Βρετανία: Ποιος είναι ο μικρός Άρτσι που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με τη μάχη που έδωσε

1
2214

Το 12χρονο αγόρι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες καθώς οι γονείς του έδωσαν μάχη στις δικαστικές αίθουσες για να μην αποσυνδεθεί απο την μηχανική υποστήριξη.

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας καθώς ο Άρτσι Μπάτερσμπι θα αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη.

Η σοκαριστική ιστορία του 12χρονου Άρτσι ξεκινά στις 7 Απριλίου, όταν μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο. Το αγόρι, πιθανολογείται πως έλαβε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση η οποία ουσιαστικά τον σκότωσε.

Αφού έμεινε σε κώμα από τον Απρίλη, οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυνδέσουν τον Άρτσι καθώς δεν υπήρχε καμία πιθανότητα ανάκαμψης.

Τότε οι γονείς του προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Όμως το ζεύγος Μπάτερσμπι δεν σταμάτησε εκεί, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου, ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να αγωνιστεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θελουν κυριως τα παιδια μας. Θελουν την νεα γενια. Θελουν να μην υπαρξει νεα γενια. Θελουν μετανθρωπους. Ξυπνηστε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ