Βούλευμα βόμβα: Η μάνα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης στους πελάτες

0
898

Την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας -πέραν εκείνης της μαστροπείας- αποδίδουν πλέον οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στην κρατούμενη μάνα του θύματος

Νέα στοιχεία-φωτιά για την πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό έρχονται στο φως μέσα από το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (2865/2023) με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνολικά 26 κατηγορούμενοι.

Οι δικαστές-μέλη του Συμβουλίου με το βούλευμά τους κάνουν δεκτή στο σύνολό της την πρόταση του εισαγγελέα Γεωργίου Νούλη, όμως αποδίδουν στην προφυλακισμένη μητέρα του κοριτσιού μία ακόμη κατηγορία, η οποία προκαλεί σοκ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 37χρονη γυναίκα, εκτός του αδικήματος της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, θα δικαστεί και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου! Και αυτό γιατί οι δικαστές, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, έκριναν πως η κατηγορούμενη μητέρα μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση! Ο στόχος της ήταν η ερωτική συνεύρεση της ανήλικης κόρης της με άνδρες έναντι αμοιβής.

Πρόκειται για ένα νέο, δεύτερο αδίκημα που αντιμετωπίζει πλέον η 37χρονη γυναίκα και το οποίο αλλάζει τα δεδομένα ως προς την ποινική της μεταχείριση και σε αυτό το στάδιο, τουλάχιστον, κλονίζει και άλλο τον ισχυρισμό της ότι δεν είχε καμία γνώση και εικόνα για τον «εφιάλτη» της σεξουαλικής κακοποίησης που βίωνε το παιδί της. Οπως και να έχει, όμως, και για τη συγκεκριμένη κατηγορία όπως και γι’ αυτή της μαστροπείας, αρμόδιο είναι να αποφανθεί το δικαστήριο που θα δικάσει, το πιθανότερο, μέσα στον χειμώνα, την υπόθεση.

kolonos-3
Ενας από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους της υπόθεσης προσάγεται στον εισαγγελέα

«Τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο βούλευμα για την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας που αποδίδει στη μητέρα του παιδιού, με τους δικαστές μάλιστα να δέχονται ότι η 37χρονη όχι μόνο γνώριζε πως η 12χρονη κόρη της συνευρισκόταν έναντι αμοιβής με ενήλικους άνδρες, αλλά με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού!

Συγκεκριμένα, το βούλευμα -το οποίο φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ»- αναφέρει χαρακτηριστικά για την κατηγορούμενη μητέρα: «…Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, εξώθησε, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία ανήλικου νεώτερου των 15 ετών […]. Συγκεκριμένα εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής προτρέποντας και εξαναγκάζοντας αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητεί συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της». Κατά τους δικαστές, με αυτό τον τρόπο η 37χρονη «προέτρεψε και διευκόλυνε την ανήλικη κόρη της να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Μάλιστα σε άλλο σημείο του βουλεύματος αναφέρονται και τα ονόματα συγκεκριμένων προσώπων με τους οποίους η μαθήτρια «κατόπιν προτροπής της μητέρας της και εν γνώσει της συνεννοείτο μέσω των εφαρμογών viber, WhatsApp, blindchat, ή του κινητού της τηλεφώνου ώστε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής των 50 ευρώ». Στη συνέχεια η ανήλικη παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν οι άγνωστες άνδρες στη μητέρα της.

Μηνύματα στον Μίχο

Από το βούλευμα, όπως άλλωστε και από την πρόταση που είχε κάνει προς το δικαστικό συμβούλιο και ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, δεν λείπουν όμως και οι αναφορές στα γραπτά μηνύματα που είχε στείλει η 37χρονη στον έτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον 55χρονο Ηλία Μίχο και στη σύζυγό του. Με αυτά η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα απειλούσε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για την κακοποίηση της κόρης της από τον 55χρονο, εφόσον δεν της δοθούν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά που ζητούσε.

kolonos-1
Ο 55χρονος Ηλίας Μίχος
kolonos-2
Ο επίσης κατηγορούμενος Ιωάννης Σοφιανίδης
Ενδεικτικά στο δικαστικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής για κάποια από αυτά τα μηνύματα της μητέρας προς τον 55χρονο: «Σε χρόνο μη επαρκώς διακριβωθέντα πάντως πριν τις 7.10.2022 στην Αθήνα με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει το ως άνω γεγονός εξανάγκασε τη σύζυγο του Ηλία Μίχου… να της καταβάλει 200 ευρώ». Ακόμη το βούλευμα αναφέρεται και σε ένα ακόμη μήνυμα της μητέρας, αυτή τη φορά προς το κινητό του Ηλία Μίχου. Σε αυτό η 37χρονη γράφει: «Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από το φούρνο του … και θα πεις όπως χθες για την … (αναφέρει το όνομά της). Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω, πολύ φθηνά».

Αναφορές βεβαίως γίνονται στο βούλευμα και στα μικρά χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς της 37χρονης. Τα χρήματα αυτά, κατά τους δικαστές, προέρχονται από τις αμοιβές που λάμβανε η 12χρονη από τους άγνωστους άνδρες, οι οποίοι την κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μάλιστα, σύμφωνα με το βούλευμα, το κορίτσι ήταν εκείνο που υποδείκνυε στους «πελάτες» τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της μητέρας της.

Την απειλούσε

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του 55χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών ειδών στον Κολωνό, το βούλευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως υποδυόταν την ανήλικη στις εφαρμογές Viber, WhatsApp, Blindchat ή χρησιμοποιούσε κατευθείαν το κινητό τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης στο παιδί σε χώρο που διατηρούσε στην περιοχή των Σεπολίων, κοντά στο ψιλικατζίδικο. Μάλιστα ο 55χρονος ήταν εκείνος που οδηγούσε τη 12χρονη στα συγκεκριμένα σημεία «και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία επίσης πλησίον του καταστήματός του, την οποία αυτός είχε υποδείξει προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ συνήθως για κάθε συνεύρεση». Επιπλέον, ο Ηλίας Μίχος εξώθησε την ανήλικη στην πορνεία «προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έρθει σε σεξουαλική επαφή με συγκεκριμένους κατηγορούμενους», ενώ την είχε οδηγήσει ακόμη και σε οίκο ανοχής όπου την εξέδιδε υποχρεώνοντάς την να συνευρίσκεται με ενήλικους άνδρες με τους οποίους ο ίδιος είχε κλείσει προηγουμένως ραντεβού.

Ακόμη εκτενής αναφορά γίνεται στο δικαστικό έγγραφο και στο αδίκημα του βιασμού εις βάρος της 12χρονης που αντιμετωπίζει ο Ηλίας Μίχος, πράξη που τέλεσε κατά τη δικογραφία τόσο μέσα σε χώρο του ψιλικατζίδικου που διατηρεί στα Σεπόλια όσο και στον οίκο ανοχής όπου οδηγούσε το παιδί. Οι δικαστές αναφέρουν χαρακτηριστικά για τον 55χρονο: «Εξανάγκασε την ανήλικη, η οποία απασχολείτο στο κατάστημά του ως καθαρίστρια σε ανοχή γενετήσιας πράξης περισσότερες από μία φορές, ήτοι αφού την οδηγούσε στην αποθήκη του καταστήματος με την πρόφαση να καθαρίσει και αφού της προκαλούσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη σε αυτή όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις που ενήργησε σε βάρος της…».

Ωστόσο, οι δικαστές αποφαίνονται να μη δικαστεί ο Ηλίας Μίχος, προσωρινά κρατούμενος σήμερα στις φυλακές Γρεβενών, για τρεις συγκεκριμένες πράξεις (κατάχρηση ανηλίκου, οπλοχρησία και παράνομη βία). Αυτό βέβαια δεν αποδυναμώνει το βαρύ κατηγορητήριο που ο 55χρονος και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν και το οποίο κατά περίπτωση είναι: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, κ.ά.

Ακόμη, οι δικαστές με το βούλευμά τους αποφασίζουν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που μετά τις απολογίες τους είχαν οδηγηθεί στις φυλακές (ανάμεσά τους η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού και ο Η. Μίχος), αλλά για έναν εξ αυτών αποφαίνονται ότι θα πρέπει να βρεθεί εκτός σωφρονιστικού καταστήματος με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

Η ημερομηνία εκδίκασης της πολύκροτης αυτής υπόθεσης αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες και η ακροαματική διαδικασία που θα ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να είναι μακρά, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, των συνηγόρων, των μαρτύρων κ.λπ.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Κολωνού που οδηγείται στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου. Ενώπιον των δικαστικών αρχών εκκρεμεί ακόμη μία, η οποία σχηματίστηκε μετά τις νέες καταθέσεις του κοριτσιού που «πυροδότησαν» νέο κύκλο συλλήψεων εμπλεκομένων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ