ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΙΣΙΔΗ προέδρου του ΠΟΚ «ΦΙΛΗΤΑΣ» και ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ

0
111
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΙΣΙΔΗ προέδρου του ΠΟΚ ΦΙΛΗΤΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ.
Ευχαριστούμε το Τμήμα Πολιτισμού δήμου Κω για τη συνεργασία. Ευχαριστούμε πρωτίστως όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην παράσταση του ΠΟΙΗΤΙΚΟΎ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ στο Ρωμαϊκό ωδείο στις 22-7-2024. Η προσπάθεια όλων όσων εμφανιστήκαμε στη σκηνή, για να ζωντανέψουμε την ουσιαστική διάσταση της ποίησης,βρήκε ώριμο κι εκλεκτό πνευματικά κοινό, κι αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα, τηρώντας τη ρήση του Αριστοτέλη ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να απολαμβάνει και να χαίρεται το δημιούργημά του, τόσο όσο και ο θεατής ή ακροατής του .»το χαίρειν τοις μιμήμασι πάντας » ,έλεγε. Ευχαριστούμε τον κ. Σκεύο Ξυλουρά που κάλυψε με μεράκι την εκδήλωση ,στον φωτισμό και ήχο, όπως και τους cameramen της δημοτικής τηλεόρασης κ. ΧουσεΪν Μακρυχαλιλάκη και κ. Α, Τυρά..Ευχαριστούμε την κα Κατερίνα Σιαντίκου και κ. Νίκο Ματσούκα, για την προσφορά χρήσης του πιάνου,και όλους όσους μα παρείχαν οποιαδήποτε βοήθεια για την περαίωση της παράστασης .Πέρα όμως από τα επιβαλλόμενα και με τον προσήκοντα σεβασμό ευχαριστήρια , οφείλουμε να σταθούμε στη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού, που εκφράστηκε εκείνο το βράδυ ολόθερμα και εντυπωσιακά, αλλά και μετέπειτα με θάρρος και περρησία είπε την γνώμη του δημόσια στα τοπικά ΜΜΕ. Και αναφέρουμε λίγα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις συμπολιτών μας, με επαρκέστατη γνώση και βαρύνουσα γνώμη , όπως .
ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΙΣΙΔΗ (φιλόλογος, συγγραφέας, αρχαιολόγος) Με τη συμμετοχή μας, ως ΠΟΚ ΦΙΛΗΤΑΣ στο ΡωμαΙκό ωδείο Κω, η παράσταση του «ΠΟΙΗΤΙΚΟΎ ΕΣΠΕΡΙΝΟΎ» του Δημήτρη Βοναπάρτη, που καταχειροκροτήθηκε θερμά από το εκλεκτό μας κοινό, δεν πρέπει να μείνει στα πεπραγμένα ως μουσειακό είδος. Οφείλουν οι αρμόδιοι άρχοντες του τόπου να λάβουν το μήνυμα και να το διαδώσουν στη νεολαία μας μαθητιώσα και μη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΟΥΔΗΣ (σκηνοθέτης-συγγραφέας). «Λείπουν τέτοιου είδους παραστάσεις όχι μόνο από τη Κω, αλλά θα λέγαμε γενικά».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΙΩΤΗΣ (δικηγόρος συγγραφέας –ποιητής) « Είναι λάθος που Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ από το έτος 1978 μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε τις δυνατότητές του και δεν τις εκμεταλλεύτηκε για όφελος του κόσμου και βεβαίως δικό της».
Κυρία ΤΖΑΝΝΕΤΟΥΛΑΚΟΥ (μουσικός)…… «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ και σας παρακαλώ εκ μέρους πολλών, να κάνετε πιο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις … Θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαστεί και στο σχολείο να μάθουν τα παιδιά μας την πραγματική έννοια της ποίησης και όχι την στείρα ανάλυση της» .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ