Ο λαός δεν ξεχνά…;

6
1107

Ο λαός δεν ξεχνά…; (Φυσάει βοριάς πηγαίνει από δω, φυσάει νοτιάς πηγαίνει από κει…”

Με αφορμή την ατάκα του Κώστα Σκανδαλίδη, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Χάνι ότι με αυτή την κυβέρνηση σε λίγο ο κόσμος θα αντιστρέψει το παλιό γνωστό σύνθημα περί δεξιάς και θα λέει “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά…” αποκαλώντας την μάλιστα “δήθεν αριστερή κυβέρνηση” (το ίδιο άλλωστε έλεγε κι ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση…)

Είναι προφανές πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για το επόμενο Μνημόνιο -που θα είναι το τέταρτο-, ενώ είναι επίσης προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να περάσει αυτό το Μνημόνιο.

Οπότε το παρακάτω κείμενο του “Πιτσιρίκου” (της γνωστής σατιρικής ιστοσελίδας pitsirikos.net) λέει με το δικό του (χύμα) τρόπο κάποιες αλήθειες…

Εντάξει, ο Τσίπρας είναι πια ένα ανέκδοτο αλλά, ακόμα και για ένα ανέκδοτο σαν τον Τσίπρα, θα ήταν κάπως υπερβολικό να έχει εκλεγεί με την υπόσχεση να καταργήσει το Μνημόνιο και να ψηφίσει δυο Μνημόνια (σ.σ. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Τσίπρας δεν πέρασε μόνο ένα Μνημόνιο).

Τώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση,
για να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση και να φωνάζει πως θα σκίσει το Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση, να μην ψηφίζει τα Μνημόνια, και να μιλάει για την ελπίδα, για την έφοδο στον ουρανό και για τα όνειρα που θα πάρουν εκδίκηση.

Σκεφτείτε τι μεγάλη πλάκα που θα έχει. Άντερο δεν θα μας μείνει από τα γέλια.

Τώρα είναι η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφήνω κατά μέρος το πόσο αστείο είναι να έχει χρεοκοπήσει η χώρα σου και μετά από εφτά χρόνια χρεοκοπίας -και με τη χώρα να έχει διαλυθεί- εσύ να κάνεις κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, και περνάω στο ότι είναι σωστό και δίκαιο να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Κάθε κυβέρνηση και κάθε πρωθυπουργός -από την χρεοκοπία και μετά- περνούν ένα Μνημόνιο.

Δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να σπάσει αυτό τον ιερό κανόνα και να περάσει και δεύτερο Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να κλέψει το Μνημόνιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν ο Τσίπρας κλέψει το Μνημόνιο του Μητσοτάκη, η Αριστερά θα χάσει το ηθικό πλεονέκτημα (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!)

(Ο λόγος που θέλω να γίνουν εκλογές και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα ιδιοτελής: Κάθε πρωί διαβάζω τις ειδήσεις για να γράψω κάτι -για να ζήσω κι εγώ- και δεν υπάρχει τίποτα. Έναν χρόνο τώρα -από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά- δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Ο Παππάς και οι τηλεοπτικές άδειες, ο Παππάς και οι τηλεοπτικές άδειες, ο Παππάς και οι τηλεοπτικές άδειες. Δεν κάνει και κάνα ντου αυτός ο παπάρας ο Ερντογάν, να γράψω για τα παλικάρια μας που θα πολεμάνε ηρωικά στο μέτωπο. Άντε λοιπόν, τουλάχιστον να αλλάξει η κυβέρνηση, για να γράφω για τη βλακόφατσα του Μητσοτάκη.)

* Άλλωστε “ο κόσμος είναι ζαλισμένος, φυσάει βοριάς πηγαίνει από δω, φυσάει νοτιάς πηγαίνει από κει…” για να δανειστούμε άλλη μια χαρακτηριστική ατάκα, αυτή τη φορά από τον γέροντα Παΐσιο (φαίνεται αυτό και στον τρόπο που ψηφίζει, αλλά και στις τάσεις που αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, χωρίς σχόλια…)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οι εγκληματικες συμμοριες συριζα νδ πασοκ ανελ ποταμι κλπ.

  2. -Αλεξίκακος πολίτης- Δυστυχώς Γιάννη μου ο λαός ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑΛΑΤΖΪ ΑΡΙΣΤΕΡΑ….

    Κολοτούμπες, ΨΕΥΤΕΣ, λαϊκιστές που ψηφίζουν στα Τέσσερα με δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις αυτά που καμιά δεξιά κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να προκρίνει στους εξαθλιωμένους Έλληνες…

  3. Γι’ αυτό χρειάζεται κάτι πιο δραστικό και πιο αποτελεσματικό από τις υπάρχουσες συνταγές. Κάτι μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσής Αυγής.

  4. Eμένα με φώναξαν, είπαν για το ψηφοδέλτιο και είπα όχι λέω αλλά μετά είπαν όχι εκείνοι & λέω ναι ίσως & τότε αυτοί όχι & κάποιοι άλλοι λεν έλα.Eίπαμε μένουμε ΕΕ και ο Λαφαζάνης είπε αν μένετε φέυγω και μετά αυτοί. Εεε ύστερα από όλα αυτά είπαμε μένουμε φεύγοντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ