Τα «αλαμπουρνέζικα» της επόμενης μέρας του Δήμου: Οι νέες ψηφιακές τάσεις & προκλήσεις του αύριο

9
1227

Τα «αλαμπουρνέζικα» της επόμενης μέρας του Δήμου: Οι νέες ψηφιακές τάσεις & προκλήσεις του αύριο

Η Κως, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, με πρωτοβουλία Δήμου & ΚΕΔΕ είναι ανάμεσα στις 16 πόλεις του συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”.

Πιστεύουμε ότι εισακουστήκαμε όταν τονίζαμε σε σχετικό σημείωμά μας σε αυτήν εδώ τη στήλη (05/01/2018 Θα παραμείνουμε από «δύο ή τρία χωριά…» ή θα αξιοποιήσουμε τη «δεξαμενή σκέψης» μας και θα προχωρήσουμε μπροστά με καινοτόμες & «έξυπνες» λύσεις;)

Πέρα από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και την κόντρα για το ποιος έκανε ή θα κάνει τις λιγότερες απευθείας αναθέσεις ή θα βολέψει «τα δικά του παιδιά» που υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει όλες οι υποψήφιες παρατάξεις να δώσουν έμφαση και να δεσμευθούν για την επόμενη μέρα. Όπου το βασικό πρόταγμα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργιών και δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Προγράμματα με την ματιά προς το μέλλον και τις νέες ηλικίες που θα κρατήσουν τα καλύτερα «μυαλά» μας εδώ αλλά και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις επαναπατρισμού τους.

Για αυτά τα σημαντικά ζητήματα σε μια 5ωρη ή 6ωρη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω, λίγοι μιλούν δυστυχώς (και ακόμα λιγότεροι καταλαβαίνουν), αρκούμενοι σε ανούσιες λεκτικές διαμάχες ή «κούρεμα αυγών» προκειμένου να καταγραφούν στην κάμερα, για να φανεί ότι «κάτι είπαν».

Πόσοι εξ αυτών γνωρίζουν για παράδειγμα τις νέες τεχνολογίες όπως το Blockchain και το Artificial intelligence (AI) – Τεχνητή Νοημοσύνη ή τις enabling technologies που περιλαμβάνουν την Ρομποτική, την Εικονική και την Επαυξημένη Πραγματικότητα (Robotics, AR, VR);

Τον περασμένο μήνα στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε “Open & Digital Disruption Day –  #openD3, όπου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε:

-Ένα μεγάλο εύρος αναδυόμενων τεχνολογιών και εργαλείων για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, νέων επιχειρήσεων και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).

-Οι νέες ψηφιακές τάσεις με καταλυτική επίδραση σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και στις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού οργανισμών και επιχειρήσεων.

-Οι προκλήσεις που δημιουργούνται μέσα από το API economy

H εμπειρία του προγράμματος be finnovative* και τα επόμενα βήματα

Η επόμενη μέρα του Δήμου (όπως και της χώρας μας) μας δεν έχει να κάνει με τα «τσαλιμάκια» ή τη «λόξα» (για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του φίλου Μηνά ο οποίος διδάσκει κατά σύμπτωση (;) τα τελευταία 20χρόνια στα σχολεία μας την «εξανθρωπισμένη τεχνολογία») και τις «παραξενιές» των όποιων σημερινών εκπροσώπων μας στο δήμο και το δημοτικό συμβούλιο. Έχει να κάνει με τον καινούργιο κόσμο και τις επιταγές του. Και οι σημερινοί 15χρονοι, 18χρονοι και 20χρονοι αρχίζουν να τον κατανοούν πολύ καλύτερα από εμάς.

Σε αυτές τις νέες βάσεις ας γίνει η νέα αντιπαράθεση ιδεών, προγραμμάτων και θέσεων των παρατάξεων, στη νέα προεκλογική περίοδο που μπαίνουμε (με όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ηλικιακά υποψήφιους), για μια «έξυπνη» πόλη κι ένα «έξυπνο» τουριστικό νησί που θα δίνει έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για να ξεπεράσει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος.

Μπορεί σε κάποιους (αν όχι στους περισσότερους από εμάς) όλα αυτά να ακούγονται «Κινέζικα»… Είναι όμως από τα «Κινέζικα» που πρέπει αναγκαστικά να μάθουμε και να ακολουθήσουμε (όπως έγινε και με την εποχή του διαδικτύου), αλλιώς θα μείνουμε πίσω με τα «Κινέζικα» των πολιτικών μας… (Τουλάχιστον, στις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συντονισμός με τον ΟΤΕ που σκοπεύει να σκάψει απ’ άκρου εις άκρο το νησί για την αναβάθμιση του internet, ώστε να μην έχουμε πάλι το φαινόμενο του «ράβε»-«ξήλωνε»…)

 

*Τι είναι το Be finnovative

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας, προχωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab. Στόχος του προγράμματος be finnovative, είναι η ωρίμανση και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών στον ευρύτερο τομέα των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και των νέων τεχνολογιών (fintech) και ο μετασχηματισμός τους σε κερδοφόρες νέες επιχειρήσεις.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υποχρεωτική στην Βαυαρία η παρουσία του Σταυρού στα δημόσια κτίρια - «Είμαστε Χριστιανοί»

    Επιτέλους μετά από χρόνια υποχρεωτικής αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης από τις φαεινές ιδέες «προοδευτικών» και «τεχνοκρατών» κάτι φαίνεται πως αλλάζει και είναι υποχρεωτική από σήμερα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).Eπί σειρά ετών είχε γίνει «μόδα» σε όλη την Ευρώπη οι γηγενείς κάτοικοι και οι εγχώριες Αρχές να κρύβουν την θρησκευτική τους ταυτότητα για να μην «προσβάλλονται» οι κατά κύριο λόγο μουσουλμανικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στις ευρωπαϊκές χώρες.http://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/690350_epiteloys-kati-allazei-ypohreotiki-stin-vayaria-i-paroysia-toy

  2. χαχαχα εδω επικρατει η βρωμια και η γυφτια τα τρενακια τα αγαλματα τα συντριβανια οι πλατειες η μασα

    η χαψα ο καφες και θελετε και προοδο?με τους απερχομενους αρπαχτρες?

  3. Μια χαρά τα γράφεις Γιάννη μου αλλά δεν μπορώ να μην γελάσω όταν σε κάποια επίσκεψη μου σε Τράπεζα προκειμένου να κάνω κάποια εργασία ο υπάλληλος έβγαλε ένα ντοσιέ, έβγαλε από μέσα μια αίτηση, πήγε στο φωτοτυπικό και έκανε ένα αντίγραφο και μετά συμπλήρωσε με το χέρι όλα μου τα στοιχεία στην αίτηση.
    Μήπως έχεις προσπαθήσει να βγάλεις ψηφιακή υπογραφή; Μήπως ξέρεις πόσοι οργανισμοί θα την δεχόντουσαν; Ξέρεις τι είναι η σφραγίδα της Χάγης; (ούτε οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταφέρει να οργανωθούν σχετικά με αυτό). Δυστυχώς όλα αυτά που περιγράφεις είναι πάρα πολύ ωραία αλλά απαιτούν πάρα πολύ κόπο και τα βλαστάρια μας εκτός από το fb και insta ολίγα γνωρίζουν περί των νέων τεχνολογιών αλλά δυστυχώς επειδή βγάζουν 20 selfies την ημέρα νομίζουν ότι παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα τους.

  4. Καὶ να δεῖτε ποὺ μόλις θὰ πάρη τὴν ἐντολὴ ὁ Τσίπρας ἀπὸ τὴν Μέρκελ νὰ παραιτηθῇ, θὰ βάλη πρῶτα τὸν Π. Καμμένο νὰ τὸν …ἀνατρέψῃ, δῆθεν.Ἔτσι, καὶ ὁ Πανούλης θὰ πάρη τὴν ἀνταμοιβούλα του, ποὺ τόσα χρόνια βάζει πλάτη καὶ ἴσως ἐλπίζει καὶ σὲ κάποιο ψηφαλάκι (κούνια ποὺ τὸν κούναγε) προπαγαδίζοντας ὅτι ἔκανε «ἡρωικὴ ἔξοδο» ὑπὲρ Ἑλλήνων!!!
    Ἂν δεν τὸ στήσουν ἔτσι, τότε τὸν ἑτοιμάζουν γιὰ τὸ Ἐπικρατείας ἐφ ὅσον ὁ Πάνος οὔτε τὴν ψῆφο του δὲν θὰ εὕρη, ἐὰν κατεβῇ σὲ ἐκλογές… Κι αὐτὸ τὸ ξέρει πολὺ καλά…

    Σουραβλᾶ Εὐστρατία

  5. γιαννη κανε ρεπορταζ στα μαγαζια πλαια πολη κλπ. 20% με 30% η πτωση του τζιρου

    για τον μαιο.ερχεται κλαμα.

  6. όλοι οι πάροχοι Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα δαγκώνουν τους καταναλωτές αγρίως.

    Και εμείς σαν χώρα δεν έχουμε μια Θεσμική Αρχή που να προστατεύει τον Καταναλωτή.Ειδικά με την κατάργηση του ‘Roaming’,υπάρχουν τρομερές καταγγελίες στην Ένωση Καταναλωτών,στο ΕΣΡ και στα φόρουμ.Αλήθεια ποιος θα προφυλάξει τον καταναλωτή απ την ανεξέλεγκτη κραιπάλη των Gbites,την κατασπατάληση μονάδων σε καρτοκινητές και συνδέσεις με συμβόλαια,την αυθαίρετη λήστευση χρόνου ομιλίας ,μηνυμάτων και δεδομένων απ τις εταιρείες.Τα παραδείγματα χιλιάδες,τα ψιλά γράμματα στις συνδέσεις και όρους χρήσης,καταστρατηγούνται μονομερώς.Το σήμα αργό και οι η ηγεμονική πολιτική της πάλαι ποτέ Κρατικής ,που κρατά ομήρους τους υπόλοιπους παρόχους. Ένα παράδειγμα η αυτοκτονία του τεχνικού της Vodaphone,με τις ιστορίες παρακολούθησης του τότε πρωθυπουργού και τελικά η έρευνα δεν μπορούσε να αποδείξει,ότι ήταν πασιφανές.Ας βάλει κάποιος σε μία καρτοκινητή μέσω ίντερνετ ποσό 100 ευρώ για αγορά 1 προγράμματος 10 ευρώ και αν πάρει τα ρέστα πίσω θα κάτσω να με γ@@@@@@ όλο το φόρουμ.Τελικά η πιο ακριβή χώρα στις τηλεπικοινωνίες ,που με το έτσι θέλω έχουν κάνει τις καρτοκινητές με πάγιο συμβόλαιο αυθαίρετα!!!

  7. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΥΓΚΕΣ ΜΕ ΦΡΑΓΚΑ

  8. Αλλάζουν όλα στην Ιταλία - Σαλβίνι σε παράνομους μετανάστες: «Ετοιμάστε τώρα τις βαλίτσες σας»

    οι ιταλικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 13.500 αφίξεις που και πάλι ο αριθμός είναι κατά πολύ μικρότερος αυτών της Ελλάδα; αφού το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκαν 14.184 αφίξεις στα νησιά του Α.Αιγαίου και στον Έβρο. «O καλός καιρός για τους παράνομους μετανάστες έχει περάσει: ετοιμάστε τις βαλίτσες σας», προειδοποίησε Σαλβίνι εχθές το βράδυ. «Τα κράτη πρέπει να ξαναρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και πλέον κανένας διαφθορέας- διακινητής δεν θα πρέπει να ελλιμενίζεται στα ιταλικά λιμάνια», πρόσθεσε σε μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίον των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τις οποίες κατηγορεί ότι συνεργάζονται με τα δίκτυα των διακινητών κάτι που ελάχιστα απέχει από την πραγματικότητα.
    Ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, έχει επίσης χαρακτηρίσει τις ΜΚΟ «θαλάσσια ταξί», αν και οι απόψεις του διαφερουν ελαφρά αναφορικά με τη μετανάστευση σε σχέση με αυτές της Λέγκας.

  9. ΝΕΟ.γιαννη κανε ρεπορταζ για αμβροσια που κερδισε τα ασφαλιστικα για το νερο απο τον δημο

    ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΑΣΟΔΙΚΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ