εξαπατηθέντες πολίτες αναπολούν την ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΦΩΦΗ;-ΚΑΜΙΝΗΣ; ΑΝΤΡΟΥΛΑΚΗΣ;) που επανέρχεται χωρίς τα Λ@ΜΟΓΙΑ με δημοκρατικές αρχές και όχι σαν τους ΨΕΥΤΕΣ ανυπόληπτους του φασιστοαριστερού ΣφΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ο Γιωργάκης και περιμένει… Προγραμματίζει απόδραση από τον Δήμο, προς τα ΔΕΞΙΑ;;; ΑΡΙΣΤΕΡΑ;;; με ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τον ΓΕΡΑΣΚΛΗ και πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου από 01.01.2019 ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΕΛΗ παρά τους στημένους καυγάδες τους και θα αρχίσει τον αγώνας της έδρας. Στα Δημοτικά ψήνετε ΝΕΑ Κέντρο-Δεξιά Δημοτική Παράταξη με παλιά απομεινάρια της πολιτικής και νέους φιλόδοξους μνηστήρες… -Αλεξίκακος-

   • Ανενημέρωτος Αλεξίκακε… δεν άκουσες ότι ο επόμενος Δήμαρχος της Κω θα είναι άνθρωπος του τουρισμού και καθόλου κοντός;

    Τέρμα ποια με τους λεγόμενους τεχνοκράτες μηχανικούς που μόνο για τις εργολαβίες και τα τυχερά τους ενδιαφέρονται…….

   • Ανενημέρωτος Αλεξίκακε, δεν άκουσες ότι ο επόμενος Δήμαρχος της Κω θα είναι άνθρωπος του τουρισμού και όχι κοντός;

    Τέρμα ποια με τους λεγόμενους τεχνοκράτες μηχανικούς που μόνο για τις εργολαβίες και τα τυχερά τους ενδιαφέρονται.

 1. «Μην δωσετε το κομμα στον Σημιτη , θα σας καταστρεψει »
  «Αμα γινει πρωθυπουργος ο γιος μου θα καταστρεψει την Χωρα » .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • Λάθος… Ψηφίζετε ΧΑ επειδή γουστάρετε τις ιδέες και τις μεθόδους της!! Να κυνηγάτε τριάντα μπράβοι έναν δεκατριάχρονο επειδή έκανε το έγκλημα να είναι πρώτος μαθητής!!

 2. ΑΝΤΡΕΑΣ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ

  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 3. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ 200.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΕΡΓΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

 4. « Όταν προ ετών επιτέθηκαν στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, στα Εξάρχεια, ο διοικητής του οικείου τμήματος είχε διαβεβαιώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου πως αν υπήρχε πολιτική βούληση, η Αστυνομία θα εξάρθρωνε το εξτρεμιστικό δίκτυο σε 24 ώρες… Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αμέσως, αλλά δεν θέλουν».

 5. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που εξευτέλισε την αριστερά δείχνοντας ότι αποτελεί γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ»

 6. Μια ακόμη επιβεβαίωση του πολύ βρώμικου ρόλου των Μνημονίων ήρθε από έναν κατεξοχήν άνθρωπό τους, καθώς ευθεία ομολογία ότι το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόστηκαν και σε άλλες χώρες είχαν πρωταρχικό στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων έκανε χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα, προσπάθησε –κατόπιν εορτής- να διαχωρίσει την θέση του, λέγοντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε ήταν εσφαλμένη!
  «Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο» παραδέχθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 7. …Κανενας δεν θα σωσει την πατριδα μας!
  μονο εμεις αν το πιστεψουμε θα το κανουμε!
  Εμενα να με ακουτε!

 8. ΑΝΤΡΕΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ,

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!!ΟΥ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ.

 9. Μας λένε πως πρέπει να αλλάξουμε, να γίνουμε επιτέλους “ρεαλιστές”… Μας λένε ότι ο εχθρός είναι πανίσχυρος, κρατά στα χέρια του το χρήμα και αγοράζει ψυχές, καρδιές, συνειδήσεις, φωνές και γραφίδες. Μας λένε πως είναι ουτοπία να πιστεύεις στο Έθνος, σε Ιδεολογία, σε Αρχές και Ιδανικά σε αυτή την εποχή, όπου τα πάντα κυβερνούν και εξουσιάζουν οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι εφημερίδες, οι κοσμοκράτορες ενός κόσμου βουτηγμένου στο τίποτε, στην ανηθικότητα, στο μηδέν! Σαν άλλοι Δον Κιχώτες, πιστοί στο αιώνιο σύμβολο του Ιδανικού της Ιπποσύνης, πάντοτε ενάντιο στους εξουσιαστές της εποχής του χρήματος, τους απαντούμε πως αυτό που ονομάζουν “ρεαλισμός” δεν είναι τίποτε άλλο από υποταγή και δουλεία.

 10. ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.ΟΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΠΟΥΓΚΑ.

 11. Σαν δεν ντρεπεστε ρε πασοκια.Διαλυσατε ένα εθνος ενωμενο και εχετε τα μουτρα να ενφανιζεστε ξανα.Εαν εξαιρέσεις τον νικητιαδη,ολοι οι υπολοιποι πασοκοι είναι διχασμενες προσωπικότητες.κοινως ……..

 12. Το λιγότερο που θα συμβεί είναι να χάσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το χειρότερο δεν μπορεί καν να το φανταστεί κανείς, με τους μουσουλμάνους τους οποίους δεν μπορούμε ούτε να θρέψουμε, ούτε να περιθάλψουμε, όταν αρχίσουν να ξεσηκώνονται ταυτόχρονα παντού, με ένα απλό SMS, στα πανάκριβα i phone τα οποία παραδόξως όλοι σχεδόν έχουν και τους αριθμούς των οποίων σίγουρα έχει η CIA και η Τουρκία.Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς πως λειτουργούν ακόμη αυτά τα τηλέφωνα που είχαν λογαριασμούς στην Συρία και το Ιράκ;;;;Έκαναν οι παράνομοι μετανάτες αίτηση περιαγωγής για λειτουργία στο εξωτερικό;;;Ποιός και που πληρώνει το λογαριασμό τους;;;;Μήπως τους προμηθεύουν οι Τούρκοι με κάρτες για να μπορούν να τους ξεσηκώσουν όταν η στιγμή είναι κατάλληλη;;;;Πιαστήκαμε σαν λαός στον ύπνο, θεωρώντας αυτονόητη την ύπαρξη της χώρας μας και έχοντας λάθος ανθρώπους στο τιμόνι.
  Έρχεται η ώρα ο «σοφός» λαός να κάνει ταμείο και να βρεθεί αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των αποφάσεών του.Στο κάτω κάτω, η λαϊκή «σοφία» λέει: όπως έστρωσες. έτσι θα κοιμηθείς.
  prisonplanet.gr

 13. Ημουν χρονια φιλος του Πασοκ και ειχα καποιες αποριες σχετικα με τη ψηφοφορια κ.λ.π και εστειλα ερωτηματα μεσω e-mail οπως μου στελνουν καποιοι απο αυτους ενημερωτικα και μεσω fb και σας πληροφορω καμια απαντηση και μετα απο αυτο θα παω εγω οπως και αλλοι που ξερω να ψηφισουμε… ενω μας εχουν γραμμενους στα παλια των υποδηματων τους…

 14. Δεν γινεται να απαγορευσουμε σε αυτους τους παππουδες να ψηφιζουν? Θα μας καταστρεψουν παλι!!

 15. Αν είχε χιούμορ η ΑΑΔΕ θα ζητούσε τα ΑΦΜ όσων πήγαν και ψήφισαν για να τους χρεώσει αναλογικά τα 189.000.000,00€ που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ.

 16. Μαζική προσέλευση ρομά στις εκλογές του κλεφτο-Πασόκ: Έτσι αυξάνουν την συμμετοχή - ΒΙΝΤΕΟ

  Το βίντεο που σας παρουσιάζουμε αποδεικνύει πως οι κλεφτο-Πασόκοι έχουν προνοήσει με κάθε λογής τρόπο να αυξήσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στις εσωκομματικές τους εκλογές.
  Στα Τρίκαλα λοιπόν επιστράτευσαν ομάδες «ευπαθών» με κεντρικό σύνθημα «Οι ρομά ψηφίζουν κεντροαριστερά».
  Μάλιστα οι ψηφοφόροι έστησαν παζάρι έξω από το εκλογικό τμήμα και ζητούσαν 50ευρα για να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=2SwTYZJVmuU

 17. Εμπρός αδέλφια πάμε πίσω στην εποχή της κλεφτουριάς……Άιντε……στην εποχή της κλεπτοκρατίας…Αμαρτωλοί και κλέφτες…..

 18. Πληρωνεις για να εγγραφεις και να ψηφισεις. Μηπως ειναι ευκαιρια για το ΣΔΟΕ να παει να κατασχει τα χρηματα που χρωστανε?

 19. 210.264 άτομα * 3 EUR αν ισχύει αυτό που άκουσα = 630.792 ΕUR, είμαστε σοβαροί; αφορολόγητα;
  Μπροστά στα μάτια μας; και πόσα από αυτά θα δώσουν για κοινωφελής σκοπούς;.

 20. Τα διαφημιστικά του Θεοδωράκη στην τηλεόραση από την τσέπη του τα πλήρωσε;

 21. «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ» ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΣΙΧ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΛΠ)

  Νέο ξεσάλωμα της πολιτικής ορθότητας σε διαφήμιση.
  Η Tesco, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόβαλε την πρώτη «χριστουγεννιάτικη» διαφήμιση των εορτών, η οποία είναι γεμάτη από πολυπολιτισμικό και πολυφυλετικό συμβολισμό, την ίδια ώρα που «θάβει» κάθε τι που θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Χριστιανισμό.
  Η διαφήμιση είναι η πρώτη σε μια εκστρατεία με τίτλο «Everyone’sWelcome», στην οποία η εταιρεία στοχεύει να γιορτάσει την «ποικιλομορφία» των ομάδων που «γιορτάζουν» τα Χριστούγεννα – και πιθανώς να στοχεύσει σε ένα ραγδαίως «διαφοροποιημένο» καταναλωτικό κοινό.
  Στο διαφημιστικό βλέπουμε μία ποικιλία διαφορετικών οικογενειών και ατόμων, όπως έναν άνδρα Σιχ με το χαρακτηριστικό τουρμπάνι, μια ομάδα μουσουλμάνων γυναικών με hijabs…
  Διαβάστε την συνέχεια στο http://redskywarning.blogspot.gr

  • Έτσι χρυσαύγουλο. Αν και ψεύτικη η είδηση σου μακάρι να γίνει αληθινή!!Να το φυσάς και να μην κρυώνει χρυσοπορδίτη!

 22. Ρωτήσαν την γιαγιά γιατί πήγε να ψηφίσει και αυτή απάντησε επειδή πάντα ψήφιζα Πασόκ τώρα θα αλλάξω και τι περιμένει την ΑΛΛΑΓΗ απάντησε.

 23. Χα χα ΠΑΣΟΚ και πράσινα ά-λογα. Πρώτα να δώσουν τα χρωστούμενα και μετά να τολμούν να μιλάνε. Αλλά στην χώρα των λοτοφάγων δεν ισχύει ο νόμος και τα λαμόγια κάνουν πάρτι.

 24. Χαχαχαχα… Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.Αυτό δεν είναι νέος φορέας, αλλά φορέας του AIDS!!!

 25. ΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ Κ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΤΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ Κ ΕΝΟΠΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.ΤΟ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠ…. ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

 26. ………ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΟΠΗΡΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ!!!!!!!!!!!!! ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!!!!!

 27. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν να δοθούν σαν μια προκαταβολή επιστροφής των κλοπιμαίων….Να δοθούν έστω σαν μια μικρή προκαταβολή για τα δάνεια που κατά καιρούς έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ και δεν τα επέστρεψε….

 28. κεντροαριστερά και πράσινα άλογα. νέο κόμμα με παλιό περιτύλιγμα. πήγαν και ψήφισαν οι βολεμένοι. σανό πολύ τρώνε εδώ στην Κω και στην υπόλοιπη Ελλάδα. ματσούκι που το θέλετε. μαζόχες.

 29. Ο ΚΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΤΟΡΙΞΕ Ο ΚΑΤΣΟΣ.

 30. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ. Η ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΤΟ 74 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ 20 ΜΕΧΡΙ 35 . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ 65-90. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΝΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΣΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΜ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΛΑΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…………

 31. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ. Η ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΤΟ 74 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ 20 ΜΕΧΡΙ 35 . ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ 65-90. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΝΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΣΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΜ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΛΑΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…………

 32. ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΣΤΟ ΔΝΤ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΟΦΣΟΡ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΣ, ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ; ΠΟΤΕ ΠΙΑ.. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ