«Έφυγε» για το τελευταίο ταξίδι του ο Καπετάν Δημήτρης Μανιάς, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την ακριτική Ψέριμο

0
7962

Θλίψη και οδύνη προκάλεσε  στο νησί της Καλύμνου και της Ψερίμου, η σημερινή είδηση ότι «έφυγε» για το τελευταίο ταξίδι του ο Καπετάν Δημήτρης Μανιάς.

Σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, πρωί, ο καπετάν Δημήτρης αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και δύσπνοια, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου και παρά τις προσπάθειες του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Καπετάν Δημήτρης Μανιάς, μία εμβληματική μορφή που συνέδεσε το όνομα του με την ακριτική Ψέριμο. Ίδρυσε την οικογενειακή ναυτιλιακή Εταιρεία “Δημήτρη Μανιάς“, εδώ και κάποιες 10ετίες με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση της ακριτικής Ψερίμου. Αρχικά με το σκάφος “ΨΕΡΙΜΟΣ” και στη συνέχεια, εδώ και 18 χρόνια το “παντοφλάκι” το Ε/Γ-Δ/Ρ Μανιάϊ συνδέει με τα δρομολόγια του, την Κάλυμνο με το ακριτικό νησί, χειμώνα και καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Μανιάς και το  «Μανιάϊ» είχαν συνδέσει το όνομα τους,με την ακριτική Ψέριμο χειμώνα , καλοκαίρι. Εξυπηρέτηση καθημερινά μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, μεταφορά τροφίμων ,προϊόντων και πάσης φύσεως υλικών . Ο καπετάν Δημήτρης Μανιάς που ξεκίνησε εδώ και 10ετίες κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντικειμενικές δυσκολίες, χωρίς καμία επιδότηση τα πρώτα χρόνια, να είναι δίπλα στους λιγοστούς κατοίκους, μεταφέροντας καθημερινά τρόφιμα ,ψωμί, φάρμακα ,είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και την ταχυδρομική αλληλογραφία των συγγενικών τους προσώπων που βρισκόντουσαν στη ξενιτιά και περίμεναν εναγωνίως,

Δυστυχώς η σημερινή είδηση είναι πολύ στέναχωρη . Ο Καπετάν Δημήτρης Μανιάς αναχώρησε για το τελευταίο ταξίδι του

Παντρεμένος με την Αγγελική Κουμπαρά Μανιά, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια με τρεις κόρες , τη Νομική, τη Φουκαΐνα και την Αμαλία και τον αείμνηστο γιό τους Νικήτα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών. Επίσης 6 εγγόνια.

Ο καπετάν Δημήτρης, άνθρωπος της θάλασσας, δραστήριος, δημιουργικός, εργατικός, αγαπητός, εξυπηρετικός, σίγουρα θα λείψει από την οικογένεια του και από την ακριτική Ψέριμο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στον Ιερό Ναό της Καλαμιώτισσας στις 4.00 το απόγευμα. Η σορός θα μεταφερθεί στον Ναό στις 11.00 το πρωί. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Μάμμαντος.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες τους εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο, κόρες, γαμπρούς, εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος.

Δείτε video του  kalymnos-news.gr ,πριν 6 χρόνια με το ΜΑΝΙΑΪ όπου μας είχε μιλήσει ο καπετάν Δημήτρης Μανιάς.

πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ