Φωτιά στην Κέφαλο Κω (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ): Ήχησε το 112- Κατασβέστηκε η Φωτιά στην Κέφαλο με τη συνδρομή ελικοπτέρου Ι Σύλληψη 59χρονου υπηκοου Γερμανίας ως υπαίτιος για τη φωτιά

5
29403

Συναγερμός σήμανε απογευματινές ώρες στην Κέφαλο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στο Ιερό παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πυρκαγιά αντιλήφθηκε εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της οικογένειας Βουδούρη, η οποία βρίσκεται κοντά στο εξωκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας. Η οικογένεια συνέδραμε άμεσα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών και των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις 16:10 εστάλη μήνυμα από το 112, ενημερώνοντας για την κατάσταση και την επιχειρησιακή δραστηριότητα ενός ελικοπτέρου για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω σε τοπικά ΜΜΕ, συνελήφθη ένας 59χρονος υπήκοος Γερμανίας, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος φέρεται να έκαιγε ξύλα.
Στο σημείο επιχείρησαν: Οι Οδηγοί φορτωτή ιδιώτες 1.Νικόλαος Γιάννου. 2.Μιχαήλ Σακαλλής.

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση (αλλά και με αρκετά δέντρα) στην Κέφαλο της Κω.

Σπεύδουν άμεσα 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, & 1 ελικόπτερο τελικά .

 

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου στο σημείο έσοευσαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ από αέρος ρίψεις νερού  έκανε ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα  ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Φωτιά 🔥 Κέφαλος Κως επιχειρούν εναέρια μέσα

 

fotia-kos1
fotia-kos2
fotia-kos3

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε πάλι έκαψες το φαγητό Πολυξένη;; Και την κουρτίνα της κουζίνας…;;
    Ρεντίκολο γίναμε σε όλο το νησί!
    Μόνο αυτό θα σου πω :
    Έπεσαν στη μάχη της κατάσβεσης, Ειδικές Δυνάμειςτου ΝΑΤΟ…!!

    Και Αλεξιπτωτιστές των BRICS…!!

    (Προϊόν Μυθοπλασίας) 😂🤕

    Τέλος καλό, όλα καλά..!

  2. η αλήθεια εκείνη την ώρα περνούσε ένα της TUI ένα Ryanair και ένα Swiss ,εντάξει Ελλάδα ένα ελικόπτερο ήρθε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ