Παγκόσμια ανησυχία-ΠΟΥ: «Έρχεται η ασθένεια Χ και θα είναι 20 φορές πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό

1
9043

Μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση έκανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Την ώρα που ο πλανήτης προσπαθεί να «συνέλθει» από την πανδημία του κορονοϊού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για μια νέα μελλοντική ασθένεια, η οποία θα είναι 20 φορές πιο θανάσιμη: Η νόσος «Χ»!

Η νόσος «Χ» είναι μια υποθετική ασθένεια και αντιπροσωπεύει μία άγνωστη απειλή, η οποία θα μπορούσε να είναι η πηγή της επόμενης πανδημίας. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η νόσος «Χ» θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο το οποίο επί του παρόντος δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί ασθένεια.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο ΠΟΥ ζήτησε από τους παγκόσμιους ηγέτες να εξετάσουν την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου.

Ήδη από το 2015, οι οργανώσεις-μέλη του ΠΟΥ έχουν τονίσει την έλλειψη επιδημικής ετοιμότητας και δρομολόγησαν ένα σχέδιο με την ονομασία «Σχέδιο δράσης για την πρόληψη των επιδημιών». Το σχέδιο περιλαμβάνει μια λίστα με παθογόνους μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανδημία. Σε συνεδρίαση τον Φεβρουάριο του 2018, η επιτροπή πρόσθεσε τη «νόσο Χ», η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είναι έως και 20 φορές πιο θανάσιμη από τον κορονοϊό.

«Φυσικά, υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει πανικό», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγεσούς.

«Είναι καλύτερα να προβλέπουμε κάτι που μπορεί να συμβεί, επειδή έχει ήδη συμβεί στην ιστορία μας πολλές φορές, και να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. με το καλό να έρθει Χ, αλλά εμβόλια δεν κάνουμε άμα είνε’ να φύγουμε ας πεθάνουμε τέλος η χαζομάρες τους άι ?????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ