Θ. Νικηταράς για παραίτηση Π. Αβρίθη: Δεν διαταράσσω ανθρώπινες σχέσεις, μόνο αν με προσβάλλεις | Ψήφισα δεματοποίηση όχι μεταφορά σκουπιδιών

32
12525

Στην εκπομπή «ΜΑΖΙ στο ΚosTv» μίλησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς για τα όσα συμβαίνουν μεταξύ του Δήμου Κω και του ΦοΔΣΑ σχετικά με την μεταφορά απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω.

Για την την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Αβρίθη από τη Δημοτική Αρχή και την «Ισχυρή Κω»

Για το Νοσοκομείο Κω

Για το πως διέρρευσε και βγήκε το απόσπασμα δημόσια με την συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Υπουργό Υγείας.

Για την καθαριότητα και τα όσα συμβαίνουν με τους ιδιώτες και με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό.

Για το 3ο Δημοτικό σχολείο

Για τους μετανάστες στο Πυλί.

Για τον 17χρονο σταρ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας που ήρθε στο νησί μας για διακοπές.

Για τον Υπέρ τουρισμό στην Κω

&

Για την έλλειψη νερού στην Κω αν θα υπάρξει πρόβλημα ;

 

 

 

 

ΦοΔΣΑ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο παρελθόν και πώς φτάσαμε εδώ με τις επιστολές να πάνε και να έρχονται μεταξύ Δήμου Κω και ΦοΔΣΑ. Παράλληλα δεν κρύβει και την δυσαρέσκεια που μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Μαστροκούκος δεν τον πήρε τηλέφωνο για το τι σχεδιάζει και τι πρόκειται η σκέφτεται να κάνει όσο αφορά με την μεταφορά των απορριμμάτων. Ο Δήμαρχος απαντά με αναλυτικό τρόπο για τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο ΦοΔΣΑ ότι «ψηφίσατε θετικά και είχατε γνώση ως μέλος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ και αφορούσε τον σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων και την μεταφορά προς το διπλανό νησί που είναι η Κως τα απορρίμματα από την Κάλυμνο» λέγοντας ότι ψήφισε την Δεματοποίηση η την θαλάσσια μεταφορά σε αδειοδοτημένο αποδέκτη που είναι ο ΧΥΤΑ. Άδεια έχει η Ρόδος και η Κρήτη και όχι η Κως. Στην Δεματοποίηση γίνεται αποθήκευση και μεταφορά σε μονάδα επεξεργασίας. Στις 1/06/2023 ενέκρινε η περιφέρεια και η Κάλυμνος για δεματοποίηση και αποθήκευση και στην συνέχεια μονάδα επεξεργασίας αλλά ποτέ δεν μπήκε το θέμα ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και μάλιστα στην νήσο Κω. Η Κάλυμνος δέχτηκε την απόφαση που είχαμε ψηφίσει αλλά με την προηγούμενη αρχή. Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε ότι δεν θέλει την Δεματοποίηση και θα μπούν σε κοντέινερ και μετά η μεταφορά τους σε διπλανό νησί χωρίς να ενημερώσει τον Δήμαρχο Κω. Μέχρι και τώρα ο Περιφερειάρχης δεν τηλεφώνησε τον δήμαρχο ούτε το αντίθετο για το θέμα αυτό. Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε ότι η Κως έχει πονέσει και πονάει μετά το μεταναστευτικό και δεν πρέπει να του φορτώνουν και τα σκουπίδια. Ο λαός της Κω δεν το δέχεται αυτό και είναι πάντα δημοκρατικός και συζητά πολιτισμένα για το καλό του τόπου και της κοινωνίας της νήσου. Είναι αντίθετος και θα το επιτρέψει μετά από όσα έχει υποστεί το νησί.

Νοσοκομείο Κω

«Από την Ελλάδα έχουν φύγει 14.000 γιατροί στο εξωτερικό. Τι έκανε και ποιά ήταν η προσπάθεια ώστε να αναπληρωθούν αυτά τα άτομα. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από νέο προσωπικό πως θα γίνει αυτό ; το να παίρνουμε τον έναν γιατρό και να τον πάμε αλλού, έτσι το πρόβλημα δεν λύνεται. Η Κως παράγει πλούτο και στα παίρνουν όλα και δεν σου δίνουν τίποτα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στα θέματα της υγείας και καθόμαστε και τσακωνόμαστε η ζητάμε από τον ιδιώτη γιατρό να καλύψει 45 ημέρες μέσα στον Ιούλιο. Στην πρόσκληση για το Νοσοκομείο Κω κανένας γιατρός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί. Διότι αν πει ΝΑΙ θα αυτοκτονήσει αν είναι μόνος του σε μια οργανική θέση που πρέπει να είναι τέσσερις και όχι μόνος του. Το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να ενισχυθεί από την Πολιτεία και όχι να αποφεύγει να τα λύση. Ο δήμος έχει επιδοτήσει εννέα επικουρικούς γιατρούς. Ο Κόσμος θα αντιδράσει με όλα αυτά που συμβαίνουν με την ΥΓΕΙΑ του τόπου μας. Yπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και δεν έχουν να καλύψουν την υγεία τους όταν μεταφέρονται στην Αθήνα επειγόντως ενώ θα έπρεπε να καλυφθεί στο νησί που ζει.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1. για ποιο λόγο δεν ξεκινήσατε λοιπόν από το 3ο τις παρεμβάσεις και αφήσατε τελευταίο ενα σχολειο που κουβαλά την παθογένεια 100 χρονων. είσαι και πολιτικός μηχανικός τρομάρα σου. 2. γιατί δικαιωνονται κάθε φορά οι εργολα οι; μήπως γιατι ειστε ανίκανοι εκεί στο Δήμο να κάνετε τα προβλεπόμενα για την εγκυρότητας της διαδικασίας?? γιατί δεν μιλαμε για μια προσφυγή. εδώ γίνεται η προσφυγή της προσφυγής ω προσφυγή…

  2. 3. και σημαντικότερο εδώ που φτασαμε_ και που θα πρεπε να ρωτήσει ο αγαπητός κατά τα άλλα δημοσιογράφος- ποιο είναι το σχέδιο σας. η οικ χατζηνικολαου δήλωσε κατηγορηματικα ότι αρνείται. που θ κάνουν μάθημα τα παιδιά μας; ποτε περιμένετε να βρείτε λύση. σε ένα μήνα ανοίγουν τα σχολεία. ή μήπως θα είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατες;; τρεις μέρες πριν το αγιασμό θα μας πείτε ότι θα τα βάλετε σε κοντεινερ αλλά μέχρι να φέρετε τα κοντεινερ θα είστε 1 2 μήνες απογευματινά;;; τι περιμένετε πια;

  3. 4. έχετε ευθύνη. γιατί οφείλετε εφόσον οι ιδιοκτήτες ήταν ξεκάθαρο ότι το παραχωρουν μέχρι τη σχ. χρόνια 23-24, να προβείτε σε ενέργειες μήνες πριν για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της στέγασης.
    5. 9 εγγραφές φέτος στην Α δημοτικου.. του χρόνου πόσες αραγε;;; μην εκπλαγείτε αν δείτε σε δύο χρόνια το άλλο να χει πουληθει.

  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ… ΤΟ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ.. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!

  5. Ένας «δήμαρχος» που μέχρι και την τελευταία στιγμή υποβαθμίζει έναν τόσο μεγάλο άνθρωπο και την παραίτηση του. Δεν θέλει να σχολιάσει τίποτα … ποιοι λόγοι τον έφεραν σε αυτή την παραίτηση κ. Νικηταρά? Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την στάση σας απέναντι του ? Ποιους καλύπτετε ? Παναγιώτη τα σέβη μας … έπονται και άλλοι πολλοί

  6. Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΨΝ πάει σύμνεφπ. Βγάλανε μια ανακοίνωση και περιμένουν το θαύμα…. Τα παιδια μας του τριτου δημοτικου σχολειου ειναι κατωτερα φυσικα απο τα σκουπιδια της καλυμνου που αναπαραγετε οπως το θεμα Αβριθη. Καταλαβενετε την αγωνια μας σαν γονεις ? τι θα γεινει με τον ψευτη θα βγει να κανει καμια δηλωση ? ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΠΑΡΕΤΙΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

    • Κώστα, σαν τι περιμενες δηλ. να κανει ο συλλογος. να χτισει το σχολειο;; οταν το 22 εγινε εκλογες για νεο συλλογο δεκα ατομα πατησαν το ποδι τους και συσταθηκε συλλογος κατ αναγκη για να μη κλεισει. στις συγκεντρώσεις του συλλόγου αυτα τα δυο χρονια ομοιως. ο σύλλογος τρεχει και με το παραπανω χωρις να εχει στήριξη. κ η δραση δεν ηταν μονο μια επιστολη, εχουν προηγηθει πολλα πριν απο αυτη την επιστολη.. και ουτε σταματα στην επιστολη. ο,τι περνάει απο το χερι του συλλογου για αυτο το θεμα, εγινε και γινεται ακομα.. και τηλέφωνα απο εδω κι απο κει, και επιστολες απο εδω κι αππο κει, και συναντησεις και ολα… τωρα που θα εκλεξουμε νεο συλλογο ελα να δηλωσεις υποψηφιοτητα να σε ψηφισουμε με πολλη χαρα για να το χειριστεις εσυ καλυτερα.

  7. Συμπέρασμα της στημένης συνέντευξης; Για όλα φταίνε ο Χατζημάρκος και ο Μητσοτάκης, δηλαδή η περιφέρεια και η κυβέρνηση.Για όλα αυτά που συμβαίνουν ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ δεν φταίω λέει ο πρόσφατα δις εκλεγμένος.Ουτε καν για τα απλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Κωοι.Βασιλακης Καιλας από σήμερα,το νέο προσωνύμιο Δυστυχώς κύριε και λοιποί εκλεγμένοι ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.Το ξέρετε γιατί το ακούτε και το αντιμετωπίζετε καθημερινά.Ο κόσμος γρήγορα μετάνιωσε.Η Κως 4 χρόνια στον πάγο.Την κίνηση Αβριθη θα μιμηθούν και άλλοι εν ευθέτω χρόνω, πιάνοντας στασίδι στην δημιουργία των νέων παρατάξεων.Το μόνον που λυπάμαι είναι ότι η Κως θα μείνει πίσω ακόμα μια τετραετία.Το I love 💝 KOS μετατρέπεται σε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΩΣ…..

  8. KOS TV = ΔΗΡΑΣ Αυτη θα ειναι το τελος του νυν οπως και του προηγούμενου. Ιδια ελεεινή χρηση

  9. Δεν διαταρασεις σχέσεις με τους ανθρώπους όμως δεν έχεις καταλάβει ότι οι άνθρωποι πλέον θέλουν διαταραγμενες σχέσεις μαζί σου

  10. και μιλά ξεκάθαρα μια φορά. Κατεβείτε επιτέλους από το συννεφάκι σας. Όλος ο κόσμος ξέρει για τα παιχνίδια που παίζονται στην παράταξη σας και είστε όλοι σκοτωμένοι μεταξύ σας. Ο ΛΑΟΣ έδιωξε τον Γεώργιο, ο ΛΑΟΣ σε πίστεψε και ο ΛΑΟΣ θα σε τιμωρήσει γιατί είσαι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

  11. Δεν διαταρασω ανθρώπινες σχέσεις πάρα μόνο αν με προσβάλουν.
    Στο κοσμο του. Μόνο τον εαυτό του βλέπει.
    Αυτός δεν μείωσε την προσωπικότητα του Αβριθη; Αυτός και ο ρουσφατάκιας αντιδήμαρχος τον μείωσαν και τον απαξίωσαν. Αν ξανα διαβάσει την επιστολή Αβριθη. Η οποία βγήκε στη δημοσιότητα μετά τις μπούρδες Νικητατα.

  12. Ανθρώπινες σχέσεις VS Ρουσφετια 0-1
    Ρε ο ανθρωπος είναι αλλού,επικίνδυνος, τα λέει και τα πιστεύει κιόλας.
    Ποσο χαμηλα έχει πέσει,τι λάθη πληρώνουμε θεέ μου. Τον Κυριτση τον ξεραμε,με το θεατρο Νικηταρα πέσαμε από τα σύννεφα.

  13. Λιγο πριν την αποκαθηλωση μπορεις να ακους οτι ψεμματα μπορεις να φανταστεις
    Μια ερωτηση Νικηταρα κατηγορεις την Κυβερνηση
    Κατηγορεις την Περιφερεια
    Κατηγορεις τους παντες χωρις καμια αυτοκριτικη
    Το οτι λες οτι εκπροσωπεις 40 χιλ κοσμο να τα ξανακυταξεις
    Τελικα μονο τους κολλητους σου εκπροσωπεις καθως εχεις χασει πλεον την πλειοψηφια καθως ολη μερα σε ολο το νησι βριζουν την ανυπαρξια!!!

  14. Κωοι μην γκρινιάζετε που καταστρέφουμε το ΝΗΣΙ μας ΑΠΟ μόνοι μας το γνωρίζατε ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΤΟ το είδατε και στην προηγούμενη θητεία του ΟΠΩΣ και στην παραίτηση του ως ΤΟΤΕ δήμαρχος.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ.ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ

  15. ΠΑΛΙ δικαιώθηκε ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ο κακός
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ντόμπρος και ευθύς.

  16. Αν ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ αρχηγός παράταξης φανταστείτε τι ΜΥΑΛΟ κουβαλάνε οι υπόλοιποι τις παράταξης του που τον πιστεύουν .

  17. καλά του τα είπε δηλαδη ο Χατζημάρκος…
    Σε πλησιέστερο αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ και εκείνο ςνομίζει οτι πιο έξυπνος και λέει δεν θα αδειοδοτήσω τον ΧΥΤΑ που δίνουν τα λεφτάκια οι Κωοι άρα δεν θα έρθουν εδώ…. ΕΣΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;; Γιατί αν ήταν αλλος στην θέση σου θα πρόσεχε τι ψηφίζει γιατί όπως εσυ περνάς όσα θέλεις χωρις να σε νοιάζει η Κως αλλα μονο η τσέπη σου ετσι κάνει και Χατζηροδίτης ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ . Το έχεις καταλαβει οτι ως δημαρχος εχεις ευθυνες και υποχρεώσεις; Θέλεις να στις πούμε εμείς μηπως ;

  18. σε πήγε τάπα
    Να δεις πως θα σε πάει ο τόπος σου που τον θυμάσαι μόνο οταν είσαι μπροστά σε κάμερες
    ΗΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ, ΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΑΝ

  19. μαλλον την ποντικομαμη του και τον χατζηΔΙΑΒΑΤΗ θα πανε ταπα….100%%%%%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ