Απάντηση Περιφέρειας: Η εμμονή στην παραπληροφόρηση είναι η αγαπημένη τακτική του Θεοδόση Νικηταρά | Το νέο Νοσοκομείο της Κω Θα…

7
5813

Η εμμονή στην παραπληροφόρηση είναι η αγαπημένη τακτική του

Θεοδόση Νικηταρά

 

Το νέο Νοσοκομείο της Κω θα κατασκευαστεί, γιατί στο δημόσιο βίο υπάρχουν και άνθρωποι με πραγματική, και όχι παραληρηματική,

αίσθηση αξιοπρέπειας και καθήκοντος

 

 

Ο κ. Νικηταράς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα αμετανόητος, με εμμονική επιμονή στην παραπληροφόρηση.

 

Αποτελεί πλέον μνημείο διχαστικής πολιτικής η ανεύθυνη στάση ενός ανθρώπου που αγνοεί και τιμωρεί και την αλήθεια και την πραγματικότητα, όταν αυτές δεν συμφωνούν μαζί του.

Επέμεινε για παράδειγμα στα 8εκ. του ονομαστικού προϋπολογισμού παρά τις σαφείς εξηγήσεις του Περιφερειάρχη και του τι αποτελεί κοινή πρακτική στη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Υγείας και του Περιφερειάρχη για την παράδοση του έργου στην κοινωνία της Κω.

 

Γιατί ο κ. Νικηταράς επέμεινε στα 8εκ.; Γιατί τον εξυπηρετούν ως «οχυρό» για να μην αποκαλυφθούν ψέματα και παραλείψεις. Υιοθετεί την «πονηρή» τακτική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας ότι το έργο απομακρύνεται, επειδή η σελίδα στο power point που έδειξε στα ΜΜΕ δείχνει 8εκ. και όχι 15εκ. ευρώ για το Νοσοκομείο της Κω.

 

Στον αντίποδα, ερωτηθείς για την δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας στο οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος απαντά ότι αυτό αποτελεί «τεχνικό» ζήτημα, την ίδια στιγμή που αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο «ονομαστικός προϋπολογισμός» είναι ένα κατεξοχήν τεχνικό ζήτημα.

 

Να πούμε στον κ. Νικηταρά ότι «χαβούζα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνει έναν τόπο η πολιτικά ανέντιμη στάση. Και είναι πολιτικά ανέντιμο άλλοτε να είσαι αρμόδιος και άλλοτε αναρμόδιος. Είναι πολιτικά ανέντιμο να είσαι το πρωί συντονιστής και το μεσημέρι θεατής. Είναι πολιτικά ανέντιμο να χρεώνεις σε τρίτους τη συζήτηση περί 8 εκατομμυρίων,  όπως έκανε στις 9 Οκτωβρίου, και την ακριβώς επόμενη ημέρα, την 10η Οκτωβρίου, αυτό να αποτελεί το βασικό σου επιχείρημα σε συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσες για τον σκοπό αυτό.

 

Τέλος, είναι απολύτως φυσιολογικό μόνο για κάποιον που αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο να πιστεύει ότι ο ίδιος μόνος είναι και η κοινωνία της Κω.

 

Η αξιοπρέπεια δεν συμβαδίζει με το ψέμα. Η αξιοπρέπεια δεν συμβαδίζει με την παραπληροφόρηση.

Το νέο Νοσοκομείο της Κω θα κατασκευαστεί, γιατί στο δημόσιο βίο υπάρχουν και άνθρωποι με πραγματική, και όχι παραληρηματική, αίσθηση αξιοπρέπειας και καθήκοντος.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό το νοσοκομείο … να γίνει … όμως η ΚΩΣ κ τα χωριά της δεν χρειάζονται άλλο ένα κτήριο χωρίς γιατρούς (όπως το παλιό νοσοκομείο , το κέντρο υγείας Αντιμάχειας ) ΓΙΑΤΡΟΥΣ χρειαζόμαστε να τα επανδρώσουν … κ το σημερινό νοσοκομείο μια χαρά είναι κτηριακά , χωρίς γιατρούς όμως … το νησί πάσχει

    • Δίνουν φιλέτο τη δημόσια υγεία στους ιδιώτες όπως και την παιδεία. Βλέπε νοσοκομείο φάντασμα Λευκάδας. Διάβασε την άποψη μας, μην πέφτεις στην παγίδα του ΘΑ σου κάνουν νέο κτίριο και σώθηκες, καλά το λες δες το κέντρο υγείας Αντιμάχειας που εγκαινίασε τότε ο φανφάρας Αβραμό. Τα ίδια σ…α!

  2. Να καταλάβω ότι απαντάει στον Δήμαρχο της Κω το γραφείο τύπου
    και είναι το ίδιο με του ΦΟΔΣΑΑ διότι έχει το ίδιο χυδαίο ύφος ?????
    «αἰδώς Ἀργεῖοι κάκ᾿ ἐλέγχεα εἶδος ἀγητοί» Δηλαδή: Ντροπή σας! Κρίμα λέω στα κάλλη σας, Αργίτες τιποτένιοι.
    Ο μεγάλος ΚΑΙΜΑΚΑΜΗΣ – ΠΑΣΑΣ του Νοτίου Αιγαίου φοβάται να υπογράψει????????

    • ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΈΧΕΙΣ ΕΘΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΘΔΑΙΑ. ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ….

  3. αυτός είναι ο Νικηταράς. όμως εσύ τον στηριξες και η Ν.Δ. σου για να βγει. έχεις τεράστιες ευθύνες χατζημαρκο.

  4. Το Γραφείο Τύπου υπογράφει? ποιοι δειλοί γράφουν πίσω από τέτοιες ταμπέλες ρε ξεφτίλες?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ