Ο Ισραηλινός καθηγητής Shmuel Shapira υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19

14
1836

Ο Ισραηλινός καθηγητής Shmuel Shapira είναι επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας

O ίδιος έκανε τη 3η δόση του εμβολίου της Pfizer και αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας

Το Twitter Λογοκρίνει τον Ισραηλινό Διευθυντή Εμβολίων για τον COVID-19 που τραυματίστηκε από την Pfizer
Ο καθηγητής Shmuel Shapira MD MPH, ο οποίος υπηρέτησε ως Διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας μεταξύ 2013 και 2021, πρότεινε ότι το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων συνδέθηκε με εμβόλια mRNA.

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, M.D., MPH, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας (IIBR) μεταξύ 2013 και 2021, όπου ηγήθηκε της προσπάθειας του Ισραήλ να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Shapira είναι επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής του Τμήματος Στρατιωτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Σώματος IDF. Είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατίας (ICT) στο Πανεπιστήμιο Reichman στο Ισραήλ.

Ο Shapira υπηρέτησε στο παρελθόν ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού Hadassah και ως Διευθυντής της Σχολής Δημόσιας Υγείας Hadassah του Εβραϊκού Πανεπιστημίου. Είναι Πλήρης Συνταγματάρχης (Απ.) στις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και υπηρέτησε ως Επικεφαλής του Κλάδου Τραύματος του IDF.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 110 επιστημονικά άρθρα με κριτές και είναι ο συντάκτης των Essentials of Terror Medicine, Best Practice for Medical Management of Terror Incidents και Medical Response to Terror Threats.
Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter λογοκρίνει τον καθηγητή Shapira -ο οποίος τραυματίστηκε σωματικά μετά το τρίτο του εμβόλιο Pfizer- και τον ανάγκασε να αφαιρέσει μια ανάρτηση που έλεγε: «Οι περιπτώσεις ευλογιάς πιθήκων ήταν σπάνιες για χρόνια. Τα τελευταία χρόνια καταγράφηκε μία περίπτωση στο Ισραήλ. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ξέσπασμα ευλογιάς πιθήκων μετά από μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid-19. Δεν είναι τυχαίο.
Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του ισραηλινού εμβολίου για τον COVID επικρίνει το Genesis Prize για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer

By TOI staff 19 January 2022, 2:48 pmUpdated: Today, 1:09 pm

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Βιολογικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Άμυνας, αποκαλεί τα εμβόλια της Pfizer μέτρια και αναποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, ενώ επικρίνει την Ισραηλινή Genesis Prize για το βραβείο που απένειμε στον CEO της Pfizer. O Iσραηλινός έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Πάμε να δούμε την ιστορία του.

Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού του Ισραήλ άσκησε κριτική την Τετάρτη κατά της απόφασης να απονεμηθεί το διάσημο Βραβείο Genesis στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Μιλώντας στο Twitter, ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας (IIBR) του Υπουργείου Άμυνας, χαρακτήρισε την απόφαση «παθητική».

Ονόμασε επίσης το εμβόλιο του φαρμακευτικού γίγαντα COVID-19 «μέτριο» και αποτελεσματικό μόνο «βραχυπρόθεσμα».

«Υπάρχουν πολύ πιο εξέχοντες Ισραηλινοί επιστήμονες», είπε ο Shapira σε συνέντευξή του στο Chanel 12.

«Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που δεν το έκανε αυτό από την καλοσύνη της καρδιάς της, αλλά απλώς για να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια», είπε. «Είναι ένα μέτριο εμβόλιο — εμβολιάσθηκα τρεις φορές και αρρώστησα. Πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν αφού εμβολιάστηκαν. Το να ονομάζουμε ένα εμβόλιο μέτριο, ως αποτελεσματικό είναι αρκετά γενναιόδωρο».

Ο Shapira είπε ότι κατανοούσε γιατί το Ισραήλ έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με την Pfizer για το εμβόλιο της στην αρχή της πανδημίας, αλλά ότι «μακροπρόθεσμα τα εμβόλιά τους αποδείχτηκαν λιγότερο αποτελεσματικά».

«Υπάρχουν άλλα εμβόλια που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού που άντεξαν [την πανδημία] μια χαρά», είπε.
Ερωτηθείς εάν τα σχόλιά του προήλθαν από την πικρία για το ότι το Ισραήλ δεν ενστερνίστηκε πλήρως το εμβόλιο του Βιολογικού Ινστιτούτου, ο Shapira απέρριψε την πρόταση, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο αποδείχτηκε καλό, αλλά «ήταν η γραφειοκρατία που μας εμπόδισε».
«Το εμβόλιο του ινστιτούτου ήταν πολύ επιτυχημένο και ακόμη και τώρα δοκιμάζεται», είπε. «Οι πιο πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Omicron. Η γραφειοκρατία μας έχει απογοητεύσει επανειλημμένα».

Το ταξίδι για την ανάπτυξη του ισραηλινού εμβολίου BriLife ήταν ανώμαλο και έχει μείνει σημαντικά πίσω από αυτό των διεθνών ανταγωνιστών του.

Το IIBR χρησιμοποιήθηκε στις αρχές της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και φαινόταν να σημειώνει σημαντική πρόοδο έως ότου οι προσπάθειες επιβραδύνθηκαν (γιατί άραγε;) και το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κυρίως με το Pfizer-BioNTech τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η έγκριση αρκετών διεθνών εμβολίων και η εκστρατεία ταχείας εμβολιασμού του Ισραήλ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη για ένα εγχώριο εμβόλιο που θα ήταν έτοιμο για διανομή πολύ μετά τους ανταγωνιστές της.

Τον περασμένο Μάιο, ο Shapira παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Βιολογικού Ινστιτούτου, σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της τοπικής επιχείρησης εμβολιασμού. Σε ένα νέο βιβλίο, ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν επίσης σοβαρές κρατικές παρεμβάσεις, ανεξήγητες ρυθμιστικές καθυστερήσεις και κάποιο επίπεδο «δολιοφθοράς». Τον Ιούλιο, το IIBR (Israel Institute of Biological Research) ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την NRx Pharmaceuticals που διαπραγματεύεται στο Nasdaq για την ολοκλήρωση κλινικών δοκιμών του εγχώριου εμβολίου.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι και αν είσαι ο ειδικός επιστήμων επί του θέματος. Αν είχαν την λύση θα την δεινανε. Απλά εικασίες. 10 ειδήμονες 10 διαφορετικές απόψεις. Και έρχεται και ο βλάκας ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ και ο κάθε άλλος βλαξ και λέει και τις δικές του μακακίες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. ΥΠΟΜΟΝΗ.

 2. Αφου το λεει ο Shmuel Shapira που εφαγε πορτα αυτος και η ομαδα του για το εμβολιο που πηγε να πλασαρει και εχασε το χρημα.Παντως σας παραδεχομαι δεν κυκλοφοραει αθρο στον παγκοσμι τυπο που να ενισχυει την αποψη των ψεκασμενων αντιεμβολιαστων,εχει και απλα αντιεμβολιαστες,εχει και φοβιτσιαρηδες ,εχει και ασε να το κανει ο αλλος θα γλυτωσω και εγω,απο ολα εχει ,διαλεχτε και παρτε.

  • Και 25 ευρώ το μπόλι. Άσε τους ψεκασμένους να λένε… Έτσι κι αλλιώς άμα το κανες πραγματικά και όχι μαιμού όπως κάνανε πολλοί θαρραλέοι σαν κ του λόγου σου… ότι και να σου συμβεί καλά λόγια θα σου γράψουν

   • Χαζούλη τα ίδια θα λέμε;Τα εμβόλια έχουν πληρωθεί από πρην.Τα κανεθς η δεν τα κανείς.Όποτε γιατί να πληρώνουν οι εταιρίες;Ωαλε το μυαλό σου λίγο να δουλεψει.Αρκετά δεν σε κορόιδεψαν οι εκμεταλλευτές των ψεκασμενων;

    • ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ IQ GLYKOPATATAS!!!

 3. Τείχος ανο(η)σίας και ανόητο τρολ της γαλάζιας πανούκλας ψεματαλήθειας

  Τότε γιατί η υποχρεωτικότητα, τα πρόστιμα στους άνω των 60, η αναστολή των υγειονομικών που διάλυσε ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας και ο βομβαρδισμός της πιο τρομολάγνας προπαγάνδας που είδε ποτέ η χώρα από ΟΛΑ τα ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΜΜΕ? Πας καλά κυρά μου? Αμ αν πήγαινες καλά θα έγραφες αυτά που γράφεις να σε παίρνουν στο ψιλό όλοι με τις κρεμούλες του πρώην και μετά τις εκλογές συνεταίρου σας καραφλόπουλου….

  • Βλακακο.Έχεις καταλάβει ποιοι είναι εναντίων;Από την μια Ριναι η ΝΔ ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ και από την άλλη ο Βελόπουλος και η ΧΑ.Διεθνώς;Αμερική,ΕΕ,Ρωσία,Κίνα και από την άλλη ο Βραζιλιανος που πάει σπίτι του.

   • Λατινοπούλου δεν κάνω το εμβόλιο γιατί δεν μου το επιτρέπει ο πνευματικός μου

    Δεκα βουλετές της Ν.Δ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, χώρια αυτούς που έκαναν το μαιμού και πηραν ψευτικο πιστοποιητικο… Τα μυαλά σου miranta mareva μου και μια τουρκικη λίρα…. Σε ερώτηση για το τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι, το 18,9% λέει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 18,6% Το 15,2% απαντά ΝΔ, 3,7% ΜέΡΑ 25, 3,5% ΚΚΕ, ενώ μόλις 1,8% ανήκει στο ΚΙΝΑΛ.Πηγή: iefimerida.grΔημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι – iefimerida.gr

    • Απορια τοτε.Τι βριζεις τους νεοδημοκρατες;Εχεις ψυχολογικο προβλημα;Οι Χρυσαυγιτες το εκαναν ολοι συμφωνα με αυτα που μας λες.Σωστα;Μπραβο τους.Τελος…εμενα με λενε miranta.Εσένα;Ουτε ενα ψυδωνυμο ντρεπεσαι να βαλεις ανθρωπακι;

    • Όσα και να διαδίδετε πάλι η ΝΔ θα βγει. Απλά. Εδώ θα είμαστε όλοι.

 4. από το κύκλωμα των προπληρωμενων γιατρών σας… Η θα καταλάβουμε ποιοςποια είσαι έτσι ξαφνικά

  • Εγω δεν ειμαι κοριδο να ακουω γιατρους και κυβερνησεις.Εβαλα την κρεμουλα του Βελοπουλου και ειμαι καλα;Εσυ;

 5. να κι αν βγει να κι αν δε βγει.. εσύ θα κλαις που θα χάσεις τη μάσα λαμόγιο αν δεν βγει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.