Δημοτικό συμβούλιο Κω για τα σκουπίδια της Καλύμνου | Δήμαρχος Κω: Ντρέπομαι για αυτά που έβγαλαν οι συνάδελφοι μου στον Β΄Βαθμό αλλά επιλέγω το δρόμο της σιωπής

45
15509
Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Κω: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Καλύμνου στην Κω, όπως αυτή αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλυμνίων της 29ης Ιουλίου 2024.
Στο πλαίσιο των ενημερώσεων, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβουλίου Κω, Παναγιώτη Αβρίθη.
Στην εισήγηση του, ο δήμαρχος σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια »πολεμική» ατμόσφαιρα λόγω των γεγονότων με τη διαχείριση και μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω και αναφέρθηκε στο χρονικό των γεγονότων σημειώνοντας πως τα απορρίμματα , θα μεταφέρονται  από Κάλυμνο (10.000 τόνοι/ετησίως) , όπως αυτά συλλέγονται -χύδην- από τους κάδους. Γεγονός που ο δήμος της Κω δεν το δέχεται, όχι γιατί λειτουργεί τοπικιστικά, αλλά γιατί ο ΧΥΤΑ δεν αντέχει, με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει.  Ο κ. Νικηταράς, επισήμανε πως ο ΦοΔΣΑ έχει στείλει μέχρι στιγμής δέκα επιστολές για τις οποίες ντρέπεται που τις διαβάζει  ο Κωακός λαός, με τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται.  Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ΦοΔΣΑ που άλλαξε την πολιτική του προς το δήμο, που εκεί που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια , μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ότι δεν δέχεται τα απορρίμματα της Καλύμνου,  τώρα έχει γίνει ο κακός δήμαρχος και ο επικίνδυνος ΧΥΤΑ. Αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου της επάρχου και των αντιπεριφερειαρχών, όπου υπογράμμισε πως ο δήμος και η περιφέρεια έχουν γίνει οι Βόρειοι και οι Νότιοι!  Τόνισε πως η αλήθεια έχει κοντά ποδάρια και κάποιοι δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύονται το θεσμικό τους ρόλο, ενώ  έκανε λόγο για πολιτικό ξεγύμνωμα με τα στοιχεία που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ.  Ο κ. Νικηταράς , τόνισε πως αυτές τις ημέρες βάλλεται προσωπικά και τόνισε πως ο ίδιος και το δημοτικό συμβούλιο θα υπερασπιστεί το καλό του νησιού και ζήτησε να σταματήσει η απαξίωση των Κώων!
Ντρέπομαι για αυτά που έβγαλαν  οι συνάδελφοι μου στον Β΄Βαθμό για το πρόσωπο μου επισήμανε ο κ.Νικηταράς , αλλά επιλέγω το δρόμο της σιωπής.
Ο κ. Αβρίθης επισήμανε πως η απόφαση του ΔΣ Καλύμνου, δεν έχει ανέβει στο Διαύγεια. Δεν υπάρχει απόφαση τόνισε ο κ.Αβρίθης ο οποίος σημείωσε πως διερεύνησε το θέμα.
Ερωτήματα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης  για ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο ΧΥΤΑ, έλλειψη πυρασφάλειας,  γιατί δε λειτουργούν οι ιστοί φωτισμού, τα προβλήματα στο δίκτυο στραγγίσματος και ποιος έχει την πολιτική ευθύνη.   Ο δήμαρχος επισήμανε πως παρά τα ψέματα τους, ο ΧΥΤΑ έχει περιβαλλοντική άδεια και κάποτε αυτοί  εξυμνούσαν το ΧΥΤΑ της Κω σαν έναν από τους καλύτερους. Για τα αυτοκίνητα απάντησε πως είναι ασφαλισμένα. Ερώτημα για τι ποσά μιλάμε για το τέλος ταφής, αν είναι εκατομμύρια ή χιλιάδες και αν αρχίσαμε να τα καταβάλουμε έθεσε η Ευτέρπη Παπαχρήστου Ψύρρη. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα πρόστιμα που φέρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως η πλήρωμη γίνεται από τους ΚΑΠ και από τα τιμολόγια της ΔΕΗ, απευθείας από το κράτος. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοκκαλάκης βρώτησε γιατί δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο  τεχνικό πρόγραμμα και τιμολογιακη πολιτική, αντισταθμιστικό όφελος από το ΧΥΤΑ και αν υπήρχε επιτροπή παρακολούθησης. Ο δήμαρχος σημείωσε πως η τιμολογιακή πολιτική και το τεχνικό πρόγραμμα έχει ψηφιστεί  από το ΔΣ . Ο κ. Καματερός ρώτησε αν από το 2020 μέχρι σήμερα ο δήμαρχος έφερε το θέμα στο ΔΣ και αν το συζήτησε με τους φορείς.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Ηλίας  Σιφάκης – Δύναμη Αλλαγής: Αρχικά, το  πολιτικό ζήτημα , ήταν να εξαφανιστεί ο Κυρίτσης και  τώρα το ζήτημα είναι να φαγωθείτε μεταξύ σας σημείωσε ο κ.Σιφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο διωγμό τριών στελεχών της Δύναμης Αλλαγής που πήγαν σήμερα επίσκεψη στο ΧΥΤΑ με την »απειλή» αστυνομίας αν δεν έφευγαν από το σημείο.
Ανέγνωσε σημείο από τοποθέτηση του Δ.Γερασκλή παλαιότερα  ο οποίος είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο της μεταφοράς απορριμμάτων. Επίσης τόνισε πως υπάρχει σιγή ιχθύος τα τελευταία χρόνια στο ΔΣ για το ΦοΔΣΑ και χωρίς διαβούλευση. Για κάποιους ο δήμαρχος μας είναι αναλώσιμος, η δημοτική αρχή δεν κατάλαβε τι είναι ο ΦοΔΣΑ , όπως και το γεγονός πως μπορεί να λαμβάνουν αποφάσεις και να μην ενημερώνεται ο δήμος.  Τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο στο μέλλον να έρχονται κι άλλα απορρίμματα από άλλα νησιά. »Δεν καλέσατε ΔΣ ούτε και τους φορείς για τον περιφερειακό σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ, ούτε και ποτέ ενημερώσατε κ. δήμαρχε» τόνισε ο κ.Σιφάκης. Οι ανακοινώσεις θα συνεχίζονται από τους »φίλους» σας  και  θα συνεχίζονται οι  ανεξαρτητοποιήσεις σημείωσε ο κ.Σιφάκης. Η Κως »πληρώνει» την ελαφρότητα της δημοτικής αρχής, με τα πρόστιμα να ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ τόνισε  ο κ.Σιφάκης ο οποίος πρότεινε να κινηθεί ο δήμος να παγώσει η απόφαση του ΔΣ Καλύμνου για τα απορρίμματα και αυτό να γίνει χωρίς δελτία τύπου αλλά προσωπική επαφή. Η Κως πληρώνει ακριβά την απραξία της δημοτικής αρχής τόνισε ο κ.Σιφάκης.
Κική Μακρή – Λαϊκή Συσπείρωση : Που είστε τόσα χρόνια που  ο ΧΥΤΑ  της Κω είναι χαβούζα , ρώτησε το δήμαρχο Κω, που  συμφωνούσατε και πηγαίνατε χέρι χέρι με το Β΄Βαθμό και σήμερα αμφισβητείτε τον περιφερειακό σχεδιασμό του. Σημείωσε πως η κοινωνία δεν ωφελήθηκε από το ΦοΔΣΑ . Ο Κωακός λαός δεν αντέχει άλλα σκουπίδια και είναι ντροπή ο δήμαρχος να φέρνει ως πρόβλημα το μεταναστευτικό για το  πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων, στην σύσκεψη με τους φορείς. Η ΛΣ από την πρώτη στιγμή εξέδωσε κοινή επιστολή σε Κω και Κάλυμνο τόνισε η κ.Μακρή  με πρόταση  η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από δημόσιο τομέα και όχι ιδιώτη για να γίνεται με κοινές τακτικές και επιστημονική τεκμηρίωση.
Παναγιώτης Αβρίθης Δημοτικός σύμβουλος: Προσπαθώ εδώ και τέσσερις μέρες να μάθω τη διαχείριση του ΧΥΤΑ.  Η απραξία της δημοτικής αρχής Καλύμνου αυτούς τους 7 μήνες, είναι μνημειώδης. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών  του ΦοΔΣΑ που ο ίδιος υπογράμμισε σε έρευνα που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ της Καλύμνου  και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης της Κω με την Κάλυμνο. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι ενωμένες  και όχι διχασμένες, επισήμανε ο κ.Αβρίθης. Η θέση του είναι να μην ληφθεί απόφαση και να γίνει κοινή συνεδρίαση με το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου.
Μηνάς Κιάρης Δημοτικός σύμβουλος: H αντιπαράθεση των δύο βαθμών δεν τιμά κανέναν και ο ΦοΔΣΑ δε λειτουργεί για όφελος της τοπικής κοινωνίας , θα έπρεπε να υπήρχε   το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.
ΠΡΟΤΑΣΗ του Μ.Κιάρη, να ζητήσει ο δήμος να προσβάλει την υποχρεοτικότητα υπαγωγής στο άρθρο και να λειτουργήσει από μόνος του  το ΧΥΤΑ και να μην παραδώσει ο δήμος τον ΦοΔΣΑ τον Σεπτέμβρη.
Γιάννης Καλλέργης Δημοτικός Σύμβουλος: Επιβαρύνεται το νησί με επιπλέον προβλήματα τα οποία δεν αντέχει και στηρίζουμε την πρόταση του δημάρχου.
Κώστας Χόνδρος Δημοτικός σύμβουλος: To πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Ο ΧΥΤΑ είναι χαβούζα της Κω όπως επισήμανε και η κ.Σβύνου που έχει πάρει περιβαλλοντική άδεια και όρους. Υπήρξε κατολίσθηση και δεν κατάφερε ο ΧΥΤΑ να ανανεώσει την άδεια του. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του ΦοΔΣΑ κ.Γαμβρούδη  ότι ο ΧΥΤΑ της Κω, είναι «πρότυπο λειτουργίας». Ο κ. Χόνδρος τόνισε πως αν ο δήμαρχος Κω είναι ψεύτης, τότε ψεύτης  είναι και ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος.
Βάσω Πη Δημοτική Σύμβουλος: Zoύμε μια περιβαλλοντική τραγωδία με τις φωτιές στην Αθήνα κι εμείς στην Κω ζούμε ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα στο ΧΥΤΑ της Κω.  Ποια απόφαση καλούμαστε να πάρουμε, αναρωτήθηκε η κ.Πη , θα έπρεπε να διεκδικούσαμε ανταποδοτικά τέλη, αλλά ο σημερινός δήμαρχος δεν είναι διεκδικητικός. Αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι ότι είστε  μοιραίοι  και  άβουλοι , με αποτέλεσμα η Κως να   στοχοποιηθεί,  σημείωσε η κ.Πη , ενώ  τόνισε πως η δημοτική αρχή , αυτό που θέλει,   είναι να διχάσει την τοπική κοινωνία.
Αλέξανδρος Χρυσόπουλος Αντιδήμαρχος: Η ουσία είναι μία. Θέλουμε τα σκουπίδια ναι ή όχι; Ο περιφερειάρχης ήρθε πριν μερικές μέρες στην Κω, στην αίθουσα του ΔΣ και όφειλε να το συζητήσει  το θέμα μέσα  του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω και όχι να βγάζει κατάπτυστες επιστολές ή να ενημερώνεται από τρίτους.
Γιώργος Κοκαλλάκης Δημοτικός Σύμβουλος: Η Κως έχει ΧΑΔΑ όχι ΧΥΤΑ , με πολλές παράνομες χωματερές, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πολίτες που δεν συμορφώνονται  και δυστυχώς το νησί μας  είναι μια μεγάλη χαβούζα σκουπιδιών. Πως θα πάρουμε αποφάσεις για τα απορρίμματα της Καλύμνου όταν δεν έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι χωματερές αποτελούν κίνδυνο για πυρκαγιές στην Κω.
Σταμάτης Καμπουράκης Αντιδήμαρχος:  Aπάντησε στη Δύναμη Αλλαγής, ότι πήγε  επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Κω, χωρίς να προηγηθεί αίτημα στην υπηρεσία. Αυτά τα »ντου» , η ΔΑ τα έκανε στον ΚΩΑΝ και στο εργοτάξιο, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση.  Ο μόνος που αγωνιούσε για το ΧΥΤΑ μετά τη φωτιά ήταν ο κ.Μηνάς Κιάρης επισήμανε ο κ.Καμπουράκης. Πριν λίγους μήνες ο ΧΥΤΑ λειτουργούσε υποδειγματικά και τώρα είναι ο επικίνδυνος ΧΥΤΑ. Αναφέρθηκε στον ΦοΔΣΑ ότι λειτουργεί ως πολιτικός φορέας με τις επιστολές που εκδίδει και κατηγορεί το δήμαρχο Κω.
Ευτέρπη Παπαχρήστου Ψύρη Δημοτική Σύμβουλος: Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αλαζονεία, αφού δεν άκουσε τα καμπανάκια των Κυρίτση-Γερασκλή για ότι θα επακολουθήσει με τον περιφερειακό σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ. Οι επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλες!
Σταματία Κανταρζή Δημοτική Σύμβουλος: Ποιος έχει λόγο για τα προβλήματα της Κω; Η διοικηση του ΦοΔΣΑ και το ΔΣ της Καλύμνου αποφάσισε  για εμάς, χωρίς να μας ρωτήσει  και μας απαξίωσε.  Ο ΦοΔΣΑ έχει θλιβερή και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στο δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Κωακής κοινωνίας. Είναι σαφές, ο δήμαρχος ψήφισε δεματοποίηση και αποθήκευση και όχι μεταφορά στην Κω. Ας αναλογιστούν όλοι τα λάθη τους…
Μανώλης Ζερβός Δημοτικός Σύμβουλος: »Aς με τσιμπίσει η κ.Παπαχρήστου που είναι δίπλα μου αν κοιμάμαι….. αναρωτιέμαι αν αυτό που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, αν μας δημιουργήσει  πρόβλημα στα υπό εξέλιξη έργα στην Κω, που είναι χρηματοδοτούμενα προγράμματα στην Κω» . Ο κ. Ζερβός, στήριξε τον δήμαρχο Κω στο γεγονός πως όφειλε ο κ.Μαστροκούκος ο δήμαρχος Καλύμνου να ενημερώσει τον κ.Νικηταρά πριν γίνουν οι ανακοινώσεις στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου.
Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη αντιδήμαρχος:  Εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεση της στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του νησιού με σοβαρές επιβαρύνσεις στη δημόσια υγεία . Πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του νησιού για αποφάσεις που δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση.
Γεωργία Κασσιώτη Αντιδήμαρχος: Γνωρίζουμε τις τακτικές απαξίωσης του προέδρου του ΦοΔΣΑ περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου καθώς και τις τακτικές του άσπρου μαύρου. Άλλαξαν  ακόμα και τις αποφάσεις τους για το ΧΥΤΑ της Κω αν είναι πρότυπο λειτουργίας ή επικίνδυνος. Αναφέρθηκε στην αδυναμία του κράτους  να διαχειριστεί τα τέλη ταφής των απορριμμάτων.
Κώστας Ζαχαρός Δημοτικός Σύμβουλος: Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν ενημερώθηκε ο δήμαρχος και  αν ξέρει τι ψήφισε.. και φυσικά γνωρίζει.
Σέβη Βλάχου Δημοτική Σύμβουλος:  Ζούμε ένα δράμα. Είμαστε κάτω από το μηδέν. Καλούμαστε να έχουμε υπεύθυνη στάση. Η συζήτηση θα έπρεπε να ήταν διαφορετική. Λέμε ναι στο ΦοΔΣΑ , ναι στο διάλογο, ναι στις υποδομές . Όσα λιγότερα απορρίμματα δέχεται ο ΧΥΤΑ, τόσο περισσότερη διάρκεια ζωής θα έχει. Θα ήθελα απαντήσεις από τους φορείς που δεν ήρθαν στην συνάντηση με τους φορείς και να στηρίξουν το δήμο.
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής Αντιδήμαρχος: Θα έπρεπε να ερωτηθεί ο δήμαρχος και το ΔΣ για το ενδεχόμενο της μεταφοράς απορριμμάτων  και όχι να γίνονται ανακοινώσεις. Με καλή διάθεση και διάλογο πρέπει να βγάλουμε κερδισμένο το νησί μας. Από την ένταση χάνουν όλοι. Από την σύμπνοια και την ψυχραιμία κερδίζει η Κως. Αυτό είναι προτεραιότητα για μένα προσωπικά.
Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη Πρόεδρος ΔΣ: Είναι ξεκάθαρο πως ο ΧΥΤΑ Κω, δεν αντέχει τα απορρίμματα και δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση και να ενημερώνεται από το ΔΣ της Καλύμνου. Η Κως πρέπει να προστατευτεί!
Σάκης Χατζηπέτρος Πρόεδρος ΔΚ Κω: Κάνω πρόταση να φέρω χεράκι χεράκι τον περιφερειάρχη στο ΔΣ και να συζητήσουμε το θέμα με διάλογο
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
Ηλίας Σιφάκης: Δε συζητήθηκε το θέμα της μη κατάθεσης πρότασης διαχείρισης απορριμμάτων της Κω στο ΦοΔΣΑ, ούτε την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
Παναγιώτης Αβρίθης: Το πολιτικό διακύβευμα παίζεται αλλού και επιμένω στην πρόταση μου για κοινή συνεδρίαση των δύο ΔΣ Κω και Καλύμνου
Μηνάς Κιάρης:  Η δημοτική αρχή είναι φοβική. Μην παραδώσετε το ΦοΔΣΑ, ελάτε να το διαχειριστούμε μαζί.
Θεοδόης Νικηταράς :  Γόνιμος διάλογος στη σημερινή συνεδρίαση , στοιχειοθετημένος με κοινό παρανομαστή πως η Κως δεν αντέχει άλλα απορρίμματα . Κλείνω τα αυτιά μου και συνεχίζω πως στόχος μου η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος της Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΨΕΥΤΗ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ, ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΆΡΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΣΟΥ...

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ, ΨΈΜΑΤΑ, ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΈΜΑΤΑ, ΨΈΜΑΤΑ ΑΠΌ ΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΆΚΙ…

    • Σιγά τα λάχανα, ένα ψεματάκι τσαμπουνά τώρα που τον πήραμε χαμπάρι, για κοροϊδεύει τα ζωντανά.

      Θα τον είχε πάρει ο ύπνος στην συνεδρίαση του ΠΟΦΤΟΥΔΑ και όταν τον ξύπνησαν φώναξε δυνατά ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ χωρίς να καταλάβει τι ψήφιζε.

      • ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ,ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΞΥΠΝΑ ΜΙΑΡΑΝΤΑ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

  2. Αγαπημένε δήμαρχε όλου του νησιού.Εισαι ο μόνος δήμαρχος που αντιστέκεσαι στους φασίστες(ν.δ.και χατζηδιαβατης) και τους προδότες του νησιου(σβυνου,κρητικος,ναβροζιδης).Μην υποκύψεις γιατί ο κωακος λαος εχει συσπειρωθει μαζι σου.Τα σκουπίδια της Καλύμνου να τα πάρουν τα ίδια τα σκουπίδια που έχω ανάφερει ποιο πάνω και να τα βαλουν σπιτια τους.Κανεις δεν μπορεί να υπεράνω του δημάρχου,σε όλη την Ελλάδα.Το δακτυλο που σου κουνανε οι αντιπαθητικοι τεμπεληδες της ν.δ.να το βάλουν εκεί που ξέρουν.

    • Άχρηστος,ΨΕΥΤΗΣ, Ανίκανος, Άσχετος με προγραμματισμό έργων το ΤΩΡΑ του φταίνε οι προηγούμενοι προϊστάμενοι…

      ΤΩΡΑ του φταίνε οι προηγούμενοι προϊστάμενοι του Δήμου… ΚΑΙ ΒΓΆΖΕΙ ΤΑ ΕΣΏΨΥΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΊΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΠΑΚΟΥΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ …
      Πάντως έχει και λίγο δίκαιο… ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΊΞΕΙΣ του …
      ΤΑ ΜΠΕ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΜΠΕΤΟΝ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΠΑΡΑΘΥΡΑ…

      • Νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε οικισμό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γίνεται Δήμαρχε

        Θα μου πεις, δικό σου μαγαζί είναι, μόνο του σπανού τα γένια δεν τακτοποιούντε.

  3. Κύριε δήμαρχε έχω ακουσει συζητησεις περι του θέματος των σκουπιδιών,και έχετε απόλυτο δίκιο.Συμβουλή.Μην κανεις πισω.Περισσότερα καλα ακουγοντε υπερ σου παρα τα κακά.

    • Εχει ακομα γραφιαδες ο δημαρχουκος;;;
      Καντε ενα γκαλοπ να δειτε σε ποιο πηγαδι θα τον βαλετε τον « πολιτικο ηγετη» σας ….
      Βεβαια δεν τον ενδιαφερει καθολου!
      Εξασφαλιστηκε… και με συνταξη…αλι σε σας τα αρνια που τον ψηφισατε!

  4. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  5. Μεγα λαθος έγινε απο την περειφερεια.Ειχε δίκαιο τελικά ο δήμαρχος.Πρεπει να του ζητήσουν συγνώμη.

  6. Το μόνο που έχω να πω εγώ ντρέπομαι για την έπαρχο και τους διό αντιπεριφερειάρχες η ιστορία θα σας κρίνει τίποτα άλλο…..

  7. Από ότι άκουσα και από τον κ,αβριθη και από τον κ. Χόνδρο,ο δήμαρχος πρέπει να έχει δίκαιο,δεν πρέπει κανένας να δεχθει τα σκουπίδια της καλυμνου,διότι είναι μεγάλο νησί και τα σκουπίδια τους είναι παρά πολλά,

  8. Εδώ δεν είναι Αξιος να μαζέψει τα δικά μας σκουπίδια και να καθαρίσει το νησί μας.Του βάλατε να καθαρίσει και την Καλυμνο;Καλά γιατί τον περάσατε;Για κανένα σοβαρό δήμαρχο;Αυτός απλά καλός άνθρωπος δήλωσε και οι δικηγόροι μας είπαν να τον ψηφίσουμε

  9. Ντίνα μου δυστυχώς την πατήσαμε, δεν διάβασες καλά το έγγραφο, πήραμε κάτω από την βάση!!!!

  10. ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ..ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ

  11. Εφαγες πολιτική φαπα Σβυνου… τους άλλους δύο αστούς ο ένας είναι Πόντιος ανέκδοτο ο άλλος 72 εκλογές δεν έχει κάνει τίποτα ποτέ

    • Έκανες 5 σχόλια να πεις τι;Ποιος έριξε φάπα σε ποιον;Στο σπίτι όλα καλά;Αυτό σας αξίζει αυτό έχετε.

  12. Η πιο σωστή προταση είναι του Μηνά Κιάρη. Να προχωρήσει μόνος του ο δήμος στη διαχείριση και να ξεκόψει από τα άλλα αρπαχτικά και τον Χατζηπ….. Δήμαρχε άκουσε την και δεν θα χάσεις.

  13. Το ότι υπάρχουν απλοί πολίτες ευχαριστημένοι με τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή,τι να πει κανείς;Περνουν μισθό;Είναι στον κόσμο τους;Μισούν το νησί και θέλουν το κακό του;Βλέπετε άλλο λόγο;

  14. Δήμαρχε τα σκουπιδιάρικα, που έχεις φέρει κάνουν επιλογή ποιους κάδους θα πάρουν;Δεν πιστεύω να υπάρχει γραμμή.Απλα έχετε κάνει κάποια πατάτα και δεν μπορούν να πάρουν όλους τους κάδους,σωστά;Ποιος τα διάλεξε;Κάδους δεν δώσατε,αγοράσαμε και τώρα δεν τους περνετε.Καλα δεν ντρέπεστε;Λίγο τσίπα δεν έχετε;Τόσοι άσχετοι μαζεμένοι στο δήμο;Έχουμε και τον πρόεδρο με τέτοια χάλια η πόλη να κάνει σχόλια στο facebook σχολιάζοντας την επικαιρότητα.Που έχουμε μπλέξει;Η πλάκα είναι ότι οι δικηγόροι που έσπρωχναν κόσμο να σας ψηφίσει,μιας και πέτυχαν το στόχο τους,τώρα την κάνουν.Καντε κάτι αντρίκειο επιτέλους.Ζητηστε βοήθεια από τους προηγούμενους που ξέρουν.Παρτε τους μισθούς αλλά κάτσετε σπίτια σας και αφήστε τους άλλους να φτιάξουν το νησί.Αχρηστοι.

  15. Κοινωνία Παρ 16 Δεκ 2022 Σταθμος στην ενημερωση
    Γενικός Διευθυντής του Φορέα Δρ Χρήστος Γαμβρούδης.
    «…Εκ πρώτης να αναφέρω πως ο ΧΥΤΑ του Δήμου Κω έχει την απαιτούμενη και εν ισχύ άδεια λειτουργίας ενώ ο Φορέας πρόσφατα σε συνεργασία με τον Δήμο ανανέωσε και την περιβαλλοντική άδειά του για ακόμη πέντε έτη. »
    https://www.stathmosnet.gr/koinonia/item/10981-stoxos-einai-entos-tou-protou-triminou-tou-2023-na-paralifthei-o-xyta-ko

  16. THEO@SAKH «Οι μαγκιες και τα ψέματα δεν κάνουν τους μάγκες»
    Συνήθως παράγουν «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ»
    Προετοίμασε και τα παιδάκια «του τσούρμου σου»για αυτό που έρχεται.
    Κρίμα τα καημένα .
    Κυρίως το «ξανθό Τ ρολάκι σου που αναλάβει εργολαβικά τα τρόλ σας.,την αντιδήμαρχο ογκόλιθο που ανακάλυψες και ζει το όνειρο ότι»Το νησί έχει πολιτικό ηγέτη που έχει ομάδα που τον ακολουθεί…
    Τον Σακη που θα πάρει χεράκι χεράκι τον Χατζημάρκο να τον φέρει στου πολίτες της Κω.,
    Την αντιδήμαρχο σου της «κοινωνίας»που δεν ανέχεται την αλαζονεία των άλλων….
    Μη τα αφήνεις να γελοποιουνται,,,
    Συγκράτησε τα.

  17. Τελικα οι τρεις αποδειχτηκαν πολιτικα …………..
    Εκτος απο ΑΧΡΗΣΤΟΙ αποδειχτηκαν και δουλοπρεπεις προς τον αφεντη της ροδου, κοντρα στα συμφεροντα του νησιου.
    Επρεπε να ντρεπονται να κυκλοφορουν.

  18. Ναβροζιδη, ξερεις τι λενε στο χωριο μου? **οποιος μπλεξει με τα πιττερα τον μουδουν οι χοιροι**
    με αυτους που εμπλεξες θα γινεις χειροτερος.
    ποντιος και να προδοσει τον τοπο του ειναι πρωτοφανες .

  19. Για το ότι ο Χόνδρος δηλώνει ικανοποιημένος με την εικόνα του ΧΥΤΑ δεν ντρέπεσαι; Νούμερα είστε. Ξέρετε τι ψηφίζετε χρόνια τώρα. την δολοφονία των Κωων

  20. εν τω μεταξύ ο Αβρίθης μάλλον κατεβαίνει για δημαρζος καλυμνου , μαζί με Σάκη να την σώσει και αυτην χαχαχαχαχαχααχ θεατρα

  21. ΨΈΜΑΤΑ, ΨΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΨΈΜΑΤΑ, ΉΞΕΡΕ ΤΙ ΨΉΦΙΖΕ ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΆΚΛΗΣΗ ΑΠΛΆ ΤΟ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΤΏΡΑ ΓΙΑΤΊ ΔΙΑΝΎΕΙ ΤΟΝ ΠΡΏΤΟ ΧΡΌΝΟ ΕΚΛΟΓΉΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΊΔΙΟ ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΟ, ΌΠΩΣ ΌΛΟΙ ΒΛΈΠΟΥΜΕ. ΆΛΛΑ 4 ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΊΑΣ ΤΟΥ ΑΦΉΝΕΙ ΝΑ ΚΑΘΊΣΕΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΆ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΦΈΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. ΗΛΊΘΙΟΣ

  22. Την πάτησε λένε η Σβύνου τα τζιμανια της πολιτικής. οι μεγάλοι πολιτικοί μέντορες. και το χαρτί λέει το 50% των σκουπιδιών της Καλύμνου εδώ. Ρε είστε νούμερα;

  23. Το Μέγα πρόβλημα είναι οι τρείς τίς περιφέρειας! Πιόνια του Χατζηλακουβα!!! Δούρειος ίππος εντός του νησιού! Γειά την αλλαζωνικη πολιτική του αφεντικού τους! Και με μηδενικό έργο! Άβουλα όντα!Κωοι!Στις επόμενες εκλογές!, Βάλτε το μυαλό σας να ξεπλυθεί!!! Καί όχι να κρατάτε τα ……..!!!

  24. Μπα η Ντίνα καλά τα λέει ξέρει καλααα
    Όσο για τον δικο μας τον άσχετο δήμαρχο τι να πω ντροπη και αίσχος εδώ δεν μαζεύουμε τα δικά μας σκουπίδια όλοι πάνε και τα πετάνε στις χωματερές και κατά τα αλλά μας ένοιαξε το περιβάλλον ..ελάτε στην Κεφαλο να δείτε τι γίνεται και που τα πετανε αλλά ο πρόεδρος μας είναι καλός και τους αφήνει έτσι γίνονται αυτά ….τον χειμώνα που θα εφκερεσει μπορεί να ασχοληθεί με το χωριό ..

  25. Μαϊμούδες σε τσίρκο έχεται καταντήσει το νησί,!Και όλα αυτά γειά τις ραδιουργίες του περιφερειάρχη!!! Δηλωμένος εχθρός τού νησιού!

  26. poli sosta. ena theatro zoume kai apo ton dimarxo pou edo kai mines ta exei kanei ola xalia, apo ti nea eparxo pou ine mono gia dimosies sxeseis gia ti douleia tis, apo ton pontio pou olo efe kai romantismous giati nomizei tha anevei pio psila. olou se ena kouva.

  27. Θ.ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.΅Εδω βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι ακέραιος που μιλάει καθαρά που μιλάει πάνω στο τραπεζΐ΅
    ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΛΑΛΙΑ!
    ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΛΕΟΣ!
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΕΙ !
    ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ!

  28. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ,ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΞΥΠΝΑ ΜΙΑΡΑΝΤΑ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

  29. Η πρόταση του δημάρχου είναι 💯 τις εκατό γεια τά συμφέροντα του Κωακου λαού!!! Οι θέσεις των τριών τις περιφέρειες!,Ανυσηχητικοι γεια τά συμφέροντα του λαού τις Κω!?!,, Τελικά? Τίνος τα συμφέροντα αντιπροσωπεύουν??? Ενός καί μόνον! Του Χατζηλακουβα! Πού έχει κρυφτεί!Γεια την προδοσία όλων τούς,???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ