Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν εγκεφαλικό επεισόδιο

0
2908

Την ώρα που σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε δέκα χρόνια μετά την ηλικία των 55 ετών, σχεδόν διπλασιάζεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, καλό είναι να προσέχουμε κάποια προειδοποιητικά συμπτώματα.

Ωστόσο, τα εγκεφαλικά μπορούν και συμβαίνουν σε οποιαδήποτε ηλικία και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σε νεότερους ανθρώπους (49 ετών και κάτω).

Καλέστε το 166 εάν υπάρχει κάποιο από τα συμπτώματα
Άλλα προειδοποιητικά σημάδια εγκεφαλικού

Σύγχυση ή δυσκολία στην κατανόηση των όσων σας λένε οι άλλοι
Δυσκολία στο περπάτημα
Ζάλη, απώλεια ισορροπίας ή συντονισμού
Σοβαρός πονοκέφαλος με άγνωστη αιτία
Προβλήματα όρασης που εμφανίζονται στο ένα ή και στα δύο μάτια
Αδυναμία ή μούδιασμα των ποδιών, ειδικά αν είναι μόνο στην μία πλευρά
Άλλες ενδείξεις είναι εάν τα συμπτώματά σας είναι εντελώς πρωτοφανή για εσάς ή εάν σχετίζονται με πόνο στον αυχένα ή πρόσφατη πτώση. Σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι παθαίνετε εγκεφαλικό

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια σε περίπτωση εγκεφαλικού. Καλέστε επιτόπου ασθενοφόρο και μην κατευθυνθείτε με ίδια μέσα στο νοσοκομείο, παρ’ εκτός και τυγχάνει να κατοικείτε πάρα πολύ κοντά.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου μπορεί να ξεκινήσει τη φροντίδα σας πριν καν φτάσετε στο νοσοκομείο.

Επίσης, εάν στο νοσοκομείο σας δώσουν μία πρώτη διάγνωση για κάτι άλλο (π.χ. λοίμωξη του εσωτερικού αυτιού ή ημικρανία) μην τα παρατήσετε: ρωτήστε ευθέως τους γιατρούς “γιατί πιστεύετε ότι δεν είναι εγκεφαλικό;”

Όταν ρωτάτε, αναζητήστε μια λογική απάντηση. Εάν δεν μπορούν να απαντήσουν με τρόπο που σας ακούγεται λογικός και κατανοητός, μιλήστε και με άλλο γιατρό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ