Με χρέος μνήμης και τιμής την τέλεση Τρισαγίου στη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων ξεκίνησαν τα πρώτα «Αλικαρνάσσεια της Κω».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε απόψε, Τετάρτη 27 Αυγούστου, στο μνημείο των Μικρασιατών στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κω.
Το Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο της πόλεως, παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας του Τρισαγίου, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους μικρασιάτικα γλυκά, τιμώντας την παράδοση και τη μνήμη των προσφύγων που έφτασαν στην Κω.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη των πρώτων «Αλικαρνασσείων», μιας σειράς εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, έως τις 30 Αυγούστου, με σκοπό τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.