Σε εξέλιξη ο τρύγος στο οινοποιείο «Χατζηεμμανουήλ» με αυξημένη την φετινή παραγωγή

0
83

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο φετινός τρύγος στο οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ στην Κω, με τον ιδιοκτήτη κ. Βασίλη Χατζηεμμανουήλ να εκφράζει την ικανοποίησή του για την ποσότητα και την ποιότητα της σοδειάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή παραγωγή είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την περσινή, ενώ οι πρόσφατες βροχοπτώσεις βοήθησαν στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών. Τα λευκά κρασιά έχουν ήδη τρυγηθεί, με τις ζυμώσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο τρύγος των κόκκινων ποικιλιών. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπολογίζεται να γίνει μέσα σε 7 με 10 ημέρες.
Το οινοποιείο παραμένει ανοιχτό για το κοινό και κατά τη διάρκεια του τρύγου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Πολλοί ξένοι, αλλά και Έλληνες, εντυπωσιάζονται από την εξέλιξη της διαδικασίας, φωτογραφίζοντας τα σύγχρονα μηχανήματα, αλλά και το παραδοσιακό πατητήρι, που αποτελεί σημείο αναφοράς.
Το οινοποιείο, που κοντεύει τα 100 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, φέτος σχεδιάζεται η δημιουργία μιας νέας ετικέτας κρασιού. Επίσης, η επιχείρηση συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη της ποιότητας των κρασιών της.
Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ένας φίλος της οικογένειας, επισκέπτης του οινοποιείου, μοιράστηκε την αγάπη του για το κρασί και ειδικότερα για την ποικιλία «Κιδωνίτσα», την οποία χαρακτήρισε ως την αγαπημένη του. Όπως τόνισε, η επιτυχία των κρασιών οφείλεται στο μεράκι και την αφοσίωση της οικογένειας Χατζηεμμανουήλ.

Πηγη: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ