Ποιοι είναι οι Ρώσοι που σκοτώθηκαν με το ελικόπτερο στον Πόρο

0
722

 

Μαζί με τον Έλληνα πιλότο, ο αποχαιρετισμός στον οποίο από την κόρη του προκαλεί ρίγη συγκίνησης, δύο Ρώσοι πολίτες πέθαναν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στον Πόρο. Πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin. Ο πρώτος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Ρωσίας, υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών και φιλάνθρωπος , με ένα τεράστιας σημασίας «έργο ζωής»: το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και Τέχνης, με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες. Πρόκειται για έργο για το οποίο έχει βραβευθεί και το οποίο χρηματοδοτούσε αποκλειστικά ο ίδιος. για τον δεύτερο, οι πληροφορίες είναι μέχρι τώρα λιγοστές.

 

Τον θάνατό του Mikhail Abramov ανακοίνωσαν μέσω Facebook η κριτικός Τέχνης, Irina Yazykova, κι ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov. «Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alexei Lidov.

 

 

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαίωσε τα ονόματα των νεκρών από την τραγωδία με το ελικόπτερο, αναφέροντας πως ο Mikhail Abramov γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρεία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στην δεύτερη θέση πίσω από την SOGAZ.

 

Το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, το οποίο και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο. Το μουσείο ξεκίνησε σαν μια ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και παλαιών ρωσικών εικόνων και κατέληξε να γίνει μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με συνολικά 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 εικόνες, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία. Ταυτόχρονα με το μουσείο και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ηγούνταν και πολλών ακόμη φιλανθρωπικών δράσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ