Γιατρός αποκαλύπτει πέντε διατροφικά μυστικά των μακροβιότερων ανθρώπων στον πλανήτη

0
16117

Η Σαρδηνία, η Ιταλία, η Οκινάουα, η Ιαπωνία, η Νικόγια, η Κόστα Ρίκα και το νησί της Ικαρίας στην Ελλάδα, είναι μερικά μόνο από τα μέρη στον κόσμο τα οποία φημίζονται για τη μακροζωΐα των κατοίκων τους.

Μεταξύ άλλων, το τι τρώνε αυτοί οι άνθρωποι συμβάλλει στη μακροζωΐα τους. Η Δρ Poonam Desai είναι γιατρός με έδρα τις ΗΠΑ. Απευθυνόμενη στους 23.000 ακολούθους της στο TikTok, μοιράστηκε πέντε διατροφικά μυστικά των μακροβιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

1. Το πρώτο είναι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Η Δρ Desai είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να «στοχεύουμε σε περίπου πέντε έως 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα». Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης C και καλίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

2. Το νούμερο δύο είναι η κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών. Η Δρ Desai είπε: «Φροντίζω οι ξηροί καρποί να μην είναι γεμάτοι με ζάχαρη, αλάτι και ανθυγιεινά έλαια». Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν έναντι των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

3. Το νούμερο τρία είναι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού φασολιών την ημέρα. Η Δρ Desai τόνισε: «Τα φασόλια είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Μπορείτε να επιλέξετε φασόλια garbanzo, φασόλια pinto, φακές ή μαύρα φασόλια». Τα φασόλια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς, να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και να αποτρέψουν το λιπώδες ήπαρ.

4. Το τέταρτο είναι να εντάξετε υγιεινά έλαια στη διατροφή σας. Η Δρ Desai επεσήμανε: «Αυτό περιλαμβάνει έλαια όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο». Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λίπη και έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εγκεφαλικών, στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

5. Το πέμπτο είναι η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων. Η Δρ Desai ανέφερε: «Όταν πεινάτε, αντί να πάτε για κουλούρια, πατατάκια, μπισκότα, μάφινς, προτιμήστε ολόκληρα τρόφιμα όπως το μπρόκολο και τα πράσινα φασολάκια». Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι ανθυγιεινά επειδή συχνά έχουν συστατικά όπως αλάτι, ζάχαρη και λίπος.

πηγή: https://www.healthstat.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ