Η Μαρίκα της Αντιμάχειας και η σαγήνη της Κερασίας | Του Δημήτρη Καλλούδη

0
276

Η Μαρίκα της Αντιμαχειας και η σαγήνη της Κερασίας.
Το Ρωμαϊκό Ωδείο, το περίφημο θεατράκι, στάθηκε μικρό για να χωρέσει την αγάπη του κόσμου που προσήλθε για να τιμήσει με την παρουσία του την μεγαλη Αντιμαχειτισα Μαρίκα Παπαγκικα
Η Κερασια Σαμαρά, μας μετέφερε με μεγάλη πειστικοτητα στα χρόνια που μεγαλουργησε η Μαρίκα. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται ταλέντο, αγάπη και ειλικρινή αντιμετώπιση των γεγονότων που εκείνη την εποχή στάθηκαν στο διάβα της Μαρίκας και την έκαναν στιλπνη και μεγάλη του μουσικού θεάτρου και όχι μόνο, γιατί υπήρξε και, επιχειρηματίας, αφού, είχε δικό της κέντρο και μάλιστα φιλοξένησε και διασκέδασε τον Αλ Καπονε.
Η Κερασια Σαμαρά μας σαγήνεψε με το ταλέντο το και την ζεστασιά που εξέπεμπε, μας καθήλωσε με τον λόγο της, τα τσαλιμια αλλά, και με την φωνή της. Απέδειξε ότι το «εχει». Η τσαχπινιά, οι κινήσεις, ο εσωτερικός της κόσμος, ειχε και μας το προσέφερε πλουσιοπαροχα.
Η Κερασια Σαμαρά, έκανε πράξη τις απαρχές του λόγου που βρίσκονται στο τραγούδι και οι απαρχές του τραγουδιού στην ανάγκη μας να γεμίσουμε με ήχους την αχανή και μάλλον κενή ανθρώπινη ψυχή.
Οι μουσικοί, όλοι ταλαντουχοι και βιρτουόζοι. Εκλήθηκαν και δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και μας μετέφεραν σ’ εκείνη την εποχή.
Ο ήχος και ο ηχολήπτης έκαναν το μέγιστο δυνατόν. Χωρίς χασματα και με αξιοπρεπή ακουστική.
Τέλος,τέτοιες παραστάσεις αναβαθμίζουν τα πολιτιστικά δρώμενα των Ιπποκρατειων.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ