Ο εορτασμός της Αγίας Τριάδας στον παλαιό ιστορικό ναό στην Κέφαλο με κ. Ναθαναήλ και πολλούς προσκυνητές

0
9296


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η περίλαμπρος εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Κέφαλο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο και τον τον Ιερατικό Προϊστάμενο π. Ιωάννη κατά τον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον παλαιό ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδας Κεφάλου, στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών; ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στέφανος Καματερός, ο Δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός κ.α. και πολλοί προσκυνητές.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες: Μιχάλης Κορδιστός, Γιάννης Κουζούκας και Νίκος Τσιφτσής.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον πως η επίκληση του Τριαδικού μας Θεού στα χωριά μας, παλαιότερα ήταν απαραίτητη πριν κάνουν οι άνθρωποι το κάθε τι. «Έλα Θεέ μου, έλα Χριστέ μου» έλεγαν πριν ξεκινήσουν κάθε εργασία, πριν βγουν από το σπίτι, μόλις ξυπνούσαν κλπ έκαναν τον Σταυρό τους θεωρώντας απαραίτητη την ευλογία και την Θεία ενίσχυση, κάτι που λείπει πολύ στις μέρες μας.

Επίσης ευχήθηκε του χρόνου ο δήμος να έχει φροντίσει το παλαιό δημοτικό σχολείο που έφτιαξαν με τόσο κόπο οι πρόγονοί μας καθώς και την αυλή του σε φωτισμό, ευπρεπισμό-συντήρηση και αξιοποίηση.

 

Η Παναγία Βρεφοκρατούσα θηλάζει το Χριστό σε εικόνα του τέμπλου

Φωτογραφία: Σοφία Καραγιάννη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ