Έγγραφα φωτιά της CIA για Ελλάδα – Τουρκία: «Πιθανή σύγκρουση στο…» – Σε ποιο νησί στοχεύουν

3
2493

Ποιες οι απίστευτες αποκαλύψεις της CIA για Ελλάδα και Τουρκία;

Ένα τεράστιο όγκο εγγράφων που έχουν να κάνουν με την Τουρκία και κατ΄ επέκταση με τα ελληνοτουρκικά αποδέσμευσε η CIA.

 

Πρόκειται για “θησαυρό πληροφοριών” σχετικά με το τι πίστευε στη δεκαετία του 80 η Ουάσινγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,την ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και τα αποτελέσματα ενδεχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης των δύο χωρών στο Αιγαίο και στη Θράκη!

Τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και οι πληροφορίες ακόμη περισσότερες.

Έγγραφο με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 1987 που φέρνει στο φως το militaire.gr, αναφέρει:

• Σε μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας στη Θράκη, ακόμη κι αν αυτή είναι μικρής διάρκειας και οι δύο πλευρές θα έχουν τόσες απώλειες ώστε καμία από τις δύο πλευρές δεν αναμένεται να αποκτήσει “ουσιώδες πλεονέκτημα”.

•Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα 6 σημαντικότερα νησιά της από μια πιθανή τουρκική ενέργεια που θα έχει στόχο την κατάληψη ενός απ΄ αυτά. Οι απώλειες και για τις δύο πλευρές θα είναι μεγάλες.

•Χαρακτηρίζει σοβαρή τη πιθανότητα η Τουρκία να στοχεύσει στην κατάληψη ενός μικρότερου νησιού κατονομάζοντας το Καστελόριζο.

•Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε το πλεονέκτημα σε αέρα και θάλασσα έναντι της Τουρκίας. Η εκτίμηση στηρίζεται στην “νταηλίδικη” όπως χαρακτηρίζεται στάση της στην κρίση του Μαρτίου 1987!

•Αναφέρεται ότι καμία απο τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.

•Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα στην Κύπρο.

•Γίνεται η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει την Κύπρο στρατιωτικά αν εμπλακεί σε πόλεμο σε Αιγαίο ή Θράκη.

 

•Από το 1987 γίνεται η πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται σε ρυθμούς που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει . Γίνεται συγκεκριμένη πρόβλεψη για διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών F-16 των Τούρκων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

•Οι προτάσεις των αμερικανών είναι να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας και σε Ελλάδα και σε Τουρκία με οπλικά συστήματα που θα κάνουν τις δυο χώρες να …νιώθουν πιο άνετα η μία απέναντι στην άλλη! Καλές πωλήσεις για τις αμερικανικές βιομηχανίες δηλαδή!!! Γίνονται και συγκεκριμένες προτάσεις για το τι χρειάζεται Ελλάδα και Τουρκία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είπαμε, με υπουργό άμυνας τον συγΚΑΜΕΝΟ ΜΠΟΥΛΗ οι Τούρκοι θα κάνουν απόβαση με κρουαζιερόπλοιο...

    Στην παραλία θα τους περιμένει ο Ζουράρης των ΑΝΕΛ και οι ΜΚΟ για να τους προσφέρουν ζεστό ρόφημα, κουβέρτες και πολεμοφόδια…

  2. ΦΟΒΟΣ!!!ΦΟΒΟΣ!!!ΦΟΒΟΣ!!!ΣΤ’Α…..ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…ΜΑΛ……ΔΕΣ..ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ..ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.