New England Journal: Οι ανεμβολίαστοι είναι μεταδοτικοί για λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τους εμβολιασμένους

2
932

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine έδειξε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού παρέμειναν μεταδοτικά με τον ιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Η διαφορά στη μεταδοτικότητα ήταν ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των μη εμβολιασμένων και των ατόμων που δεν έλαβαν αναμνηστική δόση.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σε επιστολή προς τον εκδότη που υπογράφουν δεκάδες γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της Βοστώνης της Μασαχουσέτης στο διάσημο New England Journal of Medicine τον Ιούνιο. Από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022, οι ερευνητές μελέτησαν 66 συμμετέχοντες που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένων 32 ατόμων με την παραλλαγή Delta και 34 με την παραλλαγή Omicron.

Οι ερευνητές συνέταξαν μια ποικιλία γραφημάτων παρακολουθώντας πόσο καιρό οι άνθρωποι παρέμειναν μεταδοτικοί με τον ιό, χρησιμοποιώντας τόσο τεστ PCR όσο και καλλιέργειες ιών ως δείκτες.

Όταν τα δεδομένα διαχωρίστηκαν στις κατηγορίες «μη εμβολιασμένοι», «εμβολιασμένοι» και «με αναμνηστική δόση», τα άτομα που δεν έλαβαν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήταν μεταδοτικά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά τα θετικά τεστ PCR, εντός των πρώτων 10 ημερών από τη μόλυνση του ιού, το 68,75 τοις εκατό των μη εμβολιασμένων ατόμων δεν ήταν πλέον μεταδοτικά. Αντίθετα, μόνο το 29,72 τοις εκατό των εμβολιασμένων και το 38,46 τοις εκατό των ατόμων που είχαν λάβει αναμνηστική δόση δεν ήταν πλέον μεταδοτικά.

Δεκαπέντε ημέρες μετά τη μελέτη, το 93,75 τοις εκατό και το 92,31 τοις εκατό των μη εμβολιασμένων και των ατόμων που είχαν λάβει αναμνηστική δόση, αντίστοιχα, δεν ήταν πλέον μεταδοτικά. Ωστόσο, μόνο το 78,38 τοις εκατό των εμβολιασμένων δεν ήταν μεταδοτικοί.

Η μελέτη ακολουθεί πλήθος παρόμοιων αναφορών και αναλύσεων που διεξήχθησαν από ερευνητές που συνήγαγαν παρόμοια συμπεράσματα τα οποία υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων του κορωνοϊού.

Η φυσική ανοσία έχει επίσης αποδειχθεί ανώτερη στην καταπολέμηση της αρχικής μόλυνσης του κορωνοϊου.

Παρά  τα σημεία δεδομένων, τα οποία λογοκρίνονται συστηματικά από τους «ελεγκτές γεγονότων» των κοινωνικών δικτύων, ο Λευκός Οίκος και τα κύρια μέσα ενημέρωσης συνέχισαν να προωθούν άκριτα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

πηγή: enromiosini.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εν το μεταξύ το κείμενο διαψεύδει αυτό το άρθρο. Λέει προς το τέλος ότι δεν βρήκαν ουσιαστικές διαφορές στον χρόνο που χρειάστηκε να χάσουν το ιικό φορτίο τους και ότι όλη η μελέτη έχει το πρόβλημα του μικρού εύρους αντικειμένων κοκ: Although vaccination has been shown to reduce the incidence of infection and the severity of disease, we did not find large differences in the median duration of viral shedding among participants who were unvaccinated, those who were vaccinated but not boosted, and those who were vaccinated and boosted.

  2. Εντωμεταξυ με τις βροχες του Αυγουστου μαζεεψαμενε πολλους καραβολους
    θα τους κανουμε σουπππα πατσα με σκορδοστουμπι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ