Ποιος εμπορικός πόλεμος; Ο Τραμπ έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα και πλήρωσε φόρο $189.000!

0
45

Το διάστημα 2016 – 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος κατέβαλε φόρο μόλις 750 δολάρια στη χώρα του!

Είναι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη που αποφάσισε να κηρύξει εμπορικό πόλεμο στη Νο2 παγκόσμια δύναμη ο πρόεδρος Τραμπ παραδέχθηκε ότι έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο επίμαχος λογαριασμός ελέγχεται από την εταιρεία του Αμερικανού προέδρου Trump International Hotels Management και έχει καταβάλει φόρους στο κινεζικό κράτος, την περίοδο 2013 – 2015.

Ο Τραμπ άνοιξε τον λογαριασμό αυτό «για να διερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν για ξενοδοχειακά ντιλς στην Ασία», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε σφοδρά τις αμερικανικές εταιρείες που είχαν δραστηριότητες στην Κίνα, ενώ ήταν ο άνθρωπος που πυροδότησε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων.

Οι ΝΥΤ αποκάλυψαν την ύπαρξη του λογαριασμού, όταν απέκτησαν πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ, που περιείχαν τόσο προσωπικές όσο και εταιρικές οικονομικές λεπτομέρειες.

Σε προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας είχε αποκαλυφθεί ότι το διάστημα 2016 – 2017, όταν δηλαδή έγινε πρόεδρος, πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο μόλις 750 δολάρια.

Αντιθέτως στην Κίνα, κατέβαλε ως φόρο μέσω του λογαριασμού του, 188.561 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν και τις πολιτικές του απέναντι στην Κίνα, αλλά και τις «δουλειές» του γιου του Μπάιντεν στην ασιατική χώρα. Όπως έχει πει άλλωστε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, αν κερδίσει ο Μπάιντεν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «θα διοικεί η Κίνα».

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 51% έναντι 42% για τον Τραμπ.

πηγή: newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ